Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Ταξιδιωτικός Οδηγός



















Ο καλύτερος τρόπος να ενημερωθείς για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού σου στο εξωτερικό, είναι να βρεθείς με ένα φίλο σου ο οποίος έχει ήδη πάει πριν από εσένα, ώστε να σου προτείνει τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να δεις (απέφυγε τις φίλες σου γιατί θα σου προτείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, αφού πρώτα σε ενημερώσουν για τις ημερομηνίες εκπτώσεων σε όλη την Ευρώπη ανά το χρόνο!).


Τυχερός επίσης είσαι αν η παρέα σου στο ταξίδι έχει επισκεφθεί ξανά των εν λόγω προορισμό (σε αυτή τη περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος να μην ταιριάζουν τα "τουριστικά" γούστα σου με εκείνα της παρέας σου και να το συνειδητοποιήσεις....σε ξένο έδαφος...αργά...πολύ αργά!).

Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό θα είναι να έχεις στις αποσκευές σου ένα τουριστικό οδηγό.

Έχω χρησιμοποιήσει δύο φορές τουριστικού χάρτες της συγκεκριμένης σειράς
(Σειρά Χαρτοπόλεις, Εκδοτικός Οίκος Ταξιδευτής) και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος (Βαρκελώνη και Βερολίνο) όπως επίσης και φίλοι στους οποίους τους έχω προτείνει. Γιαυτό λοιπόν διαβάζετε αυτές τις γραμμές (αν τις διαβάζετε).

Στα θετικά των οδηγών αναφέρω:

  • Πολύ καλή σχέση παροχών -τιμής (11-12€)
  • Προτάσεις πάσης φύσεως (Τέχνη, αξιοθέατα, ψώνια, διασκέδαση, φαγητό κλπ) με επισήμανση σημείων σε χάρτη και στοιχεία (διευθύνσεις, τηλ. κλπ)
  • Πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τιμές, εκδόσεις εισιτηρίων, χάρτες)
  • Ικανοποιητική εικονογράφηση
  • Εύχρηστη σχεδίαση χαρτών

Αν αναρωτιέστε για τα post it πάνω στο χάρτη....σας είπα...ένας φίλος πάντα ξέρει καλύτερα!!


3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Κατάντια...

Ψυχάκιας είπε...

Το μόνο σίγουρο εδώ που βρισκόμαστε και τα λέμε..αλλά αν με βοηθήσεις λίγο παραπάνω θα καταλάβω και τη σχέση του Βερολίνου με το σχόλιο σου ("Κατάντια...") ώστε να αναπτύξουμε μία πιο "πλούσια" σχετική επικοινωνία...εφόσον το επιθυμείς φυσικά.

Καλησπέρα.

tzonakos είπε...

Κάποιοι τυχεροί ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Οχι δεν τους μισούμε, δεν τους ζηλεύουμε, απλά θέλουμε να πάμε κι εμείς.

Powered By Blogger