Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2008

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2008


Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες (με τόσες κρίσιμες ώρες που ζει αυτή η χώρα μήπως της χρειάζεται "εντατική";), η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων (σε όλες τις υπόλοιπες απειλές που μπορείτε να σκεφτείτε είναι θωρακισμένο!). Γι’ αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας (όπως καταλάβατε χρεωθήκαμε κι άλλο...Νο 1). Στο πλαίσιο αυτό του χρέους είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής. Κατέστησα σαφή τη θέση μου (με την άλλη "θέση" σου τί θα κάνεις;;) ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας (κε Καραμανλή μήπως σας έρχονται και άλλες κατηγορίες ΕΧΘΡΩΝ της Δημοκρατίας στο μυαλό;;;; Μη πάτε μακριά....σε φρέσκο πράγμα αναφέρομαι.). Ζήτησα από τους πολιτικούς Αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές (Όπως καταδίκασε και αυτός κάποιες άλλες....). Είναι ευθύνη, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων ("Δυνάμεων";;;...μόνο από συνήθεια!!) να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας (μην τους απομονώσεις πολύ..νιώθουν μοναξιά και θα κάνουν καμιά τρέλα!!), της παρανομίας (Όλους τους παράνομους;; Και τους εντός Βουλής;;), της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς (Όλους τους "αντιδημοκράτες";; Και τους εντός Βουλής;;). Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων (Άστο δεν δέχτηκαν...πάλι δουλειά θα έχετε.). Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων (κι άλλοι χρεωμένοι...), μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις (Αμάν πια με τους ξεροκέφαλους...), με ενδεχόμενο (να το παίξω στο στοίχημα;;) να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους. Δεν μπορεί ούτε οι αγώνες των εργαζομένων (όσο υπάρχουν..κοντεύεις να τους εξαφανίσεις.), ούτε ο άδικος θάνατος ενός νέου, να συγχέονται με πράξεις που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας (άντε πάλι μαλακίες!!!).

Είναι θεμιτές και σεβαστές οι πολιτικές διαφορές που έχουν τα κόμματα (Μπα...έχουν; Για πες περισσότερα..), στα πολλά, μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο (και άλλους τόπους...μη ξεχνάς τις offshore σας.). Οφείλουμε όμως όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις (αφού χρειάζεται να το επισημάνεις...τί να πώ
;;..τα είπες όλα!). Οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα, με καθαρό λόγο (τον Αντώναρο βάλτενα τα πεί!!!) και όχι με μισόλογα τη βία (Κάθε βία;;), τη λεηλασία (..και του δημόσιου πλούτου και ιδιοκτησίας;; Πρόσεχε τί λες!!), τους βανδαλισμούς, τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης (βλέπε Υπνηλία ή Κώμα) που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές (...και άλλες...και άλλες!). Αυτή η ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας (όπως καταλάβατε χρεωθήκαμε κι άλλο...Νο 2 ). Σ’ αυτές τις ώρες, δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να μην τις παρακολουθήσω (άστο σε παρακολουθούν αυτές..μη κουράζεσαι!). Γενικεύσεις και ισοπεδωτικοί αφορισμοί στο όνομα της Δημοκρατίας πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία(έχεις δίκιο...σταματήστε να την πηδάτε γιατί θα πάτε μέσα για νεκροφιλία!!). Η Κυβέρνηση(Ποιά;) αντιμετωπίζει τα γεγονότα(Ποιά;;) με την υπευθυνότητα(πως είπατε;;;), την ψυχραιμία (αν βγάλεις και 3ο διάγγελμα εντός 24ώρου μπορεί και να σε παρεξηγήσουν...) και την αποφασιστικότητα (βλέπε Προκόπη.....) που απαιτούν οι περιστάσεις. Με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής (ερεθίζεις.....πρόσεχε!), την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών (ξαναερεθίζεις.....πρόσεχε!), την εξασφάλιση της νομιμότητας (ξαναερεθίζεις.....πρόσεχε..."τελειωωωώνουμεεεεε"!)».

http://www.primeminister.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger