Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα πρωθυπουργού (?)

"Ελληνίδες, Έλληνες, (Μα**κες)


Σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας το 2007 (κρίμα...κάθε πέρσι και καλύτερα!). Μια χρονιά δύσκολη για ολόκληρο τον κόσμο και καθοριστική για την πατρίδα μας (..γιατί ρε παιδιά τί συνέβη πρώτη φορά;;). Τη χρονιά που φεύγει, οι οικονομίες ολόκληρου του αναπτυγμένου κόσμου (ευτυχώς δεν μιλάει για εμάς!) αντιμετώπισαν έντονους κλυδωνισμούς, εξαιτίας της πρωτοφανούς έκρηξης της τιμής του πετρελαίου (και που να ξερε τί θα έρθει!!) και των αναταραχών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Σ’ αυτή τη βεβαρημένη συγκυρία και μέσα σ’ ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον (..είδατε τους βάρβαρους;;..), η Ελλάδα αναδείχθηκε ως μια από τις λίγες χώρες που πέτυχαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα (αποτελούμε λοιπόν παράδειγμα προς μίμηση διεθνούς επιπέδου!!!!). Κι αυτό γιατί, όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια (μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη,τρεις....), έτσι και το 2007(..και τέσσερις!), συνεχίσαμε να υλοποιούμε με συνέπεια (όντως το "υλοποιεί" σε κάθε ομιλία) και υπευθυνότητα τη στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων (απαριθμήστε 5 ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και κερδίζετε υπουργική θέση..ο χρόνος αρχίζει από..το 2004! ). Συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε νέες πολιτικές που βγάζουν (ακόμα "βγαίνει" γιαυτό λοιπόν δεν βλέπουμε το αποτέλεσμα!) τη χώρα από το τέλμα (τέλμα; Ποιό τέλμα;). Πολιτικές που χτίζουν ισχυρά θεμέλια για το μέλλον (άντε να δούμε και λίγο ανωδομή επιτέλους!!). Που κινητοποιούν τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας (πυρομανείς, μπανιστιρτζίδες, DVDλάγνους και κοριούς). Που προσελκύουν νέες επενδύσεις (οίκους-αναψυκτήρια), και δημιουργούν νέες θέσεις δουλειάς (κυρίως σε Ινδούς και Πακιστανούς αν ξέρετε σε ποιά υπόγεια είναι "φιλοξενούμενοι"). Πολιτικές που αυξάνουν το εθνικό προϊόν (Ζωνιανά) και δίνουν στην πολιτεία (Τράπεζες) περισσότερες δυνατότητες για τη δίκαιη διανομή του (σε μορφή πιστωτικών καρτών για ευκολία συναλλαγών). Για πραγματικά αποτελεσματικές κοινωνικές παρεμβάσεις (ΤηλεWindows) και μεταβιβάσεις προς όφελος εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη (Magginas Family).

Ελληνίδες, Έλληνες, (Μα**κες)

Κάθε καλόπιστος πολίτης (Μα**κας) διαπιστώνει ότι, μετά από πολλά χαμένα χρόνια (..που πέρασαν και που έρχονται..), οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις παράγουν πλέον απτά αποτελέσματα (..δεν τα βλέπεις;;..καλά είσαι δις μα**κας;;..Ξαναψήφισέ με και θα δείς.. ). Όλοι πια (οι μα**κες) καταλαβαίνουμε ότι ο δρόμος που βαδίζουμε (με την όπισθεν) είναι ο μόνος που εγγυάται (εργοστασιακή εγγύηση οκταετίας..πριν τα οκτώ χρόνια δεν λειτουργεί τίποτα ..μετά όμως όλα ρολόι!!) αξιόπιστες λύσεις σε βαθιά ριζωμένα προβλήματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια (όντως και οι τρεις δείκτες τα πάνε μια χαρά..έχουν στυτικές τάσεις! ).

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο για μας (προσοχή στο "μας") και τα παιδιά μας (και όμως αγωνίζονται μαζί μας, ο αρχηγός μας..και τα δίδυμα μας!!). Το πιστοποιούν τα κεκτημένα μας(προσοχή στο "μας"):

- η εντυπωσιακή μείωση των ελλειμμάτων, (..εσείς πόσα € χρωστάτε σήμερα...;;)

- η έξοδος της χώρας μας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, (..μην απαντήσετε κανείς δεν ενδιαφέρετε πια....απογοητεύτηκαν!)

- η μείωση της ανεργίας, (που να τρέχεις για δουλειά τώρα;..πάμε να παίξουμε κανά ΛΟΤΤΟ, κανά ΤΖΟΚΕΡ;)

- η αύξηση των επενδύσεων (π.χ. Spy Vodafone), των εξαγωγών (π.χ Ποδοσφαιριστές, Μπασκετμπολίστες, models κλπ..), του τουριστικού ρεύματος (..αρκεί να επιβιώσουν από τα TAXI..ROCKY).

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο σωστό δρόμο (προσέξτε ότι δεν αναφέρει τον...προορισμό!!). Αναβαθμίζει το κύρος της (γεια σου ρε Ντόρα..) και το διεθνή ρόλο της (..και τα πάει μια χαρά με γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, η Αλβανία, τα Ίμια,τα Ζωνιανά και τη Μακεδονία..). Αναδεικνύεται σε ενεργειακό δίαυλο (γεια σου ρε Βλαδίμηρε Σιούφα), σε οικονομικό (Αλογοσκούφης TopGunFinancial), εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο (ας μην είχανε τα φώτα του Κεφαλογιάννη και θα πέρνανε τα....) στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα μειώνει την απόσταση που τη χωρίζει από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ (και αποτελεί παράδειγμα για αυτές...βλέπε αρχή κειμένου!!). Η οικονομική και κοινωνική σύγκλιση γίνεται κάθε μέρα που περνά πιο ορατή (στου μισθούς υπάρχει μια μικρή διαφορά....στις μονάδες μέτρησης...τίποτα σοβαρό όμως!!). Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας μπορεί να πάει καλύτερα (Άντε βρε χαζέ...μην είσαι μετριόφρων...). Φτάνει όλες και όλοι μαζί ( Οι 300 ), με αίσθημα ευθύνης (όχι άλλο ευθύνη ρε παιδιάαααα...), με σωφροσύνη (ωραία λέξη...), με την τόλμη που απαιτούν οι καιροί (ελεύθερη πτώση εξαγνισμού!!), να χτίζουμε (χωρίς άδειες φυσικά) πάνω σ’ αυτά που πετύχαμε με κόπους και θυσίες(καταπατήσεις και πυργαγιές). Το 2008 συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα (Αμάν...η παλιά τί έπαθε;;), την πορεία που χαράξαμε και ξεκινήσαμε το 2004 (..έτσι μπράβο..δεν μπορώ άλλες εκπλήξεις!!). Έχοντας επίγνωση (?) ότι, παρά τα σημαντικά που καταφέραμε (εντάξει σου είπαμε κάτι για μετριοφροσύνη και εσύ το ξέσκισες...), μένουν ακόμη να γίνουν πολλά (..έτσι μπράβο..σύνελθε!). Με την έγνοια μας στραμμένη στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού (μπας και πουλήσουν τίποτα....). Στους οικονομικά ασθενέστερους (μπας και τους κατασχέσουμε τίποτα...). Σ’ αυτούς που αναζητούν δουλειά (βάλτους στον ΟΤΕ αλλά ρώτα και τον Βγενόπουλο για καλό και για κακό...και κλείσε και τα φώτα να μην τραβάνε οι κάμερες...). Στις νέες και τους νέους μας (Άστους αυτούς ψηφίζουν Τσίπρα). Στους σημερινούς (..για αύριο έχει ο Θεός..) εργαζόμενους και συνταξιούχους (προσέξτε την απουσία χρονικού προσδιορισμού!!), αλλά και στις επόμενες γενιές (Τσίπρας..Τσίπρας...). Με στόχο να διαμορφώσουμε μαζί (..Ο άνθρωπός μας..), σε βάθος χρόνου (μονάδα μέτρησης οκταετίες..), με ήπιες αλλαγές (Μαγγίνας-Πετραλιά-Δάκρυα), ένα πλαίσιο ασφάλειας (..που είσαι ρε Βύρωνα;;;) και σιγουριάς για όλους (...ξέχασε το "μας"!!).

Ελληνίδες Έλληνες, (Μα**κες)

Η εντολή σας είναι για μένα δέσμευση (..όπως στρώνεις κοιμάσαι..πάρτα τώρα). Δύναμη και στήριγμά μου είναι η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε (..όπως ξαναστρώνεις ξανακοιμάσαι..ξαναπάρτα τώρα). Για μια ακόμη φορά σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης είμαι αποφασισμένος να τη διαφυλάξω (..σαν τα μάτια σου αρχηγέ!!!). Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να ρίχνει σκιές στη συμφωνία τιμής που συνυπογράψαμε (Αγαπητέ Μαγγίνα ευχαριστώ...Πετάει πετάει ο..Ζαχόπουλος;..Που είναι ο Βύρωνας οεο;Παρακολουθήσεις Vodafone, Εξαφανίσεις-εμφανίσεις ο Βουλγαράκης!). Είμαι και είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με τα φαινόμενα της διαφθοράς (..............Άφωνος).

Το 2008 έρχεται γεμάτο προκλήσεις (Πότε είναι το EURO;). Για όλους μας (άντε πάλι το "μας"..ρε μπας και είμαι Πρωθυπουργός και δεν το πήρα είδηση;;)! Είμαι βέβαιος ότι με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης (έχει και χιούμορ το άτιμο..) και αλληλεγγύης που επιδείξαμε (...όλοι μαζί και αυτό;;;) τα τελευταία χρόνια (4 για να μηνξεχνιόμαστε..), μπορούμε, όλες και όλοι μαζί (..με διαφορετικά κίνητρα και μισθολόγια η αλήθεια είναι!!), να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά (μάλλον για την Ο.Α μας σιγοψιθυρίζει)."

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Χε χε! Γέλασα ρε φίλε...Θα μπορούσαν να είναι κανονικές δηλώσεις αν υπήρχε τρόπος να διαβάσουμε την σκέψη...
μες στο μυαλό του είσαι!

ΥΓ.Το προηγούμενο post που έβαλα ήταν για τις επιτυχίες της ΝΔ ;)

island είπε...

Έγραψες και πάλι αδερφέ.Οι σκέψεις σου είναι και οι σκέψεις μου...Είμαστε μαλάκες και το ξέρουμε.Γιατί αυτός ο λόγος μόνο σε μαλάκες πρέπει να απευθύνεται.Τόσα γενικόλογα και τόσες χαριτομενιές ούτε από τους λόγους του Παπανδρέου(όχι του Γιωργάκη...αυτός είναι άλλο κεφάλαιο...μινιμαλιστικό)...

Την καλημέρα μου και συνέχισε έτσι.

Ψυχάκιας είπε...

@samael.

Και όμως φίλε είναι οι πραγματικές δηλώσεις, αν διαβάσεις το κείμενο "ανάμεσα" στις γραμμές...αναλογιζόμενος τη καθημερινότητά σου και την πραγματικότητα.

Αν υπήρχε τρόπος να διαβάσουμε τις σκέψεις θα πεθαίνανε από βαρεμάρα..πάνω από κάθε Ελληνικό άδειο κεφαλάκι θα υπήρχε μια φωτιζόμενη επιγραφή:

"Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου. δικά μου!".

Το ΥΓ ήταν περιττό, σε επισκέπτομαι καθημερινά και δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου καθημερινά.

@island.

Καλώς τον φίλο.

Η αλήθεια είναι ότι του Γιωργάκη ο λόγος ήταν λίγο πιο "μαζεμένος"...θα τον "διαβάσουμε" σύντομα και αυτόν.

@all.

Σας ευχαριστώ για την παρέα παιδιά.

Powered By Blogger