Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Για μια νέα Ελλάδα....

"Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που έστειλε το οικονομικό επιτελείο στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να γνωμοδοτήσει προβλέπει οτι θα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ονόματα, διευθύνσεις, ΑΦΜ, εισοδήματα και φόροι που πληρώνουν στην εφορία φυσικά και νομκά πρόσωπα.


Στο υπουργείο οικονομικών εκτιμούν οτι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στον εντοπισμό παράνομου πλουτισμού και προκλητικής φοροδιαφυγής ειδικά φορολογούμενων οι οποίοι διάγουν πολυτελή βίο ο οποίος δεν συνάδει με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.


Με την ανάρτηση των φορολογικών καταλόγων στο internet, ευκολα κάποιος θα μπορεί να αντλήσει στοιχεία για το γείτονά του και να ενημερώσει τις φορολογικές αρχές στη περίπτωση που διαπιστώνει αναντιστοιχία εισοδημάτων με τον τρόπο διαβίωσης.


Πρόκειτε δηλαδή για τα γνωστά "καρφώματα" για τα οποία δεν μιλάει το υπουργείο οικονομικών αλλά τα ενισχύει και μέσω των γραμμών καταγγελιών πο έχει ανοίξει στο ΣΔΟΕ."


3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Αύξηση εγκληματικότητας 200% αν γίνει αυτό, δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό ειναι πιο επικίνδυνο για αθώους πολίτες παρά διαφάνεια και ξεμπρόστιασμα των λαμόγιων.
Ενθαρρύνουν οχι μόνο τη ρουφιανιά αλλα και θα βάζουν ιδέες σε κακοποιά στοιχεία που θα ψάχνουν μεσα απο προσωπικά στοιχεία άλλων να κάνουν κόλπα για να 'κονομήσουν.
Αν το εφαρμόσουν αυτο θα γίνει της κακομοίρας.

Ψυχάκιας είπε...

Αγαπητέ Tzonako μετα και από την αυτοκτονία (ατομικοπολιτική αλλα και εθνικοοικονομική)της Δευτέρας, σηκώνω τα χέρια ψηλά..δηλώνω οτι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει...και οτι περιμένω τα πάντα και τίποτα!!

ΥΓ. κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!

tzonakos είπε...

Αγαπητέ Κατάντια, αυτο της Δευτέρας ηταν κάτι που αν ήμαστε μεθυσμένοι θα λέγαμε την άλλη μέρ αοτι δεν καταλάβαμε καλά.
Ομως δεν είχαμε πιεί σταγόνα, εγω σίγουρα όχι.
Αρα καλώς καταλάβαμε ότι καταλάβαμε και ασφαλές θα ειναι στο εξής να υποθέσουμε ότι θέλουμε σχετικά με το τι συμβαίνει.
Μιά διαπίστωση στάνταρ σίγουρο ειναι οτι υπάρχει τρελή ... κατάντια.

Powered By Blogger