Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Πόσα κέρδισε η κυβέρνηση από τους... απεργούς

Το κράτος εξοικονόμησε 470 εκατ. ευρώ από μισθούς, όσα υπολογίζει ότι θα αποκομίσει σε έναν χρόνο από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ

DANGER

HERALD TRIBUNE

Η οικονομία των ΗΠΑ και ο πόλεμος στο Ιράκ

Ο πόλεμος στο Ιράκ πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Και φυσικά υπάρχει βελτίωση σε θέματα ασφάλειας.

Η βελτίωση ωστόσο είναι μεν πραγματική, αλλά εύθραυστη και περιορισμένη. Ο αριθμός των θυμάτων είναι απαράδεκτος και μας γυρίζει πίσω στο 2005, ενώ δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου για τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες βυθίζονται σε ύφεση.

Αμερικανοί πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ασφάλειά τους. Οι τράπεζες παλεύουν να επιβιώσουν και ο πόλεμος στο Ιράκ φαίνεται ότι επιδεινώνει όλες αυτές τις εσωτερικές αντιξοότητες.

Επομένως, αντί να συζητάμε αν θα πρέπει να αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ, θα ήταν σωστό να δούμε αν είναι το Ιράκ ο καλύτερος τόπος για να ξοδεύουμε 411 εκατ. δολάρια ημερησίως!

http://news.kathimerini.gr

Συλλυπητήρια Μπους για τους 4.000 νεκρούς Αμερικανούς στο Ιράκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε σήμερα «τα πλέον βαθιά του συλλυπητήρια"στις οικογένειες των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών, έπειτα από την αύξηση του σχετικού αριθμού στους 4.000 και τόνισε πως θα κάνει τα μέγιστα δυνατά ώστε η «θυσία» τους αυτή να μην είναι μάταιη.

«Τούτην την ημέρα, που υπαγορεύει την περισυλλογή, εκφράζω τα πλέον βαθιά μου συλλυπητήρια» στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, τόνισε ο Μπους, μιλώντας στο ΥΠΕΞ της χώρας του.

«Είχα κάνει τον ίδιον όρκο στο παρελθόν και θα δώσω επίσης και στο μέλλον, για όσον καιρό είμαι πρόεδρος, πως θα φροντίσω ώστε αυτές οι ζωές να μην χάθηκαν μάταια, υπάρχει ένας σκοπός που αξίζει τις θυσίες που γίνηκαν τόσο από τους πολίτες, όσο κι από τους στρατιώτες», δήλωσε ο Μπους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το 1/3

80 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ

Καταθέσεις - μαμούθ σε... ξένη σημαία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ

Καταθέσεις - μαμούθ που ανέρχονται σε 80 δισ. ευρώ έχουν οι Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού και φορολογικούς παραδείσους τύπου Λιχτενστάιν. Πρόκειται για κεφάλαια που ισοδυναμούν με το ένα τρίτο του εθνικού εισοδήματος της χώρας και είναι κατατεθειμένα σε κάθε γωνιά του πλανήτη από Έλληνες, είτε για λόγους διατήρησης της ανωνυμίας τους είτε για αποφυγή του αδιάκριτου βλέμματος της Εφορίας είτε επειδή τα κεφάλαια αυτά προέρχονται από όχι απολύτως νόμιμες πηγές. Σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνονται βέβαια και μεγάλες καταθέσεις Ελλήνων επιχειρηματιών που προέρχονται από νόμιμες πηγές...το πλήρες κείμενο

Όπως καταλαβαίνεις έχουμε τη κοινωνία που μας αξίζει και μας βολεύει! Όλα τα υπόλοιπα είναι ..παραμύθια για να νανουρίζονται οι Έλληνες στα Τηλε-Windows και στα PC !

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ο κιτρινισμός δεν ανθεί μόνο στα μπλογκ

Ο κιτρινισμός δεν ανθεί μόνο στα μπλογκ
Είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας που βρίσκεις διαμάντια και στάχτες, σοβαρούς και υπεύθυνους μπλόγκερ, ανεύθυνους και χυδαίους

Του Νικου Γ. Ξυδακη

Μια αμφιλεγόμενη περίπτωση δημοσιογραφικού μπλογκ αρκούσε για να αμαυρώσει την -μάλλον υπερβολικά ειδυλλιακή- εικόνα για τα μπλογκ που εκαλλιεργείτο στα παραδοσιακά μήντια. Από τους ύμνους για τη «δημοσιογραφία των πολιτών» και τις καλοκαιρινές διαδηλώσεις των σιωπηλών, περάσαμε με την ίδια ευκολία στον αναθεματισμό του μπλόγκινγκ και στην ηλεκτρονική εγκληματολογία. Η πραγματικότητα βέβαια δεν βρίσκεται ούτε στην εξιδανίκευση ούτε στη δαιμονολογία και την αστυνόμευση - προπάντων όχι στην αστυνόμευση. Στα μπλογκ βρίσκεις διαμάντια και στάχτες. Βρίσκεις σοβαρούς και υπεύθυνους μπλόγκερ, ανεξαρτήτως του αν είναι επώνυμοι ή ανώνυμοι· βρίσκεις και ανεύθυνους, κίτρινους και χυδαίους: καθρέφτης της κοινωνίας είναι κι αυτή η μορφή επικοινωνίας, αυτή η πλατφόρμα έκφρασης.

Ο καλύτερος τρόπος ρύθμισης των διαδικτυακών τόπων είναι η αυτορρύθμιση των ίδιων των παραγωγών περιεχομένου και η ενημέρωση επισκεπτών και χρηστών - κι ίσως είναι και ο μόνος εφικτός τρόπος.

Η διαδικτυακή επικοινωνία δεν είναι πλέον προνόμιο ειδικών, δεν είναι μόνο τεχνολογία· είναι μέρος του σύγχρονου νοικοκυριού, σαν το τηλέφωνο και την τηλεόραση, σαν το SUV· είναι τόπος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, είναι το οικιακό στόμιο των αγωγών από και προς την πλανητική database. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Αλλά αυτό είναι ήδη πολύ.

Δυστυχώς η πλειονότητα όσων διοικούν και νομοθετούν σήμερα έχει συντριπτική άγνοια για τη φύση και τη δυναμική του μέσου· εξ ου και είναι επιρρεπείς σε θεμελιώδεις παρανοήσεις και επιρρεπείς στην εύκολη καταστολή, την ίδια ώρα που πλήθος συμβατικών παραβιάσεων τελούνται κάτω από τα μάτια τους, και την ίδια ώρα που όλοι τους μιλούν για την ανάγκη ψηφιακών υποδομών και την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής κουλτούρας.

Ασφαλώς η ανωνυμία προσφέρει κάποιον μανδύα προστασίας για τον λιβελλογράφο, τον συκοφάντη, τον κίτρινο, τον αφελή διασπορέα ψευδολογιών. Ωστόσο η επισκεψιμότητα, άρα και η επιρροή, αυτών των «κίτρινων» μπλογκ ή σάιτ, είναι πεπερασμένη: το ψέμα έχει βραχύ βίο, η ατιμία διαρκεί περισσότερο... Τα επώνυμα και έγκυρα μπλογκ είναι αυτά που μακροπρόθεσμα προσελκύουν περισσότερους και σταθερότερους επισκέπτες. Τα άλλα, τα ευκαιριακά και κίτρινα, ξεμένουν απλώς στις ακατέργαστες εκφορτώσεις του Google.

Ας σκεφτούμε επίσης σε πόσα κυκλοφορούντα συμβατικά μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, φιλοξενούνται καθημερινώς βαριά υπονοούμενα, κανιβαλισμοί προσώπων και βίων, ροζ λεπτομέρειες, μόλις καλυμμένοι εκβιασμοί... Κι ας σκεφτούμε επίσης πώς και πόσο τελέσφορα έχει ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μετά την υποτιθέμενη απελευθέρωση του 1989.

Καμία απειλή

Δεν φαίνεται λοιπόν πως το Διαδίκτυο ή ένας ανώνυμος μπλόγκερ απειλούν τα δημοκρατικά και επικοινωνιακά ήθη - εφόσον βέβαια δεν τελούνται αποδεδειγμένα εγκληματικές πράξεις.

Η βούληση άρα για πάταξη του εγκλήματος δεν πρέπει επ' ουδενί να συνοδευτεί από μια αντιδημοκρατική και αφιλοσόφητη σπουδή για περιορισμό των επικοινωνιακών και πολιτικών ελευθεριών.

Διαφορετικά, θα οδηγηθούμε σε φαιδρά αλλά κυρίως επικίνδυνα φαινόμενα: να απαγορεύεται λ.χ. νομοθετικά η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών (Ελλάδα, 21ος αιώνας), ή κάποιος φανατικός να προκαλεί δικαστικές απαγορεύσεις εναντίον ολόκληρης πλατφόρμας με εκατομμύρια μπλογκ διεθνώς (αντιδαρβινιστής ισλαμιστής φανατικός απέκλεισε τη Wordpress από την Τουρκία). Τα μπλογκ δεν θα είναι ίδια, σε πολύ λίγο χρόνο από τώρα· το Διαδίκτυο αλλάζει ραγδαία. Ποιος νόμος μπορεί να προβλέψει και να προκαθορίσει αυτό που κάθε μέρα ξεπερνά και τη μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας;

http://news.kathimerini.gr

Photo επιλογής Ψυχάκια.

Powered By Blogger