Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η τεράστια ξεφτίλα των Ελλήνων πολιτικών

Του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου

Ακόμη και την ύστατη στιγμή αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αδυνατούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των λόγων και των αποφάσεων τους. Αδυνατούν να ξεπεράσουν τη στενομυαλιά, τον πεπερασμένο τρόπο σκέψης, αδυνατούν να κατανοήσουν τα συμφέροντα του έθνους. Βλέπουν μόνο το μίζερο μικρόκοσμό τους, τα μικροσυμφέροντα του κόμματός τους και τα ψηφουλάκια που έχουν συνηθίσει να ζητιανεύουν. Έτσι φτάσαμε έως εδώ. Οι πολιτικοί διέφθειραν το λαό, με αντάλλαγμα τις καρέκλες τους και την ανοχή του λαού στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Οι πολιτικοί μοίραζαν λεφτά στο λαό, ο λαός τούς ψήφιζε, και ταυτόχρονα έκανε τα στραβά μάτια στα κάθε είδους κομματικά λαμόγια που με τη σειρά τους λεηλατούσαν το κράτος. Χωρίς αιδώ, αντίθετα, με απίστευτο θράσος. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση η στάση τον Αντώνη Σαμαρά που στην ουσία, με τη στάση του, αποδόμησε τις αξίες και το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματός του, προκειμένου να μετατραπεί σε ψηφοσυλλέκτη. Του κόμματος που υποτίθεται πως από την ίδρυσή του υποστηρίζει τη φιλελεύθερη οικονομία και ευαγγελίζεται τη μείωση του σπάταλου κράτους. Και που τα τελευταία χρόνια έκανε ακριβώς το αντίθετο. Το γιγάντωσε αφενός, αφετέρου το διέλυσε!

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.capital.gr

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Εγω τηρώ ακόμα στάση αναμονής.
Περιμένω να δω πού στο καλό ειναι "πρώτα ο πολίτης"...
Αλλα κοντεύω τα όριά μου.
Ελπίζω πράγματι να γίνουν πράγματα αυτονόητα σε αυτο τον τόπο και να αλλάξουν μυαλά οι πολιτικοί.

Ψυχάκιας είπε...

Την άποψη μου τι ξέρεις..

Πολιτικοί και πολίτες βρίσκονται στο ίδιο καζάνι. Μαζί έχουν φέρει τη χώρα και τη ζωή μας σε αυτή τη κατάσταση.

Είμαστε μια χώρα στην οποία ελάχιστοι δεν έχουμε συμμετοχή στο "ελλληνικό πανηγύρι" αλλά και όλοι αυτοί κουβαλάμε το "σταυρό" της σιωπής και της δειλίας.

Αθώος; Κανείς.

tzonakos είπε...

"Πολιτικοί και πολίτες βρίσκονται στο ίδιο καζάνι."

Αυτο οταν το λες σε κοιτάνε σαν να εισαι *μπιπ*
Ολοι μα όλοι σκέφτονται "εγω δεν ειμαι σαν τους άλλους, ποιον εννοεί ;"
Αθώα ειναι μόνο τα παιδιά.
Οι άλλοι, απο 19 ετων και πάνω είμαστε ένοχοι, άλλος λιγο κι άλλος πολύ. Αυτοι που σιωπούν, το κάνουν για να βγάλουν τσούκου τσούκου το δανειάκι τους για το σπίτι που αγόρασαν σε τιμή χρυσού και τα λαμόγια τα μεγάλα που τρώνε με μεγάλες κουτάλες.
Δηλαδη τα πρόβατα και οι λύκοι.
Οι τσοπάνηδες οδηγούν όλο το κοπάδι και τους λύκους μαζι.
Ανάμεσα βόσκουν διάφορα ζώα που πάνε αναγκαστικά όπου πάει το πλήθος για να μην εκτεθούν μόνα κι ανυπεράσπιστα αφου η Δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ που θα τα προστάτευαν ειναι για κλάμματα. Η ΕΛΑΣ κατι παλεύει αλλα με τέτοια Δικαιοσύνη δεν γίνεται τίποτα.

Πχ, το ήξερες οτι αν σου χρωστάει το Κράτος πρέπει να κάνεις και αγωγή για να τα ζητάς, εκτός απο την πρώτη σου αίτηση ;
Διαφορετικά, ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ η οφειλή εντός χρονικού διαστήματος το οποίο ουτε οι δικηγόροι συμφωνούν μεταξύ τους πόσο είναι ;

Αυτο ειδικά με τια παραγραφές, εχει καταντήσει γάγγραινα στην κοινωνία. Κάνει κατι παράνομο κάποιος και βρίσκει 5 παράθυρα να τη σκαπουλάρει και μένεις εσυ κι ο καθε φουκαράς ξεκρέμαστος και κορόϊδο !
Πώς να μην γίνεις λαμόγιο κι εσυ μετά ;

Powered By Blogger