Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Μήπως συμφέρει περισσότερο...


..να πεταγόμαστε Ιταλία για καφεδάκι;


4 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Πες το ψεμματα

Ra Ma είπε...

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το κυριότερο είναι πως η τιμή του κιλού καφέ όταν εισάγεται από Ιταλία τριπλασιάζεται, με άλλη καταναλωτική λογική πίνει ο Ιταλός το καφέ του, τα δημοτικά τέλη συνεχώς αυξάνονται όπως και τα ενοίκια, στη τιμή του καφέ είναι η διαφήμιση και άλλες παροχές του εισαγωγέα (μηχανή καφέ) και άλλα.

Τώρα γιατί στο ένα καφέ η τιμή είναι διπλάσια με του παρακάτω είναι άλλο θέμα. Βασικά είναι στο χέρι μας!!!

Ψυχάκιας είπε...

Δεν ξέρω αν ισχύει το χ3 στον εισαγόμενο καφέ αλλά και να ισχύει ενισχύεται το Ελληνικό ρητό "ο κλέψας του κλέψαντος" και αλίμονο στον τελικό καταναλωτή!
Το ίδιο ισχύει και για τα δημοτικά τέλη προφανώς. Η καφετέρια της ανάρτησης βρίσκεται σε κεντρικότατη πλατεία του Μιλάνου άρα μάλλον πρέπει να επιβαρύνεται με αντίστοιχα τέλη.
Η διαφήμιση επίσης υπολογίζεται σε κάθε προϊόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.
Όσο για την Ελληνική καταναλωτική λογική του καφέ για την οποία τόσες αναλύσεις γίνονται σας πληροφορώ (όπως θα γνωρίζετε φαντάζομαι) ότι και οι Ιταλοί "αράζουν" αρκετά στο καφέ τους (προφανώς όχι στο lunch break).

Πάντως εκτός από τον καφέ κάτι άλλο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε πραγματικές πιτσαρίες (χειροποίητη ζύμη, ξυλόφουρνοι κλπ)η ακριβότερη πίτσα κόστιζε 10€ και οι περισσότερες κόστιζαν μεταξύ 4,50€ και 7€ (το κανονικό μέγεθος και με επιτόπου φρεσκοκομμένα αλλαντικά!).

Φυσικά και εκεί παρατηρήθηκε το φαινόμενο "κατάλογος Τουρίστα" με τιμές +1€ σε κάθε τεμάχιο σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιταλικό κατάλογο!

Τελικώς συμφωνώ απόλυτα ότι η λύση είναι στο χέρι μας...(το οποίο όμως πάντα είναι απασχολημένο!!)

Ψυχάκιας είπε...

Για τον Ελληνικό κατάλογο παρακάτω δεν βλέπω σχόλιο!!!!

tzatziki 6€

ugurt Greco 6€

dolmadakia 9,5€!!!!

Powered By Blogger