Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Προδιαγεγραμμένη αποτυχία

"Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τα πάντα αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αντί να αρπάξει την ευκαιρία ώστε να αναπτυχθεί σε σωστές και γερές βάσεις, συνέχισε να αποτελεί έρμαιο των διαθέσεων και των συμφερόντων των μεγαλοπαραγόντων, να διεξάγεται σε άδεια γήπεδα, να κυριαρχείται από τη βία και να αιματοδοτείται οικονομικά από τον κρατικό κορβανά - μέσω ΟΠΑΠ, αλλά και ΕΡΤ. Ετσι, μάλλον βήματα προς τα πίσω έκανε παρά προόδευσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει άλλωστε και με τις άλλες -και πολύ πιο ουσιαστικές- επιτυχίες που έχει καταφέρει η Ελλάδα. Η είσοδος στην Ε.Ε., και η εισροή πακτωλού χρημάτων που τη συνόδευσε, δεν οδήγησε σε ένα οικονομικό θαύμα, ανάλογο με αυτό που πέτυχε η Ιρλανδία, και σε εκσυγχρονισμό, αλλά σε διασπάθιση ή αδυναμία αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Η ένταξη στην ΟΝΕ δεν συνοδεύθηκε από την κατάλληλη προετοιμασία για να γίνει η ελληνική οικονομία πραγματικά ανταγωνιστική και λιγότερο κρατικοδίαιτη, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Και από το κεφάλαιο της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων το μόνο που έχει απομείνει είναι τα ρημαγμένα ολυμπιακά έργα.."

Tου Κωστη Η. Φαφουτη

το πλήρες κείμενο εδώ: http://news.kathimerini.gr

2 σχόλια:

Κλαζoμένιoς είπε...

Λάθος, μέγα λάθος!
Και του κ. Φαφούτη και δικό σου, που τ' άφησες ασχολίαστο!

Από τους Oλυμπιακούς {νεώτερη ονομασία: Olympic Dopways} μάς έχει μείνει το πανάκριβο, άχρηστο και μήποτε λειτουργήσαν Σήϊ-φόρ-άϊ !!!

Και οι πλουτίσαντες μέσω των δωροδοκιών της Μίζενς !!!

Και η ξεφτίλα τόσων !!!

Λίγο τά 'χετε αυτά;;;
Αν ναί, ΔΕΝ καταλαβαίνετε τί θα πεί ΚΕΡΔΟΣ μιάς κοινωνίας.

Ψυχάκιας είπε...

Κλαζομένιε έχεις απόλυτο δίκιο και ζητώ συγνώμη αλλά θα σε παρακαλούσα να είσαι λίγο πιο επιεικής μαζί μου (για τον κο Φαφούτη δεν γνωρίζω)δεδομένου ότι:

Στο γυμναστήριο κοντεύω να γεννήσω για να σηκώσω 30 κιλά (αρά μάλλον τα σουβλάκια είναι εκτός DOP ουσιών)

Δεν έτυχε να γνωρίσω και χρησιμοποιήσω το πανάκριβο σύστημα
Call 4 Income (C4I) Siemens

Δεν έτυχε-πέτυχε να έχω οποιαδήποτε συναλλαγή με τη Μίζενς (γιαυτό σου απαντώ τώρα αντί να τα λιάζω σε καμιά παραθαλάσσια βίλα)

Η δική μου ξεφτίλα όσο και αν προσπαθώ να την αμπαλάρω δεν έχει τη λάμψη όλων αυτών που μας πηδάνε και γελάνε με τα χάλια μας.

Συνεπώς μην είσαι τόσο αυστηρός!!
Πάντως θα προσπαθήσω να καταλάβω στο υπόσχομαι!!

Powered By Blogger