Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Δυστυχώς.....






Τίποτε δεν τέλειωσε... Όλα συνεχίζονται!

Τα εξεγερτικά γεγονότα (?) που ακολούθησαν την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη στα Εξάρχεια από τον μπάτσο Κορκονέα, αντιμετωπίστηκαν από το κατασταλτικό κράτος με εκατοντάδες προφυλακίσεις, ξυλοδαρμούς, δεκάδες συλλήψεις και διώξεις με τον τρομονόμο. ( Ενώ οι "εξεγερμένοι" το αντιμετώπισαν απλά και αποτελεσματικά!!)

Οι απειλές για άρση ασύλου και εισβολή των ΜΑΤ στο κατειλημμένο (και κατεστραμένο μήπως???) Πολυτεχνείο. Η κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση (τρομερή επίθεση...ούτε η Μπαρτσελόνα τέτοια επίθεση...) κράτους και ΜΜΕ (ειδικά τα ΜΜΕ σας πολέμησαν πάρα πολύ...μεταξύ των διαφημήσεων. Και που είσαι; Και ι "συναγωνιστής" σας "βιοπαλαιστής της στέγης" ΜΜΕ είναι....) ενάντια στους αγώνες χιλιάδων (κόψε κάτι μεγάλε!!) ανθρώπων που συναντήθηκαν στους δρόμους και τα οδοφράγματα (και στη Vodafone και στο Γερμανό και στα ρολογάδικα και σε κάτι "Οπτικά είδη"...μη ξεχνιέσαι! ), η προσπάθεια χειραγώγησης και απονοηματοδότησης αυτών των αγώνων και η προσπάθεια φίμωσης και καταστολής της αντιπληροφόρησης, δεν καταφέρνουν να σβήσουν τη φλόγα της εξέγερσης (μόνο τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια την έσβησαν για λίγο!!). Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εξεγερμένων δεν κατάφερε να σταματήσει τους αγώνες (η προσπάθεια "βοήθειας" των φίλτατων εμπόρων όμως κάτι κατάφερε....) για κοινωνική απελευθέρωση (βρές πρώτα τον "δεσμοφύλακά" σου και μετά απελευθερώνεσαι!) που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη ενέπνευσε μια σειρά αγώνων και κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, μετά την πορεία αλληλεγγύης, τις συγκεντρώσεις έξω από πολλές φυλακές της χώρας με την αλλαγή του χρόνου (και μετά "πίστα"!!!) και την πανελλαδική πορεία στην Λάρισα το Σάββατο 17/1 [Φωτο], οι δράσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους και προφυλακισμένους συνεχίζονται το Σάββατο 24/1 με συγκεντρώσεις και πορείες σε μια σειρα πόλεων.

Το blog της Ανοιχτής συνέλευσης Εξεγερμένων

Πηγή: http://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger