Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

DANGER

HERALD TRIBUNE

Η οικονομία των ΗΠΑ και ο πόλεμος στο Ιράκ

Ο πόλεμος στο Ιράκ πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Και φυσικά υπάρχει βελτίωση σε θέματα ασφάλειας.

Η βελτίωση ωστόσο είναι μεν πραγματική, αλλά εύθραυστη και περιορισμένη. Ο αριθμός των θυμάτων είναι απαράδεκτος και μας γυρίζει πίσω στο 2005, ενώ δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου για τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες βυθίζονται σε ύφεση.

Αμερικανοί πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την ασφάλειά τους. Οι τράπεζες παλεύουν να επιβιώσουν και ο πόλεμος στο Ιράκ φαίνεται ότι επιδεινώνει όλες αυτές τις εσωτερικές αντιξοότητες.

Επομένως, αντί να συζητάμε αν θα πρέπει να αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ, θα ήταν σωστό να δούμε αν είναι το Ιράκ ο καλύτερος τόπος για να ξοδεύουμε 411 εκατ. δολάρια ημερησίως!

http://news.kathimerini.gr

Συλλυπητήρια Μπους για τους 4.000 νεκρούς Αμερικανούς στο Ιράκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους εξέφρασε σήμερα «τα πλέον βαθιά του συλλυπητήρια"στις οικογένειες των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών, έπειτα από την αύξηση του σχετικού αριθμού στους 4.000 και τόνισε πως θα κάνει τα μέγιστα δυνατά ώστε η «θυσία» τους αυτή να μην είναι μάταιη.

«Τούτην την ημέρα, που υπαγορεύει την περισυλλογή, εκφράζω τα πλέον βαθιά μου συλλυπητήρια» στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, τόνισε ο Μπους, μιλώντας στο ΥΠΕΞ της χώρας του.

«Είχα κάνει τον ίδιον όρκο στο παρελθόν και θα δώσω επίσης και στο μέλλον, για όσον καιρό είμαι πρόεδρος, πως θα φροντίσω ώστε αυτές οι ζωές να μην χάθηκαν μάταια, υπάρχει ένας σκοπός που αξίζει τις θυσίες που γίνηκαν τόσο από τους πολίτες, όσο κι από τους στρατιώτες», δήλωσε ο Μπους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger