Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Περίεργο.....

..παραθέτω ένα τμήμα από ρεπορτάζ της Καθημερινής (10.02.08).


Τρία κυκλώματα συμφερόντων αντιδρούν στον φόρο καυσίμων

Ενεργοποιούνται μέσα σε διυλιστήρια - "Ευυπόληπτοι" νυκτερινοί διανομείς και πρατήρια χωρίς άδεια

Τρία
διαφορετικά κυκλώματα κρύβονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τη "γραμμή αντίστασης" που προβάλλεται στην εφαρμογή του μέτρου της εξομοίωσης του φόρου στα καύσιμα από τις 15 Φεβρουαρίου.

1. Το πρώτο αφορά σε κυκλώματα που δρούν μέσα σε διυλιστήρια και τα οποία εντοπίσθηκαν να διοχετεύουν πετρέλαιο με μεγάλη δόση θείου, γεγονός το οποίο παραπέμπει σε αποχρωματισμό.

2. Το δεύτερο έχει να κάνει με πρατήρια, τα οποία λειτουργούν ανά την Ελλάδα χωρίς άδεια, αλλά με ΑΦΜ (άγνωστο πώς).

3. Το τρίτο κύκλωμα αφορά σε παράνομο δίκτυο διακίνησης υγρών καυσίμων, που αποτελείται από πρόσωπα τα οποία "στο φως της ημέρας" είναι υπεράνω κάθε υποψίας (μεταξύ αυτών υπάρχουν ευυπόληπτοι δημόσιοι και ελευθεροι επαγγελματίες), αλλά τη νύχτα αναλαμβάνουν το έργο της διανομής. Εννοείται ότι γι΄άυτή, τη δεύτερη εργασία, δεν έχουν καμία άδεια, αλλά απλώς τη συγκατάθεση των εταιρειών.

..και αναρωτιέμαι:

"Αυτή η χώρα έχει τόσα ¨παραμάγαζα¨ τα οποία θησαυρίζουν λόγω του χάους. Αν σε κάθε ένα από αυτά τα ¨παραμάγαζα¨ απασχολούνται δέκα από όλους εμάς..τότε ποιοι έχουν μείνει και φωνάζουν για αλλαγές και διαφάνειες;; Μήπως τελικά όλοι αγωνιζόμαστε για ¨διαφάνειες¨ στον ελεύθερο χρόνο μας....όταν δεν κλέβουμε τους υπόλοιπους;;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger