Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

Μπουρδέλο!


Ντροπή.
Στο μεταξύ, αποφασισμένος να βάλει τέλος στις εικόνες της αρπαχτής και των μπράβων που "λυμαίνονται – όπως είπε- τα τουριστικά θέρετρα της χώρας", εμφανίστηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την θλίψη του για τον άγριο ξυλοδαρμό του Αυστραλού τουρίστα και κατήγγειλε συμφέροντα που επιβουλεύονται την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
...

http://www.skai.gr

Όλα αυτά όπως καταλαβαίνουμε, ο Υπουργός προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει από κάποια ξαπλώστρα, ψήνοντας το προβληματισμένο κεφαλάκι του σε πραγματικές συνθήκες "προβλήματος".

Ένας 20χρονος "μαυρισμένος" στο νεκροκρέβατο από τα χέρια ενός ανεπάγγελτου, φουσκωτού, βλαχονεοέλληνα και

ένας υπουργός μαυρισμένος από ατελείωτες διακοπές και ξάπλες σε... συνεδρίαση
Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων!!

Βάλε λίγο αντηλιακό ρε χαραμοφάη μπας και μας δουλέψεις τουλάχιστον...

Αλλά δεν φταίς εσύ...Εσύ και η πολύχρωμη τρελοπαρεούλα σας καλά το πάτε μέσα στο Κέντρο Διασκέδασης "Η Βουλή"..

Άλλοι θέλουν κρέμασμα!!

Ας παίξουμε......Βρείτε τον "Αριστερό".....

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι δηλώσεις "Πόθεν Εσχες" του προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν ως εξής:

Κάρολος Παπούλιας - Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει εισοδήμα 283.694,79 ευρώ και η σύζυγος του 32.528,96, σύνολο 316.223,75. Ακίνητα:Έχει στην κατοχή του 2 ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Γιάννενα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα. Δεν διαθέτει κανένα χαρτοφυλάκιο και οι καταθέσεις του ανέρχονται στις 130.005 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα 2000 κβ και 1800 κβ.Κώστας Καραμανλής
πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει συνολικό εισόδημα 121.058,98 ευρώ.

(Το 2005 το εισόδημα του ήταν 140.000 μαζί με τη σύζυγο του η οποία για το 2006 δεν δηλώνει εισόδημα, επειδή δεν εργάστηκε).

Ακίνητα:Έχει 1 σπίτι στη Φιλοθέη 222 τμ, 2 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, 70 τμ και 50 τμ, 2 σε Κύθνο, 9 σε Αθήνα 3 στις Σέρρες και 1 στη Μύκονο.

Το σπίτι της Μυκόνου του το μεταβίβασε η μητέρα του Αλίκη ενώ κληρονόμησε και το σπίτι του πατέρα του Αλέκου στη Φιλοθέη. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει με γονική παροχή την ψιλή κυριότητα του σπιτιού στη Ραφήνα στα δύο παιδιά του.

ΜετοχέςΤο χαρτοφυλάκιο του μαζί με τη σύζυγο του Νατάσα και τη μητέρα του Αλίκη, φτάνει στα 150.708 ευρώ.

Έχει κάνει εκποίηση ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 142.417,57 δολάρια και Μετοχές της Μέρι Λίντς ύψους 36.814 ευρώ.

Καταθέσεις: Σε καταθέσεις έχει 146.015,39 δολάρια και 93.466 ευρώ από κοινού με τη μητέρα του Αλίκη 22.133, 11 με τη σύζυγο του Νατάσα. Eπίσης, 47.629,38 ευρώ, 7.379 δολάρια και 524,75 λίρες Αγγλίας Έχει ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος χωρικότητας 8 ατόμων από κοινού με τη σύζυγο του.Γιώργος Παπανδρέου
πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Άντα δηλώνουν συνολικό εισόδημα 125.668,63 ευρώ.


Έχουν από κοινού ένα ακίνητο στην 365 τ.μ στην Νέα Ερυθραία Αθήνας ενώ η Άντα κατέχει δύο ακίνητα στη Πάτρα 378 και 83 τμ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει καταθέσεις συνολικού ύψους 25.995 ευρώ σε «Εθνική» και «Άλφα Μπανκ» και η σύζυγος του αμοιβαία κεφάλαια στην «Άλφα Μπάνκ ύψους 228.000.

Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα 2000 και 1400 κυβικώνΑλέκα Παπαρήγα γενική γραμματέας ΚΚΕΗ γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει:Συνολικό εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266, 50 ευρώ, ένα σπίτι στην Αθήνα 90 τμ και καταθέσεις 530 ευρώ.Αλέκος Αλαβάνος
πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγο του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ.


Από τη βουλευτική αποζημίωση του ύψους 93.266,50 ο κ Αλαβάνος , έδωσε 21.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος του καθώς και 5.000 στην ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι».

Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, 2 στην Αθήνα, 5 στα Χανιά 1 στο Ηράκλειο και 1 στις Βρυξέλλες.

Έχει χαρτοφυλάκιο σε 9 εταιρίες:970 μετοχές στην «Γιούρομπανκ», 1.027 «Άλφα Μπανκ», 1.750 «Βιοχάλκο», 234 «Εμπορική» 600 «Επιχειρήσεις Αττική» 3.750 «Μινωϊκές Γραμμές», 320 «Τιτάν» και 399 «Ιντεραμέρικαν» Καταθέσεις ύψους 474.380,00 ευρώ.

Μαζί με τη σύζυγο του δύο αυτοκίνητα ενώ ένα τρίτο 1400 κ.ε το χάρισε στο σύλλογο Ρακοσυλλεκτών «Ερμής»


Γιώργος Καρατζαφέρης
πρόεδρος ΛΑΟΣ


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει: Συνολικό εισόδημα 92.733,06 ευρώ. Καταθέσεις 5.500 ευρώ και 5.000 λίρες Αγγλίας ενώ η σύζυγος του 18.000 ευρώ.


Έχει συνολικά 24 σπίτια σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόρινθο, Κατερίνη, Φθιώτιδα καθώς και 12 οικόπεδα εκ των οποίων τα μισά ανήκουν στη σύζυγο του.

Επίσης, έχει στην κατοχή του 2 αυτοκίνητα, 4.600 και 3.700 κυβικών

Πηγή: http://www.imerisia.gr

Πόθεν έσχες κ. Βουλευτά....

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2006

Πέμπτη, 31.07.08

Αρκετές μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση και ιδιαίτερα στην αγορά ακινήτων εμφανίζουν πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενώ οι περισσότεροι διαθέτουν χαρτοφυλάκιο μετοχών και συμμετέχουν σε εταιρίες, σύμφωνα με το πόθεν έσχες για το 2006 που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τις υψηλότερες καταθέσεις και εισοδήματα εμφανίζει ο Γιώργος Βουλγαράκης ενώ στη λίστα των πλουσιότερων υπουργών είναι και οι Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Χρήστος Φώλιας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και υψηλές καταθέσεις, ο Πέτρος Δούκας υφυπουργός Εξωτερικών, πούλησε τη συμμετοχή του σε τράπεζα και εισέπραξε 3,5 εκατ ευρώ, ο Μιχάλης Λιάπης αγόρασε το 2006 με δάνειο διαμέρισμα και γραφείο στην Αθήνα καθώς και εξοχική κατοικία στη Μύκονο, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος μαζί με τη σύζυγό του αγόρασε διαμέρισμα στο Ψυχικό, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, διαμέρισμα στο Κολωνάκι ενώ ρευστοποίησε ομόλογα 360.000 ευρω, ο Χρήστος Φώλιας πούλησε οικόπεδα που είχε εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγο του στο Βέλγιο και διατηρεί το διαμέρισμα του στο Λονδίνο, Κωστής Χατζηδάκης αγόρασε με δάνειο διαμέρισμα στο Σύνταγμα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζει μόνο εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση.

http://www.e-tipos.com

Παλαιότερο παιχνίδι εδώ...

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

Τιμολογιακή Πολιτική (Αρ.Πρωτ.7735/12062008)

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία,

Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής επιστολής σας με Αριθ. Πρωτ. 7735, 12/06/2008, σας ενημερώνουμε ότι στις 21.04.2007 με την υπ. αριθμ. 17582/ΕΓΔΕΚΟ 803/2008 Απόφαση, η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, αποφάσισε την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - ΜΜΜ.

Με τις αποφάσεις της Διυπουργικής:

α) στηρίζονται και επιβραβεύονται οι καθημερινοί χρήστες των ΜΜΜ, των οποίων το κόστος μετακινήσεων μειώνεται,

β) δίνονται κίνητρα στους πολίτες να χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους,

γ) προωθούνται οι συνδυασμένες (οριζόντιες) μετακινήσεις με ΜΜΜ, στοιχείο που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει το συγκοινωνιακό τοπίο στην Αττική και

δ) συγκρατούνται τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ τα οποία επιβαρύνουν το σύνολο των φορολογουμένων.

Αναφορικά με το ερώτημά σας, ο Ο.Α.Σ.Α., ως Ανώνυμη Εταιρία Κοινής Ωφέλειας, καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες, βάση των κριτηρίων κοινωνικής πολιτικής που τίθενται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και δε βασίζεται μόνο σε οικονομικές αναλύσεις. Συνεπώς, η διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής του Ο.Α.Σ.Α. και των Φορέων του διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής μιας Ανώνυμης Εταιρίας Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, όπου η τιμολογιακή πολιτική έχει ξεκάθαρη οικονομική λογική.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Πεπραγμένων του 2006 του Ο.Α.Σ.Α. (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.oasa.gr), τα έσοδα από τα κόμιστρα το 2006 καλύπτουν μόλις το 42% των λειτουργικών δαπανών, λόγω της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής που επιβάλει την καθήλωση των τιμών των κομίστρων και την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Φορέων από τις συνεχείς επενδύσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με όποιους βέβαια περιορισμούς επιχειρησιακής επίδοσης των Φορέων.

Συνεπώς, η χαμηλή τιμή της ενιαίας μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το γεγονός ότι είναι 16,7% μεγαλύτερη η αξία της από αυτή του ΜΕΤΡΟ είναι πολιτική απόφαση προς όφελος του επιβατικού κοινού, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινωνικοί στόχοι του Ο.Α.Σ.Α. και του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επιστολή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Με εκτίμηση,

Από τη Διεύθυνση Κομίστρου

Πλεμμένος Ιωάννης

(*) Η ανωτέρω απαντητική επιστολή αναφέρεται σε παλαιότερη σχετική επιστολή - ανάρτηση.

Ευχαριστώ τον κο Πλεμμένο για την ανταπόκριση.

Una fatsa....?

Ιταλία: Μέτρα για να περιοριστούν οι απουσίες των δημόσιων υπαλλήλων

Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπουνέττα επιμένει στο πρόγραμμά του για την αναδιάρθρωση του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου:

Στο εξής όσοι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα απουσιάζουν από την θέση τους, για λόγους υγείας έστω και για μια μόνο ημέρα θα πρέπει να προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό.

Κατά την διάρκεια της αναρωτικής τους άδειας,θα τους καταβάλλεται μόνον ο βασικός μισθός χωρίς τα διάφορα επιδόματα. Μετά,δε από την δέκατη ημέρα απουσίας, ή από την τρίτη, κατά σειρά, αναρωτική άδεια, μέσα σε ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κρατικού νοσοκομείου.

Οι γνωματεύσεις ιδιωτικών γιατρών και κλινικών, δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη.

Η «συνταγή Μπουνέττα»,προβλέπει επίσης την δυνατότητα ο κάθε υπάλληλος, να είναι «προσβάσιμος», μέσω διαδικτύου. Να μπορούν, δηλαδή, να επικοινωνούν μαζί του, τόσο οι συνάδελφοι και ανώτεροί του, όσο και οι πολίτες. «Πρόκειται για μέτρα αναγκαία- τονίζει ο ιταλός υπουργός. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι τους τελευταίους έξι μήνες, οι αδικαιολόγητες απουσίες από το χώρο εργασίας σε σχέση με το 2007, μειώθηκαν κατά ποσοστό 20%.

Τα μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα, όμως (Τσι Τζι Ελλε, Τσισλ και Γουϊλ) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και υπογραμμίζουν ότι δημιουργείται ένα κλίμα από το οποίο διαφαίνεται μια «βούληση κατατρεγμού».

Οι υπεύθυνοι των συνδικαλιστικών οργανώσεων αναγνωρίζουν ότι, όντως, σε κάποιες περιπτώσεις, το πρόβλημα των «ψευτικων ασθενών», υφίσταται, αλλά παράλληλα, τονίζουν ότι «σύμφωνα με τους ήδη ισχύοντες νόμους, ένας δημόσιος υπάλληλος, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, μπορεί να απολυθεί μέσα σε μόλις έξι μήνες».

O Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης φαίνεται πάντως αποφασισμένος να συνεχίσει στην πορεία που έχει ήδη χαράξει και προσθέτει ότι οι «κατ' οίκον» ιατρικές επισκέψεις των γιατρών που αποστέλλονται από κάθε κρατική υπηρεσία, θα γίνονται πλέον καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, χωρίς περιορισμούς ωραρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Μαζική έξοδος από την πρωτεύουσα

Με πληρότητες που αγγίζουν και το 100%.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα φυγής των αδειούχων του Ιουλίου. Με πλοία, αυτοκίνητα, τρένα και λεωφορεία, οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου πραγματοποιούνται περισσότερα από 45 δρομολόγια πλοίων, με τα οποία πάνω από 70.000 επιβάτες θα ταξίδευσαν προς τα νησιά του Αιγαίου.

Αυξημένη κίνηση και στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, απ' όπου θα πραγματοποιηθούν πάνω από 100 έκτακτα δρομολόγια. Στα τρένα η πληρότητα αυτό το Σαββατοκύριακο φτάνει το 100%. Αυξημένη αναμένεται και η κίνηση και στις εθνικές οδούς και η τροχαία έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταματήστε τον ευτελισμό της πολιτικής

Tου Μικη Θεοδωρακη

Με το άρθρο μου αυτό θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται (ηθελημένα είτε αθέλητα) με στόχο τον ευτελισμό του πολιτικού μας συστήματος. Να μην ξεχνάμε ότι το υπαρκτό πολιτικό σύστημα (Βουλή και κόμματα) αποτελεί έναν από τους θεσμικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Επομένως ο ευτελισμός του με πρόσχημα την περίπτωση της Siemens σήμερα και άλλα αμαρτήματα χθες και προχθές, που στοχεύουν κυρίως τα δύο κόμματα εξουσίας, σε μια στιγμή με τεράστια προβλήματα ανοιχτά και ανοιχτές πληγές, είναι με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό πράξη πολιτικά ανεύθυνη.

Συμμερίζομαι κι εγώ απόλυτα τη γενική απογοήτευση από την αποκάλυψη των σκανδάλων. Ομως δεν πιστεύω ότι οι περιπτώσεις αυτές, όσο βαριές και απαράδεκτες κι αν είναι, θίγουν τον κύριο κορμό των δύο κομμάτων εξουσίας. Θεωρώ ακόμα ότι αυτή η ενορχηστρωμένη και αυξανόμενη υστερία κρύβει κάποια υποκρισία στο βάθος της.....

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Φθηνά εισιτήρια μόνο στις διαφημίσεις

Πολύ καλές για να είναι πραγματικές, κρίνονται από την ΕΚΠΟΙΖΩ οι διαφημιζόμενες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Η Ενωση Καταναλωτών εφιστά την προσοχή όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, αφού, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν τα μέλη της, οι διαφημίσεις των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών είναι παραπλανητικές.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ έλεγξε ενδεικτικά τις διαφημιζόμενες τιμές 10 αεροπορικών εταιρειών (στις ιστοσελίδες τους) για διάφορους προορισμούς με αποχώρηση από Ελλάδα, για απλή μετάβαση ενός ατόμου, με αναχώρηση από 1η Αυγούστου έως και 31 Οκτωβρίου 2008. Μετά πήγαν στην ιστοσελίδα κρατήσεων της εταιρείας και προσπάθησαν να κάνουν την αντίστοιχη φθηνότερη κράτηση.

Μόνο μία είχε πραγματική τιμή μικρότερη από τη διαφημιζόμενη (αλλά χρεώνει για αποσκευές), τέσσερις χρεώνουν την τιμή που διαφημίζουν και πέντε χρεώνουν παραπάνω, μέχρι και +63% της διαφημιζόμενης τιμής.

http://www.enet.gr

Βαρύ, ανθυγιεινό και αντιεπιστημονικό


Εκτός βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ) θα βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως κλάδου, που θα έχουν υπαλληλική σχέση με την επιχείρηση.

Κόβονται οι μισθωτοί

Θα μείνουν οι... μισοί

Στόχος είναι από τους 750.000 εργαζόμενους σήμερα να μείνουν μελλοντικά λιγότεροι από 350.000 και μάλιστα μαζί με τις ειδικότητες που προστέθηκαν (οδοκαθαριστές-δημόσιοι υπάλληλοι) και θα προστεθούν με την προωθούμενη διαδικασία (νοσοκόμες).

http://www.enet.gr

Γειά σου Ελλάδα....Γειά σας Έλληνες!!!

«Με ενδιαφέρει η πρότασή σας. Ξέρω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και από τη στιγμή που καλύπτομαι και οικονομικά έρχομαι στην Ελλάδα»

ήταν το μήνυμα και επί της ουσίας η θετική απάντηση του παγκοσμίου φήμης βραζιλιάνου αμυντικού μέσου της Αρσεναλ Ζιλμπέρτο Σίλβα προς τον κ. Ν. Πατέρα και τα 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία απλόχερα προσέφερε ετησίως (για την επόμενη τριετία) στον 32χρονο βραζιλιάνο διεθνή. Κάπου εκεί άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική συμφωνία των Πρασίνων με τους Κανονιέρηδες και την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου εφετινού μεταγραφικού «μπαμ» στην Ελλάδα.....

και.....

.....
ο ενθουσιασμός των οπαδών που θα στηρίξουν ακόμη πιο ένθερμα την εφετινή προσπάθεια, αλλά και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν τόσο από την κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων στα εισιτήρια διαρκείας όσο και από τις φανέλες - που αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες - με το όνομα «Gilberto» στην πλάτη.

http://tovima.dolnet.gr

Οι πληγές του ελληνικού τουρισμού

Μισές υπηρεσίες, πρόχειρες υποδομές, κακές συμπεριφορές και ακριβές τιμές


ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ - ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

Ολα τα κακά της μοίρας του συγκεντρώνει ο ελληνικός τουρισμός, που επιβιώνει μεν, αλλά κάθε χρόνο μοιράζει και από ένα ιμάτιό του στους προνοητικότερους γείτονες ανά τη Μεσόγειο: στις παραδοσιακές Ιταλία και Ισπανία, στην οργανωμένη Τουρκία, στην εξωτική Τυνησία και στην αναδυόμενη Κροατία. Η Ελλάδα από χρόνο σε χρόνο έχει να αντιτάξει όλο και περισσότερα μειονεκτήματα, που οδηγούν σε νέες απώλειες. Οχι μόνον οι ταξιτζήδες, που κατηγορούνται συχνά για κακή συμπεριφορά και διπλές ταρίφες, αλλά ούτε και οι υπάλληλοι των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων μεγάλων ακτοπλοϊκών εταιρειών γνωρίζουν τις στοιχειώδεις ξένες γλώσσες που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Μισές υπηρεσίες, πρόχειρες υποδομές, κακή συμπεριφορά και ακριβές τιμές συνιστούν την εικόνα του ελληνικού καλοκαιριού, που μόνο θελκτική δεν είναι. Τα τραπέζια με μοναδικό πιάτο τη χωριάτικη σαλάτα - λόγω των υψηλών τιμών στα κυρίως πιάτα - αποτελούν το σκηνικό στις ταβέρνες της παραλίας. Και επειδή χρόνια οι γαστριμαργικές επιλογές των τουριστών περιορίζονται στην greek salad, σιγά που θα έμενε ταπεινή και καταφρονεμένη! Ανάλογα με τη ζήτηση διαμορφώθηκε και η τιμή· και ακρίβυνε! Οι Αμερικανοί, από την άλλη, φτώχυναν με το δολάριο και περιόρισαν τα υπερατλαντικά ταξίδια, οι Δυτικοευρωπαίοι βρίσκουν αλλού καλύτερες τιμές και μαζί καλύτερη ποιότητα, μας έμειναν οι «φρέσκοι» ταξιδιώτες, με τα γεμάτα πορτοφόλια, από την Ανατολική Ευρώπη και κυρίως από τη Ρωσία. Αλλά δεν φθάνουν να καλύψουν τις απώλειες και να σταματήσουν την γκρίνια όσων ζουν από τον τουρισμό, και βέβαια μοιράζονται με την πολιτεία τις ευθύνες για τις προσφερόμενες κακές υπηρεσίες, τις ακριβές τιμές και τις ανεπαρκείς υποδομές.

Το πλήρες κείμενο: http://tovima.dolnet.gr

«Το Βήμα» καθιερώνει ειδικό e-mail για την υποδοχή των καταγγελιών, misvac@tovima.gr, ενώ δυνατότητα επικοινωνίας υπάρχει μέσω φαξ στον αριθμό 211 3658046 με την ένδειξη «για τη στήλη των διακοπών» και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 211 3657000.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

Ελλάς......


Έβαλαν Θάνου στην αποστολή

Το όνομα της Κατερίνας Θάνου, η οποία προχθές στο διεθνές μίτινγκ «Βαρδινογιάννεια» έπιασε το όριο στα 100 μέτρα, είναι το τελευταίο που προστέθηκε στη λίστα των αθλητών και αθλητριών που θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο για τους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

http://www.enet.gr

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Κλείνουν εργοστάσια για να αντιμετωπίσουν την μόλυνση

Σάββατο, 05.07.08

Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει 40 εργοστάσια εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Αυγούστου.
Τα εργοστάσια που βρίσκονται στην πόλη Τιαντζίν, ανατολικά του Πεκίνου, διετάχθησαν να διακόψουν την παραγωγή τους από τα τέλη Ιουλίου.
Η κίνηση αυτή είναι μια από τις τελευταίες προσπάθειες της Κίνας να ελαχιστοποιήσει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Ήδη αρκετοί αθλητές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ποιότητα του αέρα.
Ανάμεσα στα έργα που πρόκειται να διακοπούν είναι και η κατασκευή μιας υπόγειας γραμμής τρένου.
Θα επηρεαστούν, επίσης, η κατασκευή 26 κτιρίων και η λειτουργία 6 εργοστασίων που προκαλούν μόλυνση στον αέρα.
Παρόμοια μέτρα ανακοινώθηκαν και την Παρασκευή για 300 εργοστάσια στην πόλη Τανγκσάν που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Κινεζικής πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: BBC

e-tipos.com

Πριν την Ολυμπιακή Μάσα και μετά, κατά τη χώνεψη, στα παπαράκια μας ο αέρας, το περιβάλλον και όλες αυτές οι μαλακίες!!

Έτσι είναι....

Για όσους νομίζουν ότι είναι μέσα.....


...για τους υπόλοιπους....υπομονή..
..μπορεί να μπούμε και εμείς στην Ευρώπη!!

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008

Η Σοσιαλιστική Διεθνής θέλει καλοπέραση

Της Μαριλης Mαργωμενου

...Στην αίθουσα του Συνεδρίου, η πινακίδα του υπουργείου Τουρισμού, ειδικώς για σήμερα γράφει «Ministry of Toyrism», δηλαδή κάτι σαν «Παιχνιδιάρικο Υπουργείο»! Αν δεν επρόκειτο περί διασκεδαστικής ανορθογραφίας, θα μπορούσε να είναι η τέλεια περιγραφή των τεκταινομένων στη Σοσιαλιστική Διεθνή: τώρα είναι η ώρα του γεύματος, κι έτσι με τον κόλπο του Λαγονησίου να απλώνεται από κάτω, οι σοσιαλιστές μασουλούν ευτυχείς σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και ταρτάκια ακτινίδιο. Στο πλαίσιο της γλυκόξινης επανάστασης, ο σεφ κοιτάζει απαξιωτικά κάτω απ' το λευκό του καπέλο τον μαύρο, παχουλό σύνεδρο με την κίτρινη κελεμπία που έχει κατασκηνώσει με το πιρούνι του πάνω απ' το μπουφέ και τσιμπολογά επιτόπου. Ενα τραπέζι πιο πέρα, συνειδητοποιώ πως το σοσιαλιστικό πούρο δεν αποτελεί ελληνική πατέντα: σε κάποια ακατάληπτη γλώσσα ένας γηραιός σύνεδρος κάνει άνοιγμα φιλίας με δακτυλίδια καπνού προς την σοσιαλίστρια με τα Rayban δίπλα του -κι αν οι λέξεις είναι ακατανόητες, η γλώσσα του σώματος είναι σαφέστατη! Ετερος σύνεδρος έρχεται και μου συστήνεται: είναι μαύρος και κοντούλης απ' το Ανατολικό Τιμόρ, και θέλει να τον βγάλω φωτογραφία με τη θάλασσα πίσω του. Οπως μου λέει, έχει μεγάλα σχέδια - αλλά όχι για το σοσιαλισμό: «αύριο θα πάω στην Εϊγκίνα», κάνει. Προς στιγμήν θεωρώ πως πρόκειται για παρασυνεδριακή δραστηριότητα. Ο κύριος με επαναφέρει. «Το νησί, πώς το λένε; Εϊτζίνα; Μήπως Αίγινα;»....

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Mα δεν ντρέπονται;

Του Niκoυ Γ. Ξυδακη

Όπως σε κάθε σκάνδαλο, έτσι και στο σκάνδαλο Siemens, ακούγεται συχνά ότι ο πυρήνας του είναι οικονομικός και πολιτικός, όχι ηθικός· αν λειτουργούν οι νόμοι και ο ανταγωνισμός, τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν. Ωστόσο τα γεγονότα τα ίδια, κυρίως ο τρόπος που απορροφά η κοινή γνώμη τους κραδασμούς του σκανδάλου, δείχνουν ότι η ηθική διάσταση είναι κυρίαρχη. Ο κόσμος νιώθει αηδιασμένος και το δηλώνει παντοιοτρόπως σε κάθε δημοσκόπηση των τελευταίων ημερών. Οι πολίτες αγανακτούν για την ολιγωρία της δικαστικής έρευνας, την οποία θεωρούν απόπειρα συγκάλυψης, οργίζονται για την αναισθησία των πολιτικών, οι οποίοι είτε διαψεύδουν με μισόλογα είτε σιωπούν είτε κρύβονται πίσω από τη δικαστική έρευνα.

Ο αιρετός ηγέτης ορκίζεται όχι μόνο να διαφυλάσσει τις ελευθερίες και τον νόμο, αλλά και να είναι ό ίδιος ζων παράδειγμα χρηστού πολίτη. Ωστε στο πρόσωπό του να ενσαρκώνονται συμβολικά οι αξίες του δημοκρατικού κράτους. Οταν ο αιρετός άρχων, ο φύλακας του δημόσιου πλούτου, ο εκφραστής του δημόσιου ήθους, λαμβάνει δώρα, ασχημονεί, προκαλεί, χαριεντίζεται με τους εθνικούς προμηθευτές, ζει ως σταρ και όχι ως δημόσιος λειτουργός, ακόμη κι αν δεν προκύπτει ποινική ευθύνη, εφόσον έχει παραβεί τον ηθικό κώδικα, έχει τελειώσει. Κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος, κι αν δεν παραιτείται, τότε οι άλλοι αιρετοί πρέπει να του το ζητήσουν: να θυσιαστεί, για να διασωθεί η συμβολική τάξη, ο ηθικός σκελετός που συνέχει το σύστημα.

Δεν το κάνουν. Μένουν γαντζωμένοι, με νύχια και δόντια, στην εξουσία που τους δανείστηκε προσωρινά και με σκληρούς όρους, λες και η εξουσία είναι κληρονομική, σαν ελέω Θεού μοναρχίσκοι, σαν μωροί Λουδοβίκοι και Αντουανέτες. Αυτή την αναξιοπρέπεια βλέπουν οι πολίτες, τη λιποψυχία και τη βαθιά ιδιοτέλεια, το συντεχνιακό πνεύμα που κουκουλώνει και προστατεύει τα μέλη του κλαν, την αλαζονοδειλία της μη λογοδοσίας και της ασυλίας, αυτά βλέπουν ως παράδειγμα πολιτικού ήθους από τους αιρετούς ηγέτες τους. Και αναρωτιούνται: Μα δεν ντρέπονται; Οχι.

Πηγή:http://news.kathimerini.gr

Η χώρα έχει μπει στην εντατική

Tου Aλεξη Παπαχελα

Ο κόσμος στα καφενεία και τις βραδινές καλοκαιρινές παρέες βράζει, αλλά η πολιτική μας κάστα δεν το πιάνει ακριβώς. Δεν είναι ένα ή δύο φαινόμενα τα οποία έχουν θυμώσει τον κόσμο. Δεν είναι ούτε η Siemens από μόνη της ούτε η ακρίβεια ούτε το προκλητικό lifestyle μερικών υπουργών. Είναι όλα αυτά μαζί ανακατεμένα σε ένα θυμωμένο μπλέντερ που το κάνει πολύ εκρηκτικό η οικονομική κρίση που φαίνεται ότι χτυπάει για τα καλά την πόρτα μας.

Τι βλέπει ο κόσμος που τον θυμώνει τόσο πολύ; Πρώτα απ’ όλα εδραιώθηκε τώρα πια το στερεότυπο πως «όλοι τα παίρνουν». Αυτά που ξέραμε και συζητούσαμε στα πολιτικά στέκια, τα ξέρει και το τελευταίο καφενείο στην Ανω Μακρυνίτσα μετά την υπόθεση Siemens. Oλοι καταλαβαίνουν πως ακόμη και ο σοσιαλισμός είναι ένα ακριβό σπορ που πρέπει να το πληρώσουν μεγάλες εταιρείες ή αυτοί οι απίθανοι μεσάζοντες των Αθηνών που βγάζουν τρελά λεφτά χωρίς καν να έχουν καμία επίσημη δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση από την άλλη έχασε όποιο ηθικό πλεονέκτημα είχε και το δυστύχημα είναι ότι δεν καταλαβαίνει μερικές φορές το γιατί. Είναι απίστευτο πράγμα πως η εξουσία κουράζει, διευρύνει τη συνείδηση και σε κάνει να δικαιολογείς πράξεις που θα έβρισκες εξωφρενικές πριν από χρόνια. Ελα μωρέ, και τι έγινε που πήρε και άλλο σκάφος ο Γ; Και λοιπόν ο Ψ δεν κάνει απολύτως τίποτα εκτός από το να χορηγεί τους χορηγούς επικοινωνίας του και να οργώνει τα πελάγη και τις δεξιώσεις. Ε, ναι και ο Τ κάνει τον φοροτεχνικό σε όλους τους προβληματικούς ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης για να μην τον χτυπήσουν. Ενα ένα αυτά τα κομμάτια μαζεύονται και συνθέτουν ένα παζλ συναλλαγής που ο κόσμος δεν είναι χαζός, το βλέπει και βγάζει τα συμπερασματά του. Και σε αυτό το παζλ δεν διασώζεται κανείς. Μπορεί η συναλλαγή να εξασφαλίζει επικοινωνιακή ασυλία, αλλά δεν έσωσε στο τέλος κανέναν.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος γιατί βλέπει ότι τελικά τίποτα δεν αλλάζει, αυτό που η Ν.Δ. ονόμαζε «διαπλοκή» μεγάλωσε και ζει και βασιλεύει. Κάποιοι ελπίζουν ότι ο κόσμος είναι τόσο κυνικός που απλά θα βυθισθεί έτι περαιτέρω στην αφασία του. «Τον κόσμο δεν τον νοιάζουν αυτά, αλλά η καθημερινότητα», λένε οι πρωταθλητές του κυνισμού. Ενδεχομένως, αλλά και η καθημερινότητα δεν... σκίζει, ούτε στα νοσοκομεία ούτε στο πώς βγαίνουν πέρα τα νοικοκυριά.

Τα σημάδια, πάντως, είναι εκεί: μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα που δεν ξέρει τι θα της ξημερώσει και που ξέχασε ήδη γιατί επανεξελέγη προ ολίγου. Μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση που δεν μπορεί καν να ξορκίσει τον αμαρτωλό παλιό εαυτό της. Μια οικονομική κρίση που μαζί με την ακρίβεια σφίγγουν πολύ τη μεσαία τάξη. Και στο τέλος τέλος μια χώρα που μοιάζει να βλέπει ότι η δημοκρατία και το σύστημα αξιών της μεταπολίτευσης δεν είναι απλά άρρωστο. Εχει μπει στην εντατική από καιρό. Κάποιοι ελπίζουν ότι, ακόμη και αν δεν κάνουν τίποτα, η σαπίλα και η κατάρρευση δεν θα τους αγγίξει. Εμείς πάλι ελπίζουμε πως, όπως συνήθως συμβαίνει σε κύκλους στην Ιστορία, κάποιοι σοβαροί άνθρωποι εκτός και εντός κομμάτων θα αντιληφθούν ότι ήλθε η ώρα για κάτι καινούργιο...

Πηγή: http://news.kathimerini.gr