Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ο Δεκάλογος....


Αλλάζουν όλα στις διαδικασίες ελέγχου των προμηθειών του Δημοσίου αλλά και του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων, βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων.

Στις βασικές προτεραιότητες του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη είναι η ενίσχυση των προληπτικών ελέγχων των μεγάλων συμβάσεων από ανεξάρτητες αρχές και δικαστικά όργανα, ακόμη και στο προκαταρκτικό στάδιο της προκήρυξης των όρων των διαγωνισμών.

Παράλληλα, θα περάσουν από κόσκινο όλες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, των στελεχών του Δημοσίου καθώς και των δικαστών. Επίσης, καθιερώνονται ανεξάρτητοι ελεγκτές, δημεύονται περιουσιακά στοιχεία που απεκρύβησαν ενώ μελετάται και η ανάρτηση όλων των δηλώσεων στο Διαδίκτυο.

Ειδικά για τη συγκέντρωση εξουσίας στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το υπουργείο έχει τη πρόθεση να παρέμβει θεσμικά, εάν ανακύψει μείζον πρόβλημα διαφάνειας.

Αναλυτικά τα 10 μέτρα της κυβέρνησης είναι:....

Εδω το πλήρες κείμενο: http://www.enet.gr

Μόνο ΈΝΑ....;;;

ΑΘΗΝΑ 25/10/2009

Πολύ σκληρή η απόφαση της Κυβέρνησης για τα stage. Πάρα πολύ σκληρό να πεις σε κάποιον ότι απολύεται, ακόμα και στη περίπτωση που αυτός ο «απασχολούμενος» δεν έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας. Όμως έπρεπε να μπει ένα τέλος. Δεν μπορεί ο φόβος του πολιτικού κόστους να κυβερνά αυτό τον τόπο. Ας κατέβει πια αυτό το σκιάχτρο. Το πρωθυπουργικό μήνυμα, πρωτίστως, έπρεπε να το είχαν λάβει ΟΛΟΙ οι υπουργοί. Ι.Στ

http://www.nooz.gr


..όταν αυτός ο "απασχολούμενος" έχει το ελαφρυντικό της "ανώτερης ή ανώτατης" δημόσιας θέσης η απόφαση είναι ακόμα πιο σκληρή...Τόσο σκληρή που δεν την "παίρνεις" ΠΟΤΕ!!!

Φυσικά...Επιλεκτικά.....

«ρουσφετολογικές προσλήψεις»

«παράνομους διορισμούς»


«τακτοποίηση»

«Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω για παράνομη σχέση. Θα πάει φυλακή ο κ. Παπακωνσταντίνου εάν τους πληρώσει»

Η φαυλότητα της προηγούμενης κυβέρνησης δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ως κυβέρνηση, με γενναιότητα, όπως έχουμε υποχρέωση. Κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντων»

http://www.nooz.gr


Ανακαλύπτοντας τον τροχό...

12.000 € για το βάψιμο της υπουργικής Μερσεντές

http://www.ethnos.gr

Τακτοποιούσαν συγγενείς και κολλητούς με χιλιάδες €

http://www.ethnos.gr

Ύποπτες δαπάνες

http://www.ethnos.gr

κλπ κλπ κλπ...

Κύριοι καλά κάνετε και παίζεται το προαιώνιο παιχνίδι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΜΜΕ.

Καλά κάνετε αφού ακόμα γεμίζει τις "κερκίδες", θολώνει την "ατμόσφαιρα" και σας κερδίζει χρόνο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι "φίλαθλοι" οι οποίοι δεν αρκούμαστε στα στημένα παιχνίδια.

Δεν θέλουμε άλλη μια περιγραφή της διαδρομής των "κλεμμένων" χρημάτων μας, δεν θέλουμε γενικόλογες "γνωριμίες" με τους συγγενείς και τους κολλητούς, δεν θέλουμε να μάθουμε το τελικό χρώμα της Μερσεντές ή το τι είχε ο ένας ή ο άλλος υπουργός στα ράφια του.

Όλα αυτά είναι ωραία για να παίζουμε και να γεμίζουμε στήλες και τηλεοπτικά δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά τα κονδύλια έχουν υπογραφές, είχαν και έχουν διαχειριστές. Κάποιος τα αιτήθηκε και κάποιος τα ενέκρινε. Όλες αυτές οι προσλήψεις και τα "δωράκια" από κάποιον έχουν εγκριθεί.

Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι; Ποιες είναι οι κυρώσεις για την προφανή κακοδιαχείριση τους δημοσίου χρήματος;

Οι εργαζόμενοι των stage πήγαν σπίτι τους για να εξοικονομήσετε τα 500 €, αυτούς τους βρήκατε εύκολα.

Οι καταχραστές, οι κολλητοί, οι κουμπάροι και οι συγγενείς..

ΠΟΙΟΙ
είναι;

ΠΟΥ
είναι;

Θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ;

Θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;

Θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ τα κλοπιμαία;

Ευρωπαϊκό e-shopping μετ’ εμποδίων

25 Οκτώβριος 2009
Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

http://www.news247.gr

1983


..χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλεως..

http://www.express.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: «Η υπόθεση των εργαζομένων στα στέιτζ είναι μια παλιά ιστορία (...) Ξεκίνησαν επί εποχής των κυβερνήσεων Σημίτη (...) Η ΝΔ παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τα άτομα αυτά στο δημόσιο τομέα (...) δεν φρόντισε να εξασφαλίσει το μέλλον αυτών των εργαζομένων (...) Το ΠΑΣΟΚ όμως για τα δικά του παιδιά δεν επέδειξε την ίδια αδιαφορία και την ίδια αναλγησία (...) Φρόντισε να μονιμοποιήσει όσους είχε τοποθετήσει στα στέιτζ προεκλογικά, το 2000 εν μια νυκτί και χωρίς κανείς να αντιδράσει. Τότε ούτε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ αντέδρασε, ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε η ΑΔΕΔΥ (...) Ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ έδρασε τότε ήταν ο νόμος 2738/99 με τίτλο "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στην Δημόσια Διοίκηση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις" του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με ΦΕΚ Αρ. Φ. 180/ ΤΕΥΧΟΣ Α/9-9-99. Στον νόμο 2738/99 και συγκεκριμένα στο άρθρο 30 δίνεται η δυνατότητα να μονιμοποιηθούν περίπου 2.500 - 3.000 εργαζόμενοι στα περίφημα στέιτζ στους ΟΤΑ Α' βαθμού» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ: «Απίστευτο: Οι συνδικαλιστές με την κυβέρνηση και όχι με τους εργαζόμενους! είναι ντροπή και αίσχος να εμφανίζονται ως τιμητές της αξιοκρατίας (...) ορισμένοι "καλοβολεμένοι" συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συμπεριφέρονται με εκδικητικό τρόπο απέναντι σε νέους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή η "πράσινη" πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ είναι προφανές ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης» (το σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΔΙΩΓΜΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ: «Το πιο ανορθολογικό απ' όλα είναι όταν τα θύματα, οι νέοι, μετασχηματίζονται σε θύτες από τους τηλεοπτικούς κήνσορες: "Εχεις μπάρμπα στην Κορώνη;" ρωτά ο ένας. "Πόσες κατουρημένες ποδιές φίλησες;" επιμένει ο άλλος. Πολλές κύριε! Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρει κανείς δουλειά. Οχι, η απάντηση αυτή δεν δόθηκε από τα παιδιά, γιατί οι νέοι έχουν αξιοπρέπεια. "Ο εργάτης υπονόμων δεν έχει την πολυτέλεια να μην αγγίζει τα σκατά" μου είχε πει ένας 20χρονος παλαιότερα (...) Το να στέλνεις βίαια χιλιάδες νέους στο δρόμο τους ωθείς να σου απαντήσουν με τη βία. Γιατί η βία των νέων (...) απαντά ad hominem στην κυρίαρχη, στη νόμιμη βία του κράτους Λεβιάθαν, απαντά στην παροξυσμική τρομοκρατία όχι μόνο των "ράμπο" αλλά και της ανεργίας, της βίας όλων εναντίον όλων» (ο Γ. Παπασωτηρίου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

http://www2.rizospastis.gr

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

«Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δότε»

Το ανεξόφλητο για πάντα χρέος

Tης Τασουλας Kαραϊσκακη

Η μόνιμη επωδός, όταν γίνεται συζήτηση για την εκκλησιαστική περιουσία, όπως προ ημερών στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, είναι ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία. Οτι υφάρπαξε χωρίς ανταλλάγματα τη γη της. Είναι ένα «χρέος» που δεν πρόκειται ποτέ να παραγραφεί. Το «ιερό» πρόσχημα για ατέρμονες διεκδικήσεις, λυσσαλέες δικαστικές διαμάχες, σθεναρές πιέσεις ώστε διαρκώς να ευεργετείται. Κι ας ανταλλάσσει η πολιτεία «νερό» με «φιλέτα», κι ας μισθοδοτεί εσαεί τον κλήρο (200 εκατ. τον χρόνο - ήταν μέρος της παλιάς συμφωνίας). Δεν θα «ξεχρεώσει» ποτέ, αν δεχτούμε ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία κι ότι η περιουσία «της» δεν είναι περιουσία του λαού σε κρίσιμες και μη ώρες.

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Χρειάζονται νέοι διορισμοί;

Tου Κωστα Καλλιτση / kkallitsis@kathimerini. gr

Στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, υπολόγισαν ότι κάθε πινακίδα που τοποθετούσαν στα δημόσια έργα με τα στοιχεία του έργου, κόστιζε 1.300 δολάρια. Συνολικό κόστος, 600.000 δολάρια. Ετσι, την περασμένη Δευτέρα, το υπουργείο Μεταφορών της πολιτείας αποφάσισε να καταργήσει τις πινακίδες. Σταγόνα στον ωκεανό, ίσως πείτε. Είναι μία ανάγνωση, υπάρχει και άλλη – η αυτονόητη: ότι ο ωκεανός έχει άπειρες σταγόνες.

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Το 2025 κι εμείς

Tου Νικου Κωνστανταρα

Tην ώρα που μας απορροφά η υπερκινητικότητα της νέας κυβέρνησης και η προσπάθεια των συνδικαλιστών του λιμανιού να επιβληθούν σε άκαπνους υπουργούς, δύο σημαντικές μελέτες ήρθαν να μας θυμίσουν πού βρισκόμαστε και να διερευνήσουν πού πάμε –και ως χώρα και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης– σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ριζικά.

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Κατάντια ημών..

Έως σήμερα έχουμε και λέμε..

το 92% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του ΚΑΤΑΝΤΙΑ, θέλουμε και μας συμφέρει η Ελληνική πραγματικότητα να διορθωθεί...

όταν..


37% ημών φοροδιαφεύγει

30% ημών κάποιον κλέβει στα πλαίσια της εργασίας του

49% ημών χρησιμοποίησε το Ελληνικό μπάχαλο προς όφελός του τουλάχιστον μία φορά

11% ημών εκμεταλλεύεται συστηματικά το Ελληνικό μπάχαλο

6% ημών σιχαίνεται την εργασία του

43% ημών απλά διεκπεραιώνει την εργασία του χωρίς να ξέρει τι νιώθει γι αυτή

5% ημών χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος "πατώ επί πτωμάτων"

33% ημών θεωρεί ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"

33% ημών θεωρεί τη δύναμη του καταναλωτή "μύθο"

30% ημών θεωρεί ότι δεν υπάρχει στο κοινό καταναλωτική συνείδηση


Το περίεργο όμως είναι ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι για την "κατάστασή" μας, καθώς..

67% ημών νιώθει συνυπεύθυνος για την Ελληνική Κατάντια (και 5% τη "ψιλιάζεται"..)

Πώς εξηγείται όμως τόση αυτογνωσία; Μα φυσικά στην "ατομική" ποιότητά μας, καθώς..

70% ημών θεωρούμε οτι ζούμε βάσει του ΕΙΜΑΙ και όχι βάσει του ΕΧΕΙΝ (!)

Προφανώς λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία ημών θέλουμε και μας συμφέρει να αλλάξει η Ελληνική Πραγματικότητα (?) όταν οι ίδιοι γνωρίζουμε ότι (και) ΕΜΕΙΣ φταίμε για αυτή..

Πως θα γίνει αυτό;;

55% ημών θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να ζήσει στο εξωτερικό (!!).



Η δημοσκόπηση συνεχίζεται...Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Στραβή διάγνωση, αποτυχημένη θεραπεία


...Ηθοπαιδεία...

Θ. Π. Τάσιος | Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Θ. Π. Τάσιος είναι ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Εδώ το πλήρες κείμενο:http://www.tovima.gr

Κράτος, κράτος, κράτος...

Ποιος θα τα υλοποιήσει όλα αυτά; Το κράτος; Ποιο κράτος; Το σημερινό; Αυτό το κράτος δεν δημιούργησε και μεγέθυνε όλα αυτά τα προβλήματα;

Η πολυνομία και η γραφειοκρατία σε «συνεργασία» με διεφθαρμένους κομματικούς δεν «παράγουν» τη διαφθορά;

Ποιοι θα εισπράξουν τους φόρους και ποιοι θα κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες;

Ποιο κράτος θα υπηρετεί τον πολίτη;


Γιώργος Ρωμαίος | Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Εδώ το πλήρες κείμενο:http://www.tovima.gr


Υπέρ του πολίτη

...Ενδιαφέροντα όσα εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση, ιδίως για τη συμμετοχή του πολίτη στη διαδικασία άσκησης της εξουσίας, αλλά λειψά...

...ολοσχερής κατάργηση της ασυλίας του πολιτικού, ιδίως το ανήθικο έως χυδαίο αυτό έκτρωμα του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

Να ενταχθεί, μάλλον να υπαχθεί, η πολιτική λειτουργία στη Δικαιοσύνη, εάν αυτή η λειτουργία είναι αναντίστοιχη με το δημόσιο συμφέρον (το «ευθύνειν» του Σόλωνα!).

Επίσης: να αναγνωριστεί στον πολίτη έννομο συμφέρον για την πολιτική (να γίνει θεσμικός, με άλλα λόγια, ο ρόλος της κοινωνίας) και, κατ' επέκτασιν, το δικαίωμα να αναφέρεται στη Δικαιοσύνη για την πολιτική που τον βλάπτει....

Του Γιώργου Σταματόπουλου / stamg@enet.gr

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.enet.gr

Εκλογές και συστημική χρεοκοπία

....ο δικομματισμός στην Ελλάδα έχει σάπια θεμέλια, γιατί ενώ στην Ευρώπη εναλλάσσονται νεοφιλελεύθερα με σοσιαλφιλελεύθερα κόμματα (τα τελευταία έχουν πάψει από καιρό να μιλούν για σοσιαλισμό) με καθαρές σχετικά θέσεις, στην Ελλάδα και τα δύο, και ιδιαίτερα οι σοσιαλφιλελεύθεροι, κρύβουν επιμελώς την πραγματική ταυτότητά τους!...


Εδώ το πλήρες κείμενο:http://www.enet.gr

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχει ελπίς...

Μελαψές φυλές
κοντοπόδαρες,
Σειληνοί του κράτους
που ξερνάει και να`τους,
τσιφτετέλληνες
με γονείς ληστές
των συντρόφων τους θύτες
για ανμηστία αλήτες
τώρα διοικητές.
Κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων
κωλοέλληνες.

Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη
που φτάνει στον γνωστό αγριορωμιό
στο Ντάτσουν μιας φυλής που ζει φευγάτη
απ` ό,τι Ελληνικό στον κόσμο αυτό.

Κωλοέλληνες
μασκαρλίκια δες
στο Άλφα της Αξίας
της Αρχής της Μίας
λουτροκαμπινές.
Τιμωρός καιρός
πέντε αιώνες δύσης
εθνικής θα ζήσεις
από δω και μπρος
με αγγλικές αλφαβήτες
μαλλιαροί μου Ελλαδίτες
θλιβερές μου πορδές.

Πνεύμα αλήτικο
Ελλαδίτικο
σε μικρά Ασία,
Κύπρο,Λευκωσία
Βόρειο Ήπειρο.
Δεν ακούει κανείς
στο χειρότερο
του Ελληνισμού κομμάτι
στην Ελλάδα ζούμε

Μια φάουσα καταπίνει τον αέρα,
τη θάλασσα,την πόλη,το ιερό,
πλημμύρισε σκουλήκια η μητέρα
το ρόδο καταγής βγάζει καπνό.

Δεν υπάρχει ελπίς
στην Ελλάδα ζεις.

Σκαλιστές σκιές
μακρυχέρηδες
με το φως σπασμένο
κρατικοποιημένο,
αχ,οι Έλληνες !
Αλλά εκεί στην ξένη
στην οθόνη σκυμμένοι
θεϊκά δεμένοι
με την οικουμένη
στους απέναντι τόπους
φωτοκολλημένοι
απ`τον εδώ ουρανό τους.

Κι ενώ εδώ θα ζούμε καταρρεύσεις
ο έξω Ελληνισμός θα προχωρεί
και φως και μουσική μιας άλλης σκέψης
στη μείζονα Ελλάδα θα εκραγεί

στους Πανέλληνες
στους Πανέλληνες.

Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδά με τη Λένα Πλάτωνος

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

«Μηδέν στο πηλήκιο»!

Tου Χρηστου Γιανναρα

http://news.kathimerini.gr

Τα πάντα όλα.....

Πέμπτη 01/10/09, ώρα 18:00. Τρεις ημέρες πριν από εθνικές εκλογές. Σε μια εικόνα "τα πάντα όλα".

Ιστορία, Ελληνική σημαία, Ελληνικό "κώμα",πολίτες,μετανάστες, παραοικονομία...Όλα σε μια συνηθισμένη, άρρωστη, καθημερινή πραγματικότητα..

Και κάπου εκεί η ανούσια και εικονική παρουσία μιας αλήθειας. Μιας αλήθεια η οποία αν και ανήκει σε προεκλογικό κείμενο κάποιου "κώματος", ανεξαρτητοποιείται λόγω χρωματικής επισήμανσης αλλά και..περιβάλλοντος χώρου..

"Είναι στο χέρι μας!"

....δυστυχώς!













Powered By Blogger