Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Η αθεράπευτη εθνική μας αρρώστια

Tης Τασουλας Καραϊσκακη

Το πάθος για δύναμη και πλούτο, η αρχομανία, η απληστία, ο ανταγωνισμός και η εξαγορά αξιωμάτων (σιμωνία) στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν στηλιτευθεί από πολλούς χρηστούς ιεράρχες. Οι αξίες που αυτή πρεσβεύει, το κήρυγμα της εγκράτειας, της λιτότητας, το «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε» του Ματθαίου και το «Μη κτήσησθε χρυσόν, μηδέ αργυρόν, μηδέ χαλκό (...) μηδέ δύο χιτώνας, μηδέ υποδήματα, μηδέ ράβδον» έχουν συχνά υπονομευθεί από επονείδιστες ανταλλαγές και ουτιδανά έργα. Από «γκρίζες» στιγμές που πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία μοιράζονται τους ρόλους και τη λεία.

Το 2003, η Κτηματική Υπηρεσία Ξάνθης παρέδωσε, κατά τα λεγόμενα του μητροπολίτη Παντελεήμονα, στη Μονή Βατοπεδίου αγροτικές και παραλίμνιες εκτάσεις, την ίδια τη λίμνη και το νησάκι της, αλσύλλια, αρχαιολογικούς χώρους, οικισμούς (στην αρχή οι Βατοπεδίτες διεκδικούσαν 800 στρ. που αργότερα έγιναν 35.000 στρ.) και στη συνέχεια η Μονή αντάλλαξε με το Δημόσιο μόνο την έκταση που καλύπτουν τα νερά της λίμνης για έναν αληθινό θησαυρό: δασικές και παραθαλάσσιες εκτάσεις, οικόπεδα «φιλέτα» σε Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, Αττική...

Η Εκκλησία κατέχει 855.730 στρέμματα δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων ανά την επικράτεια και διεκδικεί τουλάχιστον άλλα 250.000 στρ. με χρυσόβουλα βυζαντινών αυτοκρατόρων, πατριαρχικά σιγίλια, συνοδικές επιστολές, με χοτζέτια και οθωμανικά παραχωρητήρια, με αμφισβητούμενες κληρονομιές, με ιδιωτικά συμφωνητικά που ακυρώνονται από δικαστικές αποφάσεις. Στόχος, συνήθως η «αξιοποίηση» – η διά της πωλήσεως «χρυσή» μετάλλαξη των παρθένων εκτάσεων σε οικοδομήσιμη γη. Δάση, αιγιαλοί, υγροβιότοποι (η λίμνη Βιστωνίδα προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ), που έχουν περιέλθει σε «ιερά» χέρια, τελικώς μετατρέπονται σε οικόπεδα (10.000 στρ. δάσους πούλησε σε ιδιώτες η Μονή Πεντέλης σε βάθος ετών – πέραν όλων των άλλων, μια άκρως αντι-περιβαλλοντική συμπεριφορά, που ακυρώνει τη γενική θέση της Εκκλησίας· από το 1845 υπάρχει εκκλησιαστική εγκύκλιος «κατά των καιόντων και καταστρεφόντων το δάσος»).

Τέλος, δεν έχουν οι εκκλησιαστικές διεκδικήσεις: περίπου 80.000 στρεμ. διεκδικούν τα μοναστήρια στη Χαλκιδική, 14.000 στρ. διεκδικεί η Μονή Πετράκη σε Πεντέλη - Υμηττό, 10.000 διεκδικεί η Εκκλησία στην Πάρνηθα, ενώ ας μην ξεχνάμε και τα 8.480 διακατεχόμενα στρ. στον Πειραιά, τα «πλέον ή έλαττον» 1.000 στρ. στο Ποικίλον Ορος που διεκδικούσε ο Ιερός Ναός Θεοτόκου Λαμίας τα οποία συν τω χρόνω έγιναν 7.500 στρέμματα (σε Ποικίλον Ορος και δήμους Πετρούπολης, Περιστερίου, Ιλίου), τα 4.250 στρεμ. στις παρυφές του Ολύμπου που διεκδικεί η Ι. Μονή Αγ. Διονυσίου από τους Λιτοχωρίτες, τα 238 στρ. διεκδικούμενης πλουτοφόρου γης στη Βουλιαγμένη...

Ούτε η Εκκλησία διέφυγε της εθνικής μας μανίας να αποκτούμε/καταπατούμε γη, να την ξεπουλάμε, να οικοδομούμε...

http://news.kathimerini.gr

Θέσεις «φιλέτα»

Tου Κωστη Η. Φαφουτη

Σκάνδαλα γίνονταν πάντα και παντού και ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διατηρεί το αποκλειστικό τους προνόμιο. Το πρόβλημα, επομένως, για τη χώρα μας δεν είναι ότι ξεσπούν σκάνδαλα, αλλά το ποιοι είναι πάντα αναμεμειγμένοι σε αυτά, καθώς και ότι στο επίκεντρό τους βρίσκεται πάντα, ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, το κράτος. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα είναι το συνονθύλευμα που αποτελεί την ουσιαστική άρχουσα τάξη, η οποία δεν λογαριάζει νόμους και δεν ορρωδεί έναντι κανενός. Αυτό αποτελείται από οικονομικούς παράγοντες κάθε είδους, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία και συναλλαγή με κρατικούς και κομματικούς υπαλλήλους -ανεξαρτήτως χρώματος- ενεργούν αυτονομημένα και λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο.

Αν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη μεγάλη οικονομική κρίση που ξέσπασε, το αδιανόητο, δηλαδή το ιδιωτικό κεφάλαιο και οι μεγάλες εταιρείες να προσφεύγουν στο κράτος για να σωθούν, έγινε αναπόφευκτο, εδώ γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό: διάφοροι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις τους, προσφεύγουν στο κράτος με ένα και μοναδικό σκοπό, να διαμοιράσουν τα ιμάτιά του και να πλουτίσουν. Απλώς, ανάλογα με το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, αλλάζουν τα πρόσωπα και οι ρόλοι.

Ετσι, με μεγάλη άνεση και χωρίς καμία δυσκολία: Χτίζονται εταιρείες «υψηλής τεχνολογίας» θεριεύουν μέσω συμφωνιών που τις καταστούν αποκλειστικούς προμηθευτές του Δημοσίου, το οποίο πληρώνει ακριβότερα, και όταν τελειώσει αυτή η αποκλειστικότητα μοσχοπουλιούνται. Επιχειρηματίας, βασιζόμενος στις «καρδιακές» σχέσεις με βουλευτές, υφυπουργούς και υπουργούς, γιγαντώνει την εταιρεία του -πάλι «υψηλής τεχνολογίας»- η οποία ύστερα από χρόνια οδεύει ολοταχώς προς πτώχευση. Ενδιαμέσως, βέβαια, ο επιχειρηματίας έχει πλουτίσει. Σκοτεινοί και μη οικονομικοί παράγοντες διαπλέκονται με δικαστικούς και στήνουν δίκες, με το αζημίωτο φυσικά.

Χρηματιστές έχουν υπεράκτιες εταιρείες, που διαχειρίζονται μίζες των προμηθευτών του Δημοσίου. Διευθυντικά στελέχη εταιρειών, που προμηθεύουν το Δημόσιο, κάνουν δώρα σε υπουργούς ταξίδια αναψυχής, δίνουν μίζες σε κόμματα και πολιτικούς και επιδίδονται στο real estate στο Αιγαίο, μαζί με βουλευτές, στους οποίους πουλάνε και τον εξοπλισμό των γραφείων τους. Πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων μετατρέπονται εν μια νυκτί σε καναλάρχες, αποκτώντας συχνότητα στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο και ακολούθως γίνονται και εφοπλιστές της άγονης γραμμής, που εξασφαλίζει κρατικές επιδοτήσεις. Πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων, που διορίστηκαν με μοναδικό προσόν την αφοσίωση και τις «υπηρεσίες» στο κόμμα, παίζουν τα λεφτά των ταμείων σε συνεννόηση με χρηματιστές, που επίσης έχουν στενές σχέσεις -συγγενικές ή άλλες- με το κόμμα. Ηγούμενοι, εξομολογητές υπουργών και άλλων επιφανών προσώπων, αποκτούν κρατικά ακίνητα - «φιλέτα» σε τιμές ευκαιρίας και συμβολαιογράφοι ή δικηγόροι, συγγενείς υπουργών, εκπροσωπούν τις μονές τους σε συναλλαγές με το Δημόσιο. Το οποίο Δημόσιο έχει πλημμυρίσει από διορισμένους κουμπάρους, αδέρφια, ξαδέρφια, γιους, συζύγους και λοιπούς συγγενείς με πρωτοβουλία υπουργών, βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων και κάθε είδους κομματαρχών. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και όσο δεν σπάει αυτό το απόστημα τίποτε δεν πρόκειται ουσιαστικά να αλλάξει.

http://news.kathimerini.gr

Στο μικρό χωριό μας...


Tου Aλεξη Παπαχελα

Οσο εμείς βράζαμε στο ζουμί μας, στο μικρό μας χωριό, ο κόσμος γύρω μας βίωνε συγκλονιστικές αλλαγές. Το κράτος στην Αμερική παρενέβη για να σώσει τη Γουόλ Στριτ κατά τρόπο που δεν το έχει κάνει από το κραχ του 1929, γίγαντες - πυλώνες του συστήματος κατέρρευσαν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες της μεγάλης κρίσης που εκτυλίσσεται εδώ και μήνες με σασπένς. Εμείς όμως εδώ, στο μικρό μας χωριό, αδυνατούμε να δούμε τα πράγματα από μια απόσταση.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος, πολύ θυμωμένος. Τον ενοχλεί ο νεοπλουτισμός, τον έχει τρομοκρατήσει η επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου που έχει διαλύσει την ψυχολογία της αγοράς, εξοργίζεται όταν ακούει τον κ. Λιάπη να συστήνει «περισσότερη δουλειά», δεν καταλαβαίνει γιατί το κράτος χαρίζει εκατό εκατομμύρια σε μία μονή όταν ο ίδιος δεν τα βγάζει πέρα κ.λπ. κ.λπ. Και για πρώτη φορά έχει θυμώσει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος όμως βρίσκεται μπροστά σε ένα δισεπίλυτο παζλ με χιλιάδες ασύμβατα κομμάτια, ένα άγριο μιντιακό περιβάλλον και την παράφρονα μεταβλητή ανταρτών με ή χωρίς αιτία.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια τεράστια απόσταση ανάμεσα στην τρέχουσα επικαιρότητα και στα θεμελιώδη προβλήματα της χώρας. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα:

- Εχουμε κατεστραμμένα πανεπιστήμια, στα οποία επικρατεί η απόλυτη μετριοκρατία, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

- Εχουμε ένα τεχνητά υψηλό επίπεδο ζωής, το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Ποιος θα πει στον Ελληνα «αγρότη» ότι τελειώνει το μοντέλο του καφενείου και της επιδότησης; Ποιος θα τολμήσει να πει στον μέσο Ελληνα ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τον τρόπο ζωής του και να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστικός στον τουρισμό, στη βιομηχανία, στην παραγωγή;

- Εχουμε ένα πρόβλημα διαφθοράς που διαπερνά κόμματα και κοινωνικές ομάδες. Η σπατάλη στο κράτος έχει όνομα και διεύθυνση, τις μαφίες που λυμαίνονται το αίμα, τα φάρμακα, τον ΟΣΕ, την Ολυμπιακή, τα τεχνητά μέλη, τα δημόσια έργα σε τοπικό επίπεδο. Μαφίες που έχουν μια μοναδική ικανότητα να εξαγοράζουν πολιτικούς και συνδικαλιστές.

- Εχουμε ένα μεγάλο ζήτημα ανομίας και αδυναμίας επιβολής του νόμου. Αυτό φαίνεται από το παράνομο παρκάρισμα που μένει ατιμώρητο στην Ακαδημίας, από τις ταμειακές μηχανές που δεν μπαίνουν στα βενζινάδικα, έως την προνομιακή μεταχείριση βαρονίσκων της ενημέρωσης.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τώρα που ο κ. Καραμανλής αποφάσισε όντως να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα βρίσκεται αντιμέτωπος με τα λάθη και τις αμαρτίες της περασμένης πενταετίας. Είναι προφανές ότι παλεύει να καλύψει τον χαμένο χρόνο. Πέτυχε στα λιμάνια, εν μέρει στο ασφαλιστικό, κάτι κινήθηκε στην παιδεία. Τώρα προσπαθεί να κάνει στην Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ αυτά που έπρεπε να γίνουν το 2004, στην υγεία να μαζέψει τα ερείπια της περιόδου Κακλαμάνη, στα οικονομικά να τολμήσει ό,τι γίνεται μόνο αμέσως μετά τις εκλογές, ποτέ πριν. Το κακό είναι ότι ο κόσμος δεν ακούει γιατί έχει θυμώσει και περνάει δύσκολα. Οι «αντάρτες» μετατρέπουν κάθε μέρα τη Βουλή και τα δελτία σε παράρτημα του Δρομοκαΐτειου. Ενα τμήμα της κοινής γνώμης θέλει να πάει «αριστερά», το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκφράσει τους «κολασμένους» αλλά δεν έχει ιδέα τι θα κάνει αν εκλεγεί και ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης ακυβερνησίας ελλοχεύει. Με άλλα λόγια, είμαστε μια χώρα σε νευρική κρίση γιατί ξέρουμε ότι το Βατοπέδι, ο Τατούλης κ.λπ. συνιστούν τρικυμία στην τοπική μας θάλασσα όταν μας περιμένει ένα τσουνάμι αβεβαιότητας και προκλήσεων, αλλά το καράβι δεν έχει πυξίδα, αρμούς και έρμα.

http://news.kathimerini.gr

Διακομματική τακτοποίηση «ημετέρων»

Σε εξέλιξη η μονιμοποίηση μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής

Σε πεδίο διακομματικής τακτοποίησης «ημετέρων», γόνων ή συγγενών πολιτικών στελεχών, ακόμη και αρχηγών κομμάτων, υποβαθμίζεται η Βουλή των Ελλήνων, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία μονιμοποίησης μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων. Hδη ο αριθμός όσων υπέβαλαν σχετική αίτηση έφθασε τους 50, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, καθώς οι μονιμοποιήσεις ολοκληρώνονται την ημέρα των επόμενων εθνικών εκλογών. Ανάλογες ευνοϊκές ρυθμίσεις υφίστανται και για τους συνεργάτες των βουλευτών, που δεν είναι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

http://news.kathimerini.gr

Η «τακτοποίηση» των συνεργατών

Σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη, παράλληλη, διαδικασία τακτοποίησης των συνεργατών, αυτή τη φορά, των ίδιων των βουλευτών. Η ρύθμιση εισήχθη το 2001, επί ΠΑΣΟΚ, είναι ακόμη ενεργή και προβλέπει τη δυνατότητα τοποθέτησης των συνεργατών των βουλευτών σε θέσεις του Δημοσίου. Οι πρώην συνεργάτες, μερικές φορές συγγενείς των βουλευτών, προσλαμβάνονται σε προσωποπαγείς θέσεις της Βουλής, με τη ρητή πρόβλεψη ότι θα μεταταγούν αμέσως σε κενές θέσεις δημόσιων υπηρεσιών, υπουργείων, δήμων και νομαρχιών. Η ίδια απόφαση του προέδρου της Βουλής ορίζει ρητώς ότι «μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετατάξεως δεν γίνεται ανάληψη υπηρεσίας στη Βουλή». Μία πρώτη έρευνα της «Κ» αποκάλυψε ότι σχεδόν 100 συνεργάτες τοποθετήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα στο Δημόσιο, χρησιμοποιώντας ως γραφείο πρόσληψης τη Βουλή των Ελλήνων. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται στενοί συνεργάτες, τέκνα ακόμη και σύζυγοι βουλευτών που, μέσω των πολιτικών γραφείων των βουλευτών, βρήκαν το δρόμο προς το Δημόσιο. Μεταξύ άλλων, εκτός αν πρόκειται για τεράστια σύμπτωση, των τέκνων πρώην και νυν βουλευτών όπως οι Στέλιος Παπαθεμελής, Θεοδ. Πάγκαλος, Αδάμ Ρεγκούζας, Λευτ. Παπαγεωργόπουλος, Χαραλ. Βαρδίκος αλλά και δημοσιογράφων.

http://news.kathimerini.gr

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Αδικία!!


Πού ήμουν 15 ημέρες πριν.... και τί κάνω τώρα!!

Βλέπω ειδήσεις....

Όχι ρε γαμώτο......


...δεν φτάνει που κάλεσε τους πελάτες του.....τους βάζει και δίπλα μου!!
Σκατά αρχή κάναμε!!

Αδιόρθωτος!!

Αναρωτιέμαι.....


το ερώτημα ήταν τύπου "βάλτε τις φώτο στη σειρά" ή.....

το 48,5% γνωρίζει τον Αγγέλου και το 38,5% τον Κοντό;;

Μάλλον το πρώτο.....


Για ψάξου.....


..ποιος είναι......ο-η συμβολαιογράφος μεγάλε!!

Και όμως ήταν τόσο απλό.....

..αρκούσε μόνο η υπόσχεση ότι θα βγάλει του υπουργούς και τις αποφάσεις τους στο Internet.


(Στο facebook ή θα φτιάξουν blogs σαν τον σκληρό Τατούλη;;)

Ο Έλληνας δεν παίζει κύριοι......

Όχι κύριοι δεν μπορείτε να παίζεται με τον Έλληνα και με την Ελληνίδα επί τόσες δεκαετίες. Δεν μπορείτε να παίζεται με τις ζωές τους, το εισόδημα τους, το μέλλον αυτών και των παιδιών τους. Δεν μπορείτε να τους κοροϊδεύεται συντάσσοντας συμβόλαια παράνομου πλουτισμού στις πλάτες του Έλληνα εργαζόμενου, του Έλληνα καταναλωτή, του Έλληνα μαθητή.

ΌΧΙ ΠΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ !!

Οι Έλληνες ξύπνησαν και παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους!

Οι Έλληνες αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό. Τιμούν την Δημοκρατία και την πάνε ένα βήμα μπροστά....

...Οι Έλληνες ψηφίζουν ΠΑ.ΣΟΚ!!


Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τί συμβαίνει ρε παιδιά;

Πότε θα τελειώσει αυτή η "ταινία";

Η "ταινία" που παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας, ηχητικά στιγμιότυπα της οποίας ακούμε στο ραδιόφωνο, στα αυτοκίνητά μας, κολλημένοι κάπου στη κίνηση. Η "ταινία" που ζει καθημερινά κάθε ένας από εμάς, κατέχοντας το τριπλό ρόλο του παραγωγού του σεναριογράφου και του πρωταγωνιστή.

Αυτή η ταινία έχει καταντήσει πλέον άρρωστη και μάλλον...ατελείωτη.


Κάθε φόρα που πιέζεις το play ή σβήνουν τα φώτα της αίθουσας, αρχίζουν να μετράνε τα σημαντικότερα 15 λεπτά της ταινίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα η κάθε ταινία έχει αρχίσει να σε "κερδίζει" ή να σε "χάνει". Μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά έχεις αρχίσει να γουστάρεις την αντιστοίχηση προσώπων σε ρόλους, έχεις αρχίσει να τη βρίσκεις με τη πλοκή και την υπόθεση η οποία αργά έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Έχεις αρχίσει να βρίζεις που μπήκες στην αίθουσα ή έχεις αρχίσει να ζείς τη ταινία. Με τη δική μας όμως ταινία τι γίνεται; Βρίζεις; Τη ζεις ; Πώς θα τελειώσει; Το σενάριο είναι δικό σου. Παίζεις σε αυτή. Τη χρηματοδοτείς.


Η ταινία σου δεν έχει κανένα μυστήριο. Επαναλαμβάνετε δεκαετίες τώρα. Με του ίδιους διαλόγους, τις ίδιες φάτσες, τον ίδιο ρυθμό. Έχει γίνει πλέον σαπουνόπερα. Και εσύ εκεί σταθερός χρηματοδότης-σεναριογράφος-πρωταγωνιστής.


Σήμερα κάθεσαι και παρακολουθείς το επεισόδιο "Η Δίκη του Βουλγαράκη".

Αιφνιδιασμός κανένας.

Σήμερα μάθαμε για τον πλούσιο κο Βουλγαράκη;


Μας ήρθε ξαφνικό;


Κάθε χρόνο που διαβάζουμε το πόθεν έσχες των "γνωστών αγνώστων" δεν μας ερεθίζει τίποτα;


Τα 10 ή 20 ή 53 ιδιόκτητα ακίνητα κάποιων αγαπητών βουλευτών, γιατί δεν μας ερέθισαν ποτέ;

Μήπως επειδή φορολογείτε σκληρά για κάθε ένα από αυτά;Μήπως επειδή δεν "φορό-αποφεύγει";

Ή μήπως επειδή δεν μας τον έδειξε από τη χαραμάδα ο αγαπητός εκπρόσωπος τύπου της αστείας αντιπολίτευσης;

Σε ενόχλησε η δήλωση του Καραμανλή "ή πιάστε μας ή άστε μας". Γιατί σε ενόχλησε αδερφέ αφού αυτή τη δήλωση της ακούς χρόνια τώρα και μάλιστα από τους ίδιους ανθρώπους.

Γιατί σε ενόχλησε αδερφέ; Αφού αυτό είναι και δικό σου "σλογκανάκι", είναι και ο δικός σου τρόπος ζωής.

Επειδή είναι υπουργός πρέπει να είναι και σωστός; Μα όχι φυσικά, δεν τον θες σωστό γιατί μετά πρέπει να είσαι και εσύ σωστός.

Η αγαπητή και αθώα αντιπολίτευση δεν έχει κο Βουλγαράκη;

Σε ποιόν ανήκουν ολόκληρες περιοχές "φιλέτα" (και μάλιστα πολύ φρέσκα "φιλέτα") στην Αθήνα; Σε ποιόν ανήκουν ολόκληρες περιοχές "φιλέτα" στα νησάκια μας (πολύ κοντά στο βοσκοτόπι του κου Βουλγαράκη); Το Μοναστηράκι, η Πλάκα τί κάνουν; Καλά είναι; To METRO ποιός ήξερε από πού θα περάσει πριν περάσει;


Οι "βοήθειες SIEMENS" που πήγαιναν τόσα χρόνια; Ξεχάστηκε και αυτό νομίζω.

Παπάδες!!
Άλλη μεγάλη έκπληξη!! Κανένας δεν γνώριζε για τους μεσίτες με τα ράσα!! Έχω πέσει από τα σύννεφα!!

Κανένας δεν γνωρίζει για την τεράστια "παπαδίστικη" περιουσία.


Κανένας δεν ξέρει ότι τα μεγαλύτερα λαμόγια φοράνε πάντα στολές!!


Κανένας δεν ξέρει ότι οι παπάδες έχουν σχέση με το θεό όσο ο Καραμανλής με τη μπάλα και ο Παπανδρέου με το...ποδήλατο!

Και όλα αυτά στα σχολιάζουν οι δημοσιογράφοι!!! Σου τα προσφέρουν και εσύ τα απολαμβάνεις!!

Ποιοί;;; Oι δημοσιογράφοι.

Όμορφες, λαμπερές παρουσίες (η ΕΤ-3 σκοτώνει!!).

Αυτοί που κουβαλάνε τα εκατομμύρια σε σακούλες στα τεράστια τζιπάκια τους αφήνοντας κανά μπουρμπουάρ και στους συνοριοφύλακες!!


Αυτοί που φωτογραφίζουν από τις θέσεις των επισήμων με τα κινητά τους (και ροζ πουκαμισάκια) τον Καραμανλή στη ΔΕΘ!


Αυτοί που έχουν κομματικές ταυτότητες και θέσεις (ενίοτε και Υπουργικές!)


Αυτοί που βρίσκονται από τη μία μέρα στην άλλη καναλάρχες ή εφημεριδάρχες.


Νοθεία στη βουλή!!
Αλλάζουν τα ψηφοδέλτια.

Και εσύ αμέσως να σε πιάσει άγχος γιατί κατάλαβες ότι δεν λειτουργεί η Δημοκρατία και ότι παραποιούνται τα ψηφοδέλτια επειδή διαφωνούν με την κομματική γραμμή!!


Το ότι υπάρχει κομματική γραμμή όμως δεν σε απασχολεί (την οποία ακολουθείς πρωτίστως εσύ)!!

Αυτό είναι Δημοκρατικό χαρακτηριστικό!


Το ότι βάζεις μέσα στη βουλή ανθρώπους κατευθείαν από τα τα πλατό της τηλεόρασης και των μπουζουξίδικων για να σε κυβερνήσουν δεν σε ενοχλεί.

Όταν στο έδειξε η άλλη πλευρά ξύπνησες μέχρι να σου δείξουν κάτι άλλο και να το ξεχάσεις!


Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι αντάρτες μέσα στη βουλή!!

Το ότι ακολουθούν αυστηρά την κομματική γραμμή για να μην "βγάλουν το δάχτυλο από το μέλι" δεν έχει σημασία, στο blog τους είναι πολύ σκληροί!!


Τράπεζες!! Θα λιποθυμήσω από την έκπληξη αν μάθω ότι τράπεζες και πολιτικοί τα έχουν κάνει πλακάκια!!


Kε Αλογοσκούφη αν πάρετε πίσω από τις Τράπεζες όλα τα παράνομα "φεσάκια" μήπως η οικονομία πάει λίγο καλύτερα; Ποιά "φεσάκια"; Μήπως τις παράνομες προμήθειες καταθέσεων στα γκισέ; Μήπως τα ταληράκια από τις συναλλαγές του θεού ΔΙΑΣ; Μήπως τα έξοδα φακέλων από τα δάνεια; Μήπως όλα τα "ψιλά γράμματα"; Μήπως;


Η ετήσιες αυξήσεις των τραπεζικών κερδών κατά 500% κε Αλογοσκούφη πόσο φορολογούνται;

Όταν ζητήσατε από του τραπεζίτες να μοιράσουν κομματάκι από τα κέρδη και στους "πτωχούς" τι σας είπαν;

Και όλα αυτά τα "βάσανα" έρχονται να μας χτυπήσουν λίγες μέρες μετά από τις τεράστιες εθνικές τραγωδίες της Χαλκιά, του Θρύλου και της ΑΕΚ! Εκπλήξεις οι οποίες χαράχτηκαν βαθιά στη γαλανόλευκη καρδιά μας.


Και όλα αυτά τα "βάσανα" έρχονται να μας χτυπήσουν την ίδια μέρα που πρέπει να εξαφανίσουμε 20.000 μαγικά χαρτάκια του πολυμετοχικού, την ίδια μέρα που προσπαθούμε να αγοράσουμε εισιτήριο για την θεία MADONNA στη μαύρη αγορά. Δύο μόνο ημέρες μετά την άφιξη του Ρεκόμπα
και το πρώτο γκόλ του Τζιμπούρ!!

Μέσα σε όλο αυτό το ανούσιο και άχρηστο μπάχαλο εμείς τί ρόλο βαράμε;;


Τα παρακολουθούμε όλα με μια απίστευτη δίψα για "κατινισμό" και κους-κους. Και ταυτόχρονα "αγωνιζόμαστε" καθημερινά και σκληρά για να μην τελειώσει ποτέ αυτή η άρρωστη ταινία, για να παράγουμε και να χρηματοδοτήσουμε συνεχώς νέα "επεισόδια".


Συνεχίζουμε να κλέβουμε ο ένας τον άλλο. Συνεχίζουμε να μισούμε ο ένας τον άλλο γιατί δεν μας αφήνει να πλουτίσουμε εις βάρος του, θέλοντας και αυτός να πλουτίσει εις βάρος μας.


Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη διατήρηση των κλεψιμαίικων, των παράνομων προνομίων μας.

Να κυνηγάμε την "καλή", την "εύκολη" και την "γρήγορη". Το "δόντι", την "άκρη", τον "αδελφό", τον "συναγωνιστή" τον "σύντροφο".


Πώς θα τελειώσει αυτή η ταινία;;;


Θα τελειώσει αυτή η ταινία;;;

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"Κάτω από την επίδραση των Η.Π.Α., και πάλι, έχει επικρατήσει η τάση να ορίζουμε τη δημοκρατία ως φιλελεύθερη δημοκρατία.Η φιλελεύθερη δημοκρατία, όμως, είναι ένα ιστορικά ιδιαίτερο, ενδεχομενικό μόρφωμα, κι όχι το απόλυτο κανονιστικό ιδεώδες.

Η εν λόγω μορφή προβάλλει ως κύρια εκφραση μαζικής συμμετοχής την άσκηση των εκλογικών μας δικαιωμάτων, αφήνει ένα μεγάλο πεδίο δράσης στα οργανωμένα συμφέροντα (λόμπι), κυρίως των επιχειρήσεων, και προτείνει μια πολιτειακή δομή που περιορίζει τις παρεμβάσεις στην καπιταλιστική οικονομία.

Το συγκεκριμένο πρότυπο δεν ενδιαφέρεται για την πλατιά συμμετοχή των πολιτών ούτε και για το ρόλο των οργανώσεων πέρα από τις επιχειρήσεις.

Όσοι συμβιβάζονται με τις χαμηλές προσδοκίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας θα βλέπουν συγκαταβατικά και την ανάδυση της μορφής που αποκαλώ μεταδημοκρατία. Στο πρότυπο αυτό, μολονότι διεξάγονται εκλογές και οι κυβερνήσεις μπορούν να αλλάξουν , ο προεκλογικός αγώνας είναι ένα πλήρως ελεγχόμενο θέαμα που ενορχηστρώνεται από ανταγωνιστικές ομάδες επαγγελματιών ειδικευμένων στις τεχνικές της πειθούς, και επικεντρώνει στενά σε ένα μικρό φάσμα θεμάτων που επιλέγονται από συγκεκριμένες ομάδες.

Η πλειοψηφία των πολιτών κρατά μια παθητική, ήσυχη, ή και απαθή στάση, κι απλώς αντιδρά στα ερεθίσματα που άλλοι προκαλούν. Πίσω από το θέαμα του προεκλογικού παιχνιδιού, η πολιτική διαμορφώνεται ουσιαστικά στον ιδιωτικό χώρο, με διαπραγματεύσεις και συνδιαλλαγές ανάμεσα στις εκλεγμένες κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα στρώματα που εκπροσωπούν σχεδόν αποκλειστικά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Το πρότυπο αυτό, όπως και το ιδεατό μοντέλο, είναι ασφαλώς μια θεωρητική υπερβολή. Πλήν όμως η σύγχρονη πολιτική εμφανίζει πράγματι αρκετά από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν, και για το λόγο αυτόν αξίζει να διερευνήσουμε το πού τοποθετείται η πολιτική μας ζωή σε μια κλίμακα με το εν λόγω πρότυπο στο ένα άκρο και το ιδεατό πρότυπο δημοκρατίας στο άλλο. Ειδικότερα είναι σημαντικό να εντοπίσουμε την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η σημερινή πολιτική .

Η θέση μου είναι ότι κινούμαστε όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση του μεταδημοκρατικού πόλου."........

ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΛΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ (σελ. 58)