Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Γιατί φωνάζουμε;

Κι εμείς κλέφτες ήμασταν πάντα!

του Γ. Παπαχρήστου

"Πάνω από 30.000 από εμάς εισέπρατταν παράνομα συντάξεις των δικών τους που είχαν προ πολλού εγκαταλείψει τα εγκόσμια. 10.000 από εμάς πήγαμε σαν τα γαϊδούρια και πήραμε το επίδομα αλληλεγύης, τα 500-600 ευρώ, ενώ είχαμε περιούσίες εκατομμυρίων. Πάνω από 6.000 από εμάς κυκλοφορούσαμε με Πόρσε Καγιέν, Μαζεράτι, Φεράρι, Λότους και τζιπάρες, και δηλώναμε μισθούς πείνας. Και 435 από εμάς ήμασταν και κανονικοί απατεώνες διότι είχαμε αγοράσει τα φιγουράτα αμάξια μας υποτιμολογημένα, για να γλιτώσουμε φόρους και τεκμήρια. Λοιπόν;......."


Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.tanea.gr

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

ヨーロッパ

Φόβοι αναβίωσης της ιαπωνικής κρίσης στην Ευρώπη

Οι υπερχρεωμένες και σε υπολανθάνουσα χρηματοοικονομική κρίση χώρες της Δύσης ενδέχεται να βιώσουν μία ισχνή ανάπτυξη για μακρά περίοδο, όπως συνέβη και με την Ιαπωνία στη δεκαετία του ’90, μολονότι τα συγκρίσιμα μεγέθη μεταξύ των δύο μοντέλων είναι περιορισμένα.

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.kathimerini.gr

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Eνας ασφαλής τρόπος να πεθάνουμε... υγιείς!

Του Πετρου Παπακωνσταντινου

"Κεφάλαια λιμνάζουν και εργατικοί πληθυσμοί φθείρονται από την ανεργία κι αυτά τα δύο πλεονάσματα δεν μπορούν να συναντηθούν – απλούστατα, διότι οι κάτοχοι κεφαλαίων προτιμούν να «παρκάρουν» τα πλεονάσματά τους στη χρηματιστική κερδοσκοπία από το να ρισκάρουν παραγωγικές επενδύσεις...."

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Δεν θα αποτύχω...


Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει την πεποίθησή του για την επιτυχία της πολιτικής που εφαρμόζει, υπενθυμίζει ότι δεν διαθέτει το «αλεξίπτωτο» της βουλευτικής έδρας και επιμένει ότι δεν θα αποτύχει...


Ναι αμέ....Περίμενε!

«Να πάνε φυλακή οι επίορκοι εφοριακοί»


Πρακτικά ανούσια είναι η επιβολή φορολογικών μέτρων και νέων φόρων εάν δεν καθιερωθεί μηχανισμός είσπραξης και τιμωρίας των παραβατών, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο enet.gr ο επικεφαλής των ορκωτών λογιστών της Βρετανίας (ACCA) για θέματα φορολογίας, Chas Roy-Chowdhury. Προτείνει αυστηρό έλεγχο σε πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή ποινών φυλάκισης καθώς επίσης και εντοπισμό της φοροδιαφυγής μέσω ελέγχων στην κατανάλωση ακόμη και στους ίδιους τους καταναλωτές.

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.enet.gr

Σε κλοιό τραπεζοκαθισμάτων

ΑΔΙΑΒΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ


«Πουλήστε την Ακρόπολη»! Η προτροπή ακούγεται τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα στο εξωτερικό. Να πληρώσουμε, δηλαδή, τα χρέη μας ως κράτος πουλώντας δημόσιους χώρους και ακίνητα με αξία. Οσοι το συζητούν προφανώς δεν έχουν περπατήσει γύρω από την Ακρόπολη. Γιατί θα διαπίστωναν ότι πρόλαβαν άλλοι...

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://www.enet.gr

Αφού της χαράξαμε πορεία....