Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Θα θέλατε να "φάτε" κάτι ακόμα;;

* Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, σε 9 χρόνια το κράτος θα έχει αποσβέσει το κόστος αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής

* Για τους
4.593 τακτικούς υπαλλήλους τους παρέχεται η δυνατότητα μετάταξής τους στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με αντίστοιχες τακτικές αποδοχές ανά ειδικότητα, ενώ σε περίπτωση μισθολογικών διαφορών, προβλέπεται μηνιαίο συμπλήρωμα μισθού μέχρι 500 ευρώ....

* Για το
επίδομα κοινωνικής μετάβασης το σχέδιο προβλέπει ότι αμέσως μετά τη λύση της σχέσης εργασίας με την Ολυμπιακή, κάθε εργαζόμενος που δεν επιλέγει να μεταφερθεί στο Δημόσιο, ούτε να συνταξιοδοτηθεί, δικαιούται ειδικό επίδομα για διάστημα 12 μηνών και έως την εύρεση νέας εργασίας.

* Για τους πιλότους προβλέπεται από ειδικό μηνιαίο βοήθημα1 έως 6 χρόνια για όσους συνταξιοδοτηθούν, έτσι ώστε η σύνταξη - μαζί με το βοήθημα - να φτάνει το 75% των τακτικών τους αποδοχών. Επιπλέον Επίδομα Κοινωνικής Μετάβασης πέραν του 1 έτους στην περίπτωση που κάποιος πιλότος μείνει άνεργος.

* Τέλος, για τους εποχικούς υπαλλήλους που δούλεψαν στην Ολυμπιακή εντός του 2008 και ξεπερνούν τα 3.000 άτομα, θα πάρουν επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο αντί 6 μήνες και θα καλύπτονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

* Δυνατότητα επιχορήγησης των ίδιων των εργαζομένων για τη δημιουργία της δικής τους μικρής επιχείρησης. Για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία μπορεί να δοθεί επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κ. Χατζηδάκης, το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου πακέτου θα ανέλθει τελικά στα 1.298 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 132 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αρχικό πακέτο που ανακοίνωσε.

http://www.kathimerini.gr

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger