Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Ο φόβος της μεγάλης φυγής

......Παρ’ όλα αυτά, μια διεθνής έρευνα που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη την περασμένη εβδομάδα ξαφνιάζει με το εύρημά της: εννιά στους δέκα Ελληνες θα έφευγαν από την πόλη τους ή από τη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν εργασία με καλύτερους όρους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο τον Απρίλιο από την αμερικανική εταιρεία Manpower. Συμμετείχαν 31.574 άτομα από 38 χώρες (ανάμεσά τους και 1.079 Ελληνες).

Στην ερώτηση «Εχετε σκεφτεί ποτέ να αλλάξετε πόλη ή χώρα για μία δουλειά;» το 87,7% των Ελλήνων απάντησε «ναι», με μέσο όρο παγκοσμίως το 78%. Ανάμεσα στους βασικούς λόγους: για να πετύχουν υψηλότερη αμοιβή (87,8% με παγκόσμιο μέσο όρο το 81,8%), καλύτερες προοπτικές απασχόλησης (71,7%, με μέσο όρο το 72,7%), καλύτερη ποιότητα ζωής (58% με μέσο όρο το 43,2%). Ενδιαφέρον έχει το ότι οι δύο χώρες στις οποίες οι Ελληνες θα επέλεγαν να μεταναστεύσουν είναι η Βρετανία και οι ΗΠΑ, με τρίτη την Ιταλία. Τέταρτη επιλογή είναι η Γερμανία, πέμπτη η Γαλλία, έκτη η Ισπανία και έβδομη είναι η επιλογή μετακίνησης εντός Ελλάδος. Οι δύο χώρες που παρέχουν τη μικρότερη ασφάλεια στους εργαζόμενους είναι και οι πιο ελκυστικές για τους Ελληνες. (Θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι οι Ελληνες είναι έτοιμοι να ρισκάρουν για να πετύχουν μεγαλύτερες αμοιβές και καλύτερη ποιότητα ζωής). Αλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι όσο πιο μορφωμένος είναι κανείς τόσο πιο πρόθυμος δηλώνει να φύγει από τη χώρα του.....

Tου Νικου Κωνστανταρα

Εδώ το πλήρες κείμενο :http://news.kathimerini.gr

Απογοητεύτηκαν τόσο πολύ οι Έλληνες από τους αγώνες που έχουν δώσει για την αλλαγή και βλέπουν ως μόνη λύση τη μετανάστευση. Ρεεε ούστ....λαμόγια.

από τη φώτο λείπει το κλειδί του Cayenne για να ολοκληρωθεί...

Εγώ πάντως αν ήμουν η Ευρώπη θα έκλεινα τα σύνορά του Ελλαδιστάν για να μην μολυνθούν και οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger