Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ: «Μέσα σε μία και μόνο ημέρα κατάφερε να βρει 500 εκατομμύρια ευρώ για τους αγρότες, 236 εκατομμύρια για το επίδομα θέρμανσης που με νύχια και με δόντια αρνιόταν όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν δυο φορές πάνω, επιδότησε με 90 εκατομμύρια τις άγονες γραμμές και ανακοίνωσε 4.000 προσλήψεις. Επιπλέον και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, προχώρησε σε παραγγελίες όπλων αξίας 4 δισεκατομμυρίων, ενώ διέρρευσε ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε νέα μείωση της θητείας (...) Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα παροχολογίας και κυβερνητικής αδυναμίας είναι φυσικό να πληθαίνουν τα αιτήματα και να ενισχύεται η αδιαλλαξία (...) Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αυτή η αγροτική κινητοποίηση μοιάζει να έχει πολύ δρόμο μπροστά της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και τους πολίτες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ! «Αν οι υπουργοί οι οποίοι διατηρούν στενές σχέσεις με διάφορες συντεχνίες συνεχίσουν να ενδίδουν στις πιέσεις κάθε κλάδου είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. Συνέβη παλαιότερα με τις τράπεζες και τώρα με τους αγρότες. Οι αρμόδιοι υπουργοί δικαιούνται να θέλουν να ικανοποιήσουν την εκλογική ή άλλη πελατεία τους. Πώς όμως θα εξηγήσει η κυβέρνηση στον Ελληνα πολίτη ότι δεν μπορεί να βρει χρήματα για τα νοσοκομεία ή την Παιδεία; Πόσο θα συνεχίσει ο κατήφορος των παροχών όταν η χώρα δανείζεται με ολοένα και πιο επαχθείς όρους; Ποιος θα σταματήσει την επόμενη συντεχνία όταν θα κρατήσει πάλι τη χώρα σε ομηρία για να διεκδικήσει τα όποια αιτήματά της; Οι υπουργοί μπορεί να έχουν τα δικά τους συμφέροντα, η κυβέρνηση μπορεί ενδεχομένως να σκέπτεται τις πρόωρες εκλογές. Τον λογαριασμό, όμως, στο τέλος θα τον πληρώσει η χώρα, δηλαδή όλοι μας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

http://www2.rizospastis.gr

Ανεύθυνες παροχές

Πού θα σταματήσει ο κατήφορος των παροχών; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει τις ανεύθυνες ενέργειές τους; Το χρέος συσσωρεύεται, η Ελλάδα δανείζεται με ολοένα και πιο επαχθείς όρους και τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μοιράζουν αφειδώς παροχές χωρίς να υπολογίζουν το κόστος ή αν ακόμη είναι συμβατές με τους κανόνες της Ε.Ε. Το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση που μοιράζει υποσχέσεις σε κάθε διαμαρτυρόμενο. Κινδυνεύουμε να μπει η χώρα σε έναν ατέλειωτο κατήφορο πλειοδοσίας για το ποιος θα δώσει ή θα υποσχεθεί περισσότερα. Αυτή η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει. Οι παροχές δεν λύνουν πραγματικά προβλήματα, απλά «αγοράζουν» ψήφους και κακομαθαίνουν την πολιτική πελατεία. Αντί να μετράνε το πολιτικό κόστος με άγχος, καιρός είναι οι πολιτικοί μας να συνειδητοποιήσουν το κόστος των πράξεών τους για το μέλλον της χώρας.

http://www.ekathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ψυχάκιας είπε...

Η παροχολογία δεν είναι σπορ για δύο; Κάτι σαν την αγάπη;
Όταν κάποιος κακώς δίνει, πάντα δεν υπάρχει κάποιος που κακώς παίρνει;

Μια αφελής ερώτηση...

Powered By Blogger