Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Αφού μπορούν καλά κάνουν...

Ο τίτλος αναφέρεται σε κάποιον από τους "γνωστούς αγνώστους μαλάκες" (για συντομία γ.α.μ), ο οποίος φιλοξενήθηκε στην σημερινή εκπομπή του Φυντανίδη, αλλά και για το φαινόμενο γενικά. Η εκπομπή είχε ως θέμα τη βία στα γήπεδα και ο μεγάλος γ.α.μ παρουσιάστηκε σε κάποιο βίντεο ως ειδικός. Πιο συγκεκριμένα ως "συντονιστής" των οπαδικών ομάδων βίας. Τα λόγια του απλά και χαρακτηριστικά:

"Εμείς πάμε στο γήπεδο για να εκτονωθούμε. Δεν μας ενδιαφέρει να δούμε το παιχνίδι και τις περισσότερες φορές δεν το βλέπουμε. Θέλουμε πάση θυσία να κερδίσει η ομάδα και να εκτονωθούμε..."

"..σε μεγάλο βαθμό τα επεισόδια επιβαρύνονται και από τα ναρκωτικά. Παίζουν πολύ τα ναρκωτικά μέσα στα γήπεδα με σκοπό οι χρήστες να αποκτούν από τη χρήση πολύ θάρρος και θράσος και να χάνουν έτσι τον έλεγχο"

και άλλες απαράδεκτες παπαριές. Φυσικά το δημοσιογραφικό team παρείχε στον γ.α.μ ανωνυμία και κρυμμένο πρόσωπο (όπως και θα έπρεπε).

Τώρα για τη χρήση των λέξεων θάρρος και θράσος δεν θα το σχολιάσω γιατί προφανώς οι γ.α.μ δεν αποτελούν και τους πιο "παιδευμένους" ανθρώπους στο κόσμο.

Θα μείνω όμως στο χαρακτηρισμό του φαινομένου από τους "πανελίτες" ώς κοινωνικό πρόβλημα, συνδεδεμένο με την σημερινή(;) έξαρση βίας.

Έχω γενικότερα πρόβλημα όπως θα έχετε ίσως προσέξει, με την "επιστημονικοποίηση" απλών προβλημάτων και τις ατελείωτες και άχρηστες επιστημονικές συζητήσεις αναλύσεων και αναζήτησης λύσεων.


Αγαπητοί "πανεπιστήμονες" αν δεν αδειάζεις ποτέ τον κάδο απορριμάτων από τη κουζίνα σου και σε "φάνε" τα σκουλήκια, δεν αντιμετωπίζεις "κοινωνικό πρόβλημα". Είσαι απλά μαλάκας και άχρηστος τεμπέλης. Αν δεν τραβάς το καζανάκι κάθε φορά που αφοδεύεις και ξεχειλίσει η λεκάνη, δεν αντιμετωπίζεις "κοινωνικό πρόβλημα". Είσαι απλά μαλάκας και άχρηστος τεμπέλης. Καμία περίπτωση από τις δύο δεν αποτελεί αντικείμενο οποιασδήποτε επιστήμης.


Έτσι και όλα αυτά τα καραγκιοζάκια. Δεν αποτελεί επιστημονικό ζήτημα ότι κάποιοι γ.α.μ οι οποίοι όλοι την εβδομάδα "τρώνε" φάπες από τη γυναίκα τους, τη μαμά τους, τον μπαμπά τους, το αφεντικό τους, τον "πρεζέμπορο" κλπ κλπ, τα ΣαββατοΚύριακα πάνε να σπάσουν τα γήπεδα ανενόχλητοι. Δεν είναι κοινωνικό ζήτημα ότι 50 κωλόπαιδα σπάσανε μέρα μεσημέρι 30 αυτοκίνητα στο Κολωνάκι. Δεν είναι κοινωνικό ζήτημα ότι επί 15 μέρες καίγονταν η Αθήνα από 100 γ.α.μ.


Κάποιος πρέπει να αδειάσει το κάδο, κάποιος πρέπει να τραβήξει το καζανάκι. Κάποιος δεν το κάνει. Κάποιος είναι μαλάκας και άχρηστος τεμπέλης. Αυτός όμως ο κάποιος είναι ο ίδιος που έχει γεμίσει και τον κάδο και τη λεκάνη!

Αν κάθε φορά που έπιαναν έναν από αυτούς, τον ξέχναγαν σε κανένα κελί και έβγαζαν το γαμώσπιτό του στο σφυρί για ξεχρεωθούν τα θύματα και οι ζημιές, το "κοινωνικό πρόβλημα" θα είχε λυθεί οριστικά.

Αντί γιαυτό καθόμαστε τους φιλμάρουμε, κάποιες φορές για λόγους θεαματικότητας τους βαφτίζουμε εξεγερμένους,τους δίνουμε μικρόφωνα, τους "επιστημονικοποιούμε" και αναλωνόμαστε στη "μελέτη" του φαινομένου, μέχρι.....να μας φάνε τα σκουλήκια!

Αφού λοιπόν μπορούν καλά κάνουν.....

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Αφου ξέρουν οχι μόνο τι είναι αλλα και ποιοί ειναι, γιατι δεν τους μαζεύουν, πολυ απλά ;
Εγω δηλ. που πάω στο γήπεδο να δω το ΜΑΤΣ πρέπει να νιώθω εγω μαλάκας επειδή δεν βάζω φωτιές και δεν πετάω αντικείμενα μεσα ;
Αρα το κράτος ειναι συνένοχο για τα όσα συμβαίνουν στις κερκίδες, αφου τους αφήνει να ..."εκτονώνονται" τα παιδιά !
Προτείνω την αυτοϊκανοποίησή τους με άλλους τρόπους προεκιμένου να εκτονωθούν.

Ψυχάκιας είπε...

Γεια σου tzonako.

Εύλογα τα ερωτήματά σου αλλά επέτρεψε μου να τα χαρακτηρίσω λίγο περιττά.
Περιττά γιατί ζούμε σε μία κοινωνία στην οποία όσο πιο παράνομος είσαι τόσο πιο "στην ησυχία σου" σε αφήνουν.
Παραδείγματα πολλά (νομίζω).
Επιχειρηματίες εκβιάζουν με σλόγκαν "έλεγχος=απολύσεις".
Υπουργοί φοροδιαφεύγουν με σλόγκαν "ότι δεν είναι παράνομο είναι και ηθικό".
Πολιτικοί θησαυρίζουν εις βάρος μας με μόνη "ποινή" την απομάκρυνσή τους από την πρώτη γραμμή της πολιτικής δηλαδή την TV.
Βουλευτές διατηρούν αναψυκτήρια και Ινδούς.
Τεράστια η λίστα....
Όλοι καθημερινά είμαστε λίγο ή πολύ παράνομοι. Για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει έλεγχος και τιμωρία.

Έτσι και οι γ.α.μ. Στο απυρόβλητο!
Αναρωτιέμαι..
Αν βάλω μία κουκούλα ή ένα κράνος και αρχίσω να σπάω βιτρίνες στη Παν/μίου δεν θα με πιάσουν;
Νομίζω μέσα σε 2-3 λεπτά.
Δηλαδή όλες αυτές τις "ορδές" των γ.α.μ δεν μπορούν να τις ελέγξουν;
Και δεν λέω να τους πιάσουν όλους (που και έναν το χρόνο να έπιαναν, τόσα χρόνια που κρατάει η κολόνια!!)δεν μπορούν να πιάσουν ούτε έναν;;;
Και καλά στην Αθήνα και στο αντάρτικο πόλεων(παπαριές!!) όπου όλοι αυτοί οι υπερ-εκπαιδευμένοι τρομοκράτες (ναι για τους γ.α.μ μιλάω!!) χάνονται στα σοκάκια και στις κρυφές διόδους της κοίλης γης (!), στα γαμωγήπεδα που είναι απόλυτα ελεγχόμενος χώρος ΠΟΥ τους χάνουν;;
tzonako όλα αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και όλοι εμείς ζώα που τα "τρώμε".
Φυσικά και δεν είσαι μαλάκας πους πας στο γήπεδο να δεις ΜΑΤ.Σ.
Μαλάκες είμαστε όλοι όμως που αφήνουμε τη διαχείριση της ζωής μας σε ανίκανα λαμόγια! Το κράτος δεν είναι συνένοχο, είναι παντελώς διαλυμένο και απών!!
Όσο για την αυτοϊκανοποίηση; Αν ήταν η λύση στα προβλήματα η Ελλάδα θα ήταν ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!

Ψυχάκιας είπε...

tzonako τα παιδιά εκτονώθηκαν πάλι σήμερα!!

Powered By Blogger