Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

Κενό μνήμης;;;;


Γ. Παπανδρέου: «Γίναμε έρμαιο στα συμφέροντα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που τιτλοφορείται «Γίναμε έρμαιο στα συμφέροντα» έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». «Ως κυβέρνηση φαινόταν να νοιαζόμαστε περισσότερο για το πάπλωμα και λιγότερο για το δημόσιο καλό. Ήμασταν χωρίς εσωτερική συνοχή, αλλά με πολλές μικροομάδες, μικροσυμφέροντα. Γίναμε έρμαιο στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Παπανδρέου περιγράφοντας το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος «όλοι θα έχουν τη θέση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να υπηρετήσουν την ενότητα μαζί με τα συμφέροντα των πολλών και των αδυνάτων».

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «κανένας και τίποτα δεν θα κερδίσει τη ΝΔ, αν προηγουμένως δεν αποδείξει σε τι θα διαφέρει απ' αυτήν». Σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Βενιζέλου ότι ο ίδιος θέλει ένα «μικρό, φοβικό και ηττοπαθές ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τέτοιο είναι το ΠΑΣΟΚ «που κατασπαράσσεται από προσωπικές στρατηγικές».

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Τσοβόλα είπε ότι είναι καλοδεχούμενος στη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ καθώς «τέτοιους ανθρώπους και με παρόμοιο δημόσιο ήθος τούς έχουμε ανάγκη», ενώ σε ερώτηση για το εάν πιστεύει τον κ. Σημίτη, που υποστηρίζει ότι κρατά στάση αυστηρής ουδετερότητας ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «θέλω να το πιστεύω».

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε επίσης υπέρ ενός διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «να οδηγήσει σε κοινή δράση υπέρ των ασθενέστερων πολιτών και των νέων ανθρώπων». Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι η ανεύρεση κοινών τόπων στη βάση των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε πλευράς. Χαιρέτισε εξάλλου, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν κοινές ερωτήσεις για το Ασφαλιστικό. «Είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε μια άλλη Αριστερά» είπε ο κ. Παπανδρέου.

πηγή: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" - 21/10/07
Σκίτσο: Ελεύθερος Τύπος 10/8/07

(?) Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από ΠΟΥ και ΠΟΤΕ ήρθε ο κος Παπανδρέου και μόλις ΤΩΡΑ τα ΕΜΑΘΕ όλα αυτά για το ΠΑ.ΣΟΚ ? Και εν πάση περιπτώσει από το 2004 έως και σήμερα γιατί δεν συνεργάστηκε με τον αρχηγό(?) του ΠΑ.ΣΟΚ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger