Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Τιμολογιακή Πολιτική (Αρ.Πρωτ.7735/12062008)

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία,

Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής επιστολής σας με Αριθ. Πρωτ. 7735, 12/06/2008, σας ενημερώνουμε ότι στις 21.04.2007 με την υπ. αριθμ. 17582/ΕΓΔΕΚΟ 803/2008 Απόφαση, η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, αποφάσισε την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς - ΜΜΜ.

Με τις αποφάσεις της Διυπουργικής:

α) στηρίζονται και επιβραβεύονται οι καθημερινοί χρήστες των ΜΜΜ, των οποίων το κόστος μετακινήσεων μειώνεται,

β) δίνονται κίνητρα στους πολίτες να χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους,

γ) προωθούνται οι συνδυασμένες (οριζόντιες) μετακινήσεις με ΜΜΜ, στοιχείο που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει το συγκοινωνιακό τοπίο στην Αττική και

δ) συγκρατούνται τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ τα οποία επιβαρύνουν το σύνολο των φορολογουμένων.

Αναφορικά με το ερώτημά σας, ο Ο.Α.Σ.Α., ως Ανώνυμη Εταιρία Κοινής Ωφέλειας, καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες, βάση των κριτηρίων κοινωνικής πολιτικής που τίθενται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και δε βασίζεται μόνο σε οικονομικές αναλύσεις. Συνεπώς, η διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής του Ο.Α.Σ.Α. και των Φορέων του διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής μιας Ανώνυμης Εταιρίας Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, όπου η τιμολογιακή πολιτική έχει ξεκάθαρη οικονομική λογική.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης Πεπραγμένων του 2006 του Ο.Α.Σ.Α. (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.oasa.gr), τα έσοδα από τα κόμιστρα το 2006 καλύπτουν μόλις το 42% των λειτουργικών δαπανών, λόγω της εφαρμοζόμενης κοινωνικής πολιτικής που επιβάλει την καθήλωση των τιμών των κομίστρων και την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Φορέων από τις συνεχείς επενδύσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με όποιους βέβαια περιορισμούς επιχειρησιακής επίδοσης των Φορέων.

Συνεπώς, η χαμηλή τιμή της ενιαίας μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το γεγονός ότι είναι 16,7% μεγαλύτερη η αξία της από αυτή του ΜΕΤΡΟ είναι πολιτική απόφαση προς όφελος του επιβατικού κοινού, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινωνικοί στόχοι του Ο.Α.Σ.Α. και του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επιστολή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Με εκτίμηση,

Από τη Διεύθυνση Κομίστρου

Πλεμμένος Ιωάννης

(*) Η ανωτέρω απαντητική επιστολή αναφέρεται σε παλαιότερη σχετική επιστολή - ανάρτηση.

Ευχαριστώ τον κο Πλεμμένο για την ανταπόκριση.

2 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

23.7.08
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (και καλά!)...
χωρίς άλλες «ισχυρές» αυτοανίκανες κυβερνήσεις.
Tίς βαρέθηκα 56 χρόνια τώρα... Εσείς;;;

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Υ.Γ-1
Ο χρόνος κυλά
Πέρασαν πολλοί μήνες από τότε. Όλα όσα διαβεβαίωσε ο κ. Άπλυτος πραγματοποιήθηκαν. Όλη η Ελλάδα πληρώνει για να μετακινούνται φτηνά οι αθηναίοι.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί κατάντησες ...ψυχάκιας.

Υ.Γ.-2
Μήνυση κατά ΟΠΑΠ:
Ψάχνω δικηγόρο για να μού συντάξει και καταθέσει μήνυση κατά της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τη σιχαμένη αντεργατική του διαφήμιση.
Ξέρετε κάποιον; Με αμοιβή φυσικά.
Αν ναί, πείτε του να στείλει μήνυμα στο nap.pap@tee.gr

α-α-ε
Ν.

Ψυχάκιας είπε...

Και όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ θα παραμείνω και Ψυχάκιας και....αναπάντητος!!

Ή μου απάντησε και δεν το κατάλαβα...Δεν ξέρω μπερδεύτηκα!!

Powered By Blogger