Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Εκκωφαντική σιωπή!!



From: Ψυχάκιας
Sent: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 1:06 πμ
To: 'minister@mintour.gr'; 'k.markopoulos@parliament.gr'
Cc: 'a.gkerekou@parliament.gr'
Subject: Αίτημα Πληροφόρησης - Υπόψη κου Μαρκόπουλου, κας Γκερέκου

Προς:

Υπουργό Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλο

κα Α. Γκερέκου (Πολιτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Τουριστικός Τομέας)

From: Ψυχάκιας
Sent: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 7:17 μμ
To: 'minister@mintour.gr'; 'k.markopoulos@parliament.gr'
Cc: 'a.gkerekou@parliament.gr'
Subject: Αίτημα Πληροφόρησης - Υπόψη κου Μαρκόπουλου

Προς: Υπουργό Κ. Μαρκόπουλο

Κοινοποίηση: κα Α. Γκερέκου (Πολιτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Τουριστικός Τομέας)


Κε Υπουργέ

Κα Γκερέκου

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση (δυσάρεστη καθώς ανήκω στην ομάδα εκείνη των πολιτών η οποία θεωρεί μάταιη κάθε προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας πολίτη-πολιτικού) να συντάξω τη παρούσα με σκοπό να αποσπάσω από εσάς απαντήσεις τις οποίες δεν μπορώ να δώσω μόνος μου σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία προέκυψαν κατά την έντονα ψυχοφθόρα και κουραστική διαδικασία της οργάνωσης των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα.

Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από "ειδήσεις" περί πτώσης του τουρισμού, απολύσεις υπαλλήλων, κλείσιμο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μείωση τιμών, πακέτα απίστευτων προσφορών διακοπών κλπ κλπ, αρκεί μια πολύ γρήγορη και επιφανειακή έρευνα για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ασύμφορες για το μέσο Έλληνα, καθώς διέπονται καθαρά από το ρητό "Κλέβω Ελλάδα".

Το ανωτέρω συμπέρασμα δεν προκαλεί κανένα ερώτημα δεδομένου ότι ο τουριστικός κλάδος προφανώς δεν διαμορφώνει την οικονομική εικόνα των διακοπών ερήμην σας, αλλά ούτε και ερήμην μας.

Το ερωτήματα τα οποία επιθυμώ να σας θέσω είναι:

1. Για ποιο λόγο επιτρέπεται στους τουριστικούς πράκτορες να χαρακτηρίζουν ως "πακέτο διακοπών" προϊόντα τους τα οποία παρέχουν μόνο διανυκτέρευση και ίσως πρωινό;

2.Για ποιο λόγο επιτρέπεται στους τουριστικούς πράκτορες αλλά και στις ίδιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προσφέρουν χρεώσεις ανά άτομο (και όχι ανά δωμάτιο) τη στιγμή κατά τη οποία δεν παρέχουν απολύτως καμία εξατομικευμένη παροχή;

κε Υπουργέ θα χαρώ να λάβω απαντήσεις στα απλά ερωτήματα μου, τις οποίες θα χρησιμοποιήσω δεόντως στην περιπέτεια του "Μένω Ελλάδα".

Συνημμένα θα βρείτε χαρακτηριστική περίπτωση ξενοδοχειακής επιχείρησης η οποία σε δύο διαφορετικά
sites
προσφέρει “ελαφρώς” διαφοροποιημένη τιμή.

Ευχαριστώ
Ψυχάκιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger