Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Περιορισμένης ευθύνης;


"Εν ολίγοις, επιχειρούν να πείσουν ότι ενώ οι «απλοί πολίτες» είναι φορτωμένοι με μύριες ευθύνες, οι πολιτικοί εξαιρούνται εξαρχής και μέχρι τέλους, είναι δηλαδή κάτι σαν πολίτες περιορισμένης ευθύνης. Αλλά για ποια δημοκρατία μιλάμε τότε;"

http://news.kathimerini.gr

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Τόσο γρήγορα;



"ο Αμερικανικός λαός καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις στα πράγματα τα ίδια παλιά πρόσωπα ξανά και ξανά και παρ' όλα αυτά να προσδοκάς κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα"

http://www.skai.gr


Και όμως είναι τόσο απλό.....

Επίσκεψη Παπανδρέου στο ΓΝ Νίκαιας
3.000 προσλήψεις ετησίως.

Είδατε τι απλό που είναι;

Και για να συμπληρώσω την εικόνα του ιδανικού κόσμου που τηλεπαρακολουθούμε προσθέτω και την πρόταση-λύση των εργαζομένων στα "σφαγεία" μας:

"Σχολιάζοντας παρατήρηση του κ. Μανώλη Σκουλάκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ότι το χρέος του νοσοκομείου ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ οι εργαζόμενοι είπαν ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στις προμήθειες υλικού, ενώ υπογράμμισαν ότι η μόνη λύση πλέον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι «το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς αλλά υπέρ της δημόσιας υγείας», ενώ ζήτησαν να μην απαξιώνεται το ΕΣΥ."

http://www.kathimerini.gr

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Πάλι κουράστηκα να αλλάζω τον κόσμο.......

Το blogging αποτελεί για την κοινωνική αυτή ομάδα τρία πράγματα, τρόπο έκφρασης, μορφή πολιτικής συμμετοχής και χώρο δημοσιοποίησης ιδεών και «προσωπικών» απόψεων. Εμφανίζεται να υποκαθιστά την «παλαιότερη» συμμετοχική πρακτική της κομματικής (πολιτικής) στράτευσης, από μεγάλο δε μέρος του πληθυσμού αυτού (44%) εκφράζεται η άποψη ότι τα blogs έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πιστεύεται, επίσης, ότι στο μέλλον θα έχουν τη δύναμη να προκαλούν μαζικές κοινωνικές κινητοποιήσεις (34%) και να αποτελούν το κύριο μέσο αντικειμενικής πολιτικής ενημέρωσης (21%).

Η πολιτική κουλτούρα των blogs - Παρουσίαση έρευνας - Vprc

.......πάω για ύπνο λοιπόν γιατί αύριο έχω να δουλέψω κάνα δεκαωράκι πριν συνεχίσω τις αλλαγές!!!

Αφού έλυσε τα "έξω"......


.....πάει να λύσει και τα "μέσα"!

Απορρίφθηκε πρόταση νόμου για τους ανέργους


Απορρίφθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η πρόταση νόμου του ΚΚΕ «Μέτρα για την προστασία των ανέργων».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, Π. Μελάς, σύμφωνα με το άρθρο 73 του Συντάγματος, «καμία πρόταση νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση, εφόσον συνεπάγεται δαπάνες σε βάρος του Δημοσίου».

http://www.e-tipos.com

H μεσαία τάξη, το θύμα της κρίσης

"Η σημερινή κρίση θα έχει αναμφισβήτητα τον δικό της χαρακτήρα. Πιθανότατα θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας δημογραφικής κατηγορίας: τους ανθρώπους που κάποτε ανήκαν στη μεσαία τάξη. Θα πρόκειται για νεόπτωχους, που αναρριχήθηκαν στη μεσαία τάξη την εποχή των παχιών αγελάδων, αλλά στη συνέχεια κατακρημνίσθηκαν και πάλι οικονομικά. Γι' αυτήν τη νέα τάξη, το χάσμα μεταξύ του βιοτικού επιπέδου που είχαν και αυτού που θα έχουν μετά την κρίση θα είναι τεράστιο και απογοητευτικό."

The New York Times

εδώ το πλήρες κείμενο....


Την αλήθεια για την οικονομία

Του Aλεξη Παπαχελα

"Οταν έχεις μία κυβέρνηση που μένει απαθής και απλά μετατρέπει τις τράπεζες και τη ΔΕΗ σε «σάκο του μποξ» και μια αντιπολίτευση που χαϊδεύει απλά τα αυτιά της κοινής γνώμης, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως η κοινή γνώμη θα βρεθεί εντελώς απροετοίμαστη απέναντι σε μια εξαιρετικά δύσκολη και έκτακτη κατάσταση. Αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτό το μείγμα την απίστευτη ανικανότητα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης να χειριστούμε τα σοβαρά θέματα χωρίς λαϊκισμούς και απλουστεύσεις, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα......."

εδώ το πλήρες κείμενο......

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Αποδείξεις.....


...για να τα δεις όλα!

Μάντεψε γρήγορα..........



Τίνος είναι η παρακάτω δήλωση;

«Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά για να ανατραπεί χρειάζονται πολλές αλλαγές. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ άσχημα σε όλους τους τομείς, και από πλευράς απόδοσης και από πλευράς αποτελεσμάτων. Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να πάρουμε αποτελέσματα και να διορθώσουμε τα προβλήματά μας στην πορεία. Η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που διαχειρίζεται την ομάδα και είμαι εγώ. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλαμβάνουμε την ευθύνη και να δεχόμαστε την αποτυχία. Δεν γίνεται να είμαι ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω. Εγώ σχεδιάζω και προπονώ την ομάδα, άρα εγώ φταίω».

Α. Καραμανλής

Β. Δώνης

Γ. Αλογοσκούφης

Δ. Τεν Κάτε

E. Τσίπρας


Εδώ η σωστή απάντηση

Μπορείς........


Είσαι πραγματικός άντρας μόνο στα όνειρά σου;

Οι γυναίκες σου προκαλούν ανασφάλεια;

Γίνε αγρότης.

Ο Καραμανλής θα σε ενισχύσει.

19/11/2006 (!)

Προπαγάνδα και Δημοσκοπήσεις
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2006

«1. Δεν αρχίζουμε ένα πρόγραμμα, ή δελτίο ειδήσεων απλά και μόνο με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης πρόθεσης ψήφου.

2. Δεν κάνουμε πρώτο θέμα ειδήσεων το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης πρόθεσης ψήφου.

3. Αντιμετωπίζουμε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις ισότιμα. Ουδέποτε μπαίνουμε στον πειρασμό να θεωρήσουμε κάποια, ειδησεογραφικά, πιο αξιοπρόσεκτη από τις υπόλοιπες».

(Αποσπάσματα από τις οδηγίες του BBC, για την παρουσίαση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων)

http://news.kathimerini.gr

http://www.publicissue.gr

Επικίνδυνες υποσχέσεις

.......Όλα αυτά δεν δείχνουν παρά τη συνέχιση της παθογένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που ορίζει ότι τα κόμματα, όταν θέλουν είτε να διατηρηθούν είτε να κατακτήσουν την εξουσία, πρέπει να καταφεύγουν στην παροχολογία για να χαϊδέψουν τα αυτιά των δοκιμαζόμενων πολιτών και να υπόσχονται πράγματα, που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν από τις κυβερνήσεις.......

http://news.kathimerini.gr

Η αλλαγή του (αμερικανικού) πολιτικού τοπίου και οι (παγκόσμιες) ελπίδες. (?)

"Με έκπληξη το Ινστιτούτο Πολιτικού Προσανατολισμού (ΙΡΟ) του Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψε ότι αυτές οι εκλογές

«ξανάγραψαν τους κανόνες για το πώς προσελκύεις ψηφοφόρους,
πώς συγκεντρώνεις εισφορές, πώς οργανώνεις τους υποστηρικτές σου, πώς διεισδύεις και επηρεάζεις τα ΜΜΕ και πώς διαμορφώνεις την κοινή γνώμη κατά το συμφέρον σου».

Βεβαίως βρισκόμαστε στον αιώνα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και επικοινωνίας - και δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τα επικοινωνιακά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες προεδρικές εκλογές - αλλά μένει έκπληκτος και ο πιο τεχνολογικά ενημερωμένος όταν μάθει ότι πάνω από 46 εκατ. bloggers βρέθηκαν εθελοντικά στην «υπηρεσία» του Ομπάμα ή ότι 11 εκατ. άτομα ηλικίας 12-15 ετών συγκέντρωσαν μέσα σε περίπου έξι μήνες περί τα 12 εκατ. δολάρια για την εκλογική εκστρατεία του χρησιμοποιώντας το Internet αλλά πηγαίνοντας πολλές φορές και από πόρτα σε πόρτα."

http://tovima.dolnet.gr

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Slow the eggs!


Εσύ ξέρεις....;


Η συνταγή Ομπάμα

















Tου Aλεξη Παπαχελα

Αξίζει να ενθουσιαστούμε με τον Ομπάμα; Η αλήθεια είναι πως το στυλ του μας κέρδισε, η ρητορεία του μας συγκίνησε όπως δεν μας έχει συμβεί εδώ και χρόνια με εγχώριο πολιτικό, και η εκλογή του μας έστειλε ένα υποσυνείδητο κύμα θετικής ενέργειας. Η Αμερική έδειξε ότι ακόμη και όταν πιάνει πάτο, όπως με τον πρόεδρο Μπους, μπορεί να ξαναβρίσκει τη δύναμη για να αυτοανανεωθεί. Απέδειξε επίσης πως είναι μια βαθιά δημοκρατική χώρα, όπου ένας άγνωστος με θολές και συγκεχυμένες ρίζες μπορεί να φτάσει στην κορυφή με την αξία του και μόνο. Και επειδή εμείς εδώ ζούμε στην κυνική μας μιζέρια και με κλειστά τα παράθυρα, κάθε ισχυρό ρεύμα φρέσκου πολιτικού αέρα, έστω και από μακριά, μας εντυπωσιάζει. Αναρωτιόμαστε, δικαιολογημένα, κατά πόσο μία κοινωνία σαν τη δική μας θα μπορούσε να παραγάγει έναν Ομπάμα. Το επίμαχο προϊόν, όμως, απαιτεί τα εξής συστατικά: Εξαιρετικά πανεπιστήμια που μορφώνουν μια ελίτ με όραμα και φιλοδοξίες, ένα σοβαρό επίπεδο πολιτικών που γνωρίζουν τεχνοκρατικά τα θέματά τους, κόμματα που είναι ανοικτά σε νέες ιδέες και πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν «παίζουν» απλά όποιον τους συμφέρει. Δηλαδή, να το πούμε απλά, εμείς δεν μπορούμε να παραγάγουμε Ομπάμα, αν και θα ήταν ο τέλειος τρόπος να σπάσει το πραγματικά «κλειστό επάγγελμα», αυτό της πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο:http://news.kathimerini.gr

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ...

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τοποθετείστε περίπου 100 τούβλα με κάποια συγκεκριμένη σειρά σ'ένα κλειστό δωμάτιο με παράθυρο που να είναι ανοιχτό. Μετά στείλτε 2 με 3 υποψήφιους στο δωμάτιο και κλείστε τη πόρτα.

Αφήστε τους μόνους, γυρίστε μετά από 6 ώρες και αναλύστε την
κατάσταση:

Εάν μετράνε τα τούβλα, βάλτε τους στο λογιστήριο.

Εάν τα ξαναμετράνε, βάλτε τους στον εσωτερικό έλεγχο.

Εάν τα έχουν κάνει όλα τελείως χάλια, βάλτε τους στο μηχανολογικό.

Εάν κανονίζουν να βάλουν τα τούβλα με κάποια περίεργη σειρά, βάλτε τους στον σχεδιασμό

Εάν πετάνε τα τούβλα ο ένας στον άλλον, βάλτε τους στο επιχειρησιακό κομμάτι.

Εάν κοιμούνται, βάλτε τους στην ασφάλεια.

Εάν έσπασαν τα τούβλα σε κομμάτια, βάλτε τους στη μηχανογράφηση.

Εάν κάθονται και δεν κάνουν τίποτα, βάλτε τους στη διαχείριση
ανθρωπίνων πόρων - προσωπικό.

Εάν λένε ότι έχουν δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς, αλλά δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα τούβλο, βάλτε τους στις πωλήσεις.

Εάν έχουν ήδη φύγει, βάλτε τους στο μάρκετινκ.

Εάν κοιτάνε έξω από το παράθυρο, βάλτε τους στο στρατηγικό-μακρόπνοο σχεδιασμό.

Και τέλος, εάν μιλάνε μεταξύ τους και δεν έχουν κουνήσει ούτε ένα τούβλο, δώστε τους συγχαρητήρια και βάλτε τους στα υψηλότερα διευθυντικά κλιμάκια.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

.........χτενίζεται!!



Οι ποδοσφαιριστες της ΑΕΚ ένιωσαν έκπληξη όταν είδαν τον Γιώργο Δώνη να δακρύζει στα αποδυτήρια του γηπέδου της Φυλής, μετά το ματς της περασμένης Κυριακής με τον νεοφώτιστο Θρασύβουλο.

Ο Χενκ Τεν Κάτε είπε μετά την ήττα του ΠΑΟ στο παιγνίδι με τον Εργοτέλη ότι νοιώθει ντροπή και ρώτησε τους ποδοσφαιριστές του αν θέλουν να φύγει.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με σκυμμένο το κεφάλι τόνιζε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Αρη ότι η ομάδα του περνάει κρίση. Κρίση έχοντας μόλις μια ήττα σε επτά ματς πρωταθλήματος! Μία παρεμπιπτόντως έχει και η ΑΕΚ!

http://news.kathimerini.gr

......ας μου στείλει κάποιος έναν ώμο, θέλω να κλάψω γι' αυτά τα δύστυχα παιδιά!!

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Όσο (παί)ζω....Ελπίζω!

15 δισ. ευρώ τζογάραμε το 2007


Είναι γνωστό ότι οι Ελληνες είμαστε επιρρεπείς στον τζόγο. Το 2007 «τζογάραμε» το ποσό των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3,4% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα -με βάση τα επίσημα στοιχεία- βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατά κεφαλήν δαπάνη για τυχερά παιχνίδια. Κάθε Ελληνας δαπανά περίπου 800 ευρώ τον χρόνο σε τυχερά παιχνίδια.

Συνυπολογίζοντας και τον ανεπίσημο τζίρο των παράνομων τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα (6 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ), η αξία της αγοράς εκτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

http://www.ethnos.gr

Oι συνθήκες είναι καλύτερες.....

Καλύτερο το Ουζμπεκιστάν

Σάββατο, 01.11.08
Καλύτερο το Ουζμπεκιστάν

Στάζει… χολή ο Ριβάλντο. O Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θεωρεί το πρωτάθλημα μας κατώτερο και από του Ουζμπεκιστάν. «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν είναι ανώτερο από το ελληνικό. Αυτό έχω καταλάβει τους λίγους μήνες που βρίσκομαι εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 36χρονος μεσοεπιθετικός. Αναλυτικά όσα είπε ο Ριβάλντο σε Βραζιλιάνικη εφημερίδα : «Κάποιοι πιστεύουν ότι πήγα στο Ουζμπεκιστάν για τα χρήματα, όμως δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Αυτό δεν ισχύει. Πήγα επειδή οι συνθήκες είναι καλύτερες και από πλευράς ζωής και από πλευράς ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν είναι ανώτερο από το ελληνικό. Αυτό έχω καταλάβει τους λίγους μήνες που βρίσκομαι εδώ. Όπως επίσης και η Μπουντιόκορ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ελληνικές ομάδες, μάλιστα μπορώ, να πω ότι σε πολλά πράγματα είναι καλύτερη. Όπως επίσης σε επίπεδο οργάνωσης».

http://www.e-tipos.com

Ελλάδα και υπογεννητικότητα....

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς...

του Θανου Oικονομοπουλου

Δεν έχει άμεση σχέση με την οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη ανασφάλεια που δημιουργεί στον καθένα μας ατομικά, αλλά και συλλογικά σε κοινωνικό επίπεδο. Παρά ταύτα,σε εκνευρίζει η σκέψη «καλά με τα μεγάλα – τι στην ευχή, ούτε τα μικρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν;» και σου χαλάει τη μέρα. Αυτή η έρμη και χιλιοπαιγμένη -αλλά μόνο «επικοινωνιακά»- καθημερινότητα που συναντάμε όλοι μας με το... που βγαίνουμε από την εξώπορτά μας! Μια απέραντη βρωμιά σε δρόμους και πεζοδρόμια (αλλά και εθνικές οδούς και μεγάλες επαρχιακές αρτηρίες!) που θα μπορούσε κάλλιστα να μην υπάρχει, να έχουμε ένα φυσιολογικό περιβάλλον στην καθημερινότητά μας, αρκεί οι καθ’ οιονδήποτε τρόπο «αρμόδιοι» στοιχειωδώς και μόνο να έκαναν τη δουλειά τους...

Εδώ το πλήρες κείμενο: http://news.kathimerini.gr

Δείτε και αυτό: http://www.worldhum.com

Αρχοντοδείχναμε με δανεικά

Του Kωστα Λεονταριδη

Aποδειχθήκαμε υπερφίαλοι, ζώντας σαν κατέχοντες αν και μη έχοντες, υποθηκεύοντας τη ζωή μας «μες των δανείων την πολλή θολούρα». Παίξαμε στο χρηματιστήριο πριν από δέκα χρόνια, προσδοκώντας άκοπα κέρδη, χάσαμε, μα μυαλό δεν βάλαμε. Η τεχνητή καλοπέραση είναι μεγάλο δόλωμα, το δόγμα «μια ζωή την έχουμε» πήγαμε να το εφαρμόσουμε στην πράξη....

Εδώ το πλήρες κείμενο:http://news.kathimerini.gr

Νοσοκομειακό κραχ


του Nικου Γ. Ξυδακη

Στις 10 Νοεμβρίου παύουν οι εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων. Οι προμηθευτές διακόπτουν τον εφοδιασμό των νοσοκομείων με αναλώσιμα, λόγω σωρευμένων απλήρωτων οφειλών. Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που δέχεται όλο το φορτίο των πολυπληθών δυτικών συνοικιών, αδυνατεί να υποδεχτεί ασθενείς, καταρρέει. Ολο το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει. Εξαιτίας της κακοδιοίκησης, του ελλιπέστατου προσωπικού, της οικονομικής ασφυξίας. Μα κυρίως επειδή απουσιάζει η πολιτική βούληση: οι κυβερνώντες δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανόρθωση του ΕΣΥ, ούτε καν για τη διάσωσή του.

Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά θεραπευτήρια επεκτείνονται και σωρεύουν κέρδη, αντλώντας δυνάμεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και από το υστέρημα των ασθενών, που καταφεύγουν σ’ αυτά αδυνατώντας να περιμένουν μέρες και μήνες για μια εξέταση ή μια απλή επέμβαση ή, το τρομερό, για μια κλίνη εντατικής θεραπείας.

Και ο υπουργός Υγείας; Ο εκλεγμένος από τον λαό του ΕΣΥ, ο ταγμένος να υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία; Α, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, εκ των μακροβιοτέρων υπουργών σε αυτήν τη θέση, υπάρχει βεβαίως, προεδρεύει, περιφέρεται λαλίλαστος και ατσαλάκωτος στα κανάλια, χρησμοδοτεί για το πολιτικό μέλλον του τόπου... Τίποτε άλλο. Κατά τα λοιπά, δηλαδή κατά την δημόσια υγεία, τίποτε, ανύπαρκτος. Δεν εμφανίζεται καν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου του, την ώρα που απειλείται κραχ στα νοσοκομεία. Αλλωστε, ο κ. Αβραμόπουλος δεν ήθελε να παραμείνει στο καυτό υπουργείο Υγείας, μετά τις εκλογές – έτσι φημολογείται. Δυστυχώς παρέμεινε.

Και δυστυχώς το δημόσιο νοσοκομείο καταρρέει, συμπαρασύροντας κάθε νησίδα αξιοπρέπειας, γκρεμίζοντας την ισοπολιτεία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του κράτους, υποβαθμίζοντας τη ζωή, αναιρώντας το δικαίωμα στη ζωή.

Για την αποτροπή της αγνώστου εκτάσεως και βάθους κρίσης των τραπεζών, το κράτος βρήκε 28 δισ. ευρώ. Για το καταρρέον ΕΣΥ πόσα μπορεί να βρει; Θέλει να βρει; Τι λέτε κ. Αβραμόπουλε, κ. Αλογοσκούφη, κ. πρωθυπουργέ;

http://news.kathimerini.gr

Ολυμπιακή κοροϊδία

Του ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ Φωτ.: ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Στο ολυμπιακό χωριό η δημόσια περιουσία παραχωρείται κατά το δοκούν. Στην περίπτωση των μοναχών του Αγίου Ορους η μπίζνα έγινε με την περίφημη ανταλλαγή. Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του, όμως, ο δήμος Αχαρνών, που τις ζητούσε για τους δημότες του, υποχρεώθηκε και μίσθωμα να πληρώσει αλλά και όλα τα έξοδα συντήρησης. «Φιλική τιμή» περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως!

http://www.enet.gr

Ωωωω τί έκπληξη!!

Χρεώνουν τα σπασμένα πάλι στους πελάτες
Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ (http://www.enet.gr)
Οι μάσκες έπεσαν και το σκληρό πρόσωπο των τραπεζών αποκαλύφθηκε. Επικαλούμενα την έλλειψη κεφαλαίων, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας ανεβάζουν όλα τα επιτόκια δανεισμού: ο... χορός που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες με τα σταθερά και τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών συνεχίζεται σε καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες. Οι αυξήσεις είναι εντυπωσιακές:.......
Εφτασαν την επιβάρυνση για κάρτες στο 22%!
http://www.enet.gr

Χρεώνουν προμήθειες που έχουν καταργηθεί
Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ (http://www.enet.gr)
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ τράπεζες εξακολουθούν και χρεώνουν τους πελάτες τους με έξοδα και προμήθειες που έχουν καταργηθεί εδώ και μήνες με υπουργική απόφαση, αγνοώντας επί της ουσίας το νόμο για την προστασία των καταναλωτών........
Powered By Blogger