Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

€BASKET 2007 και Έλληνας


Πριν από λίγο, όπως όλοι μας, παρακολουθούσα τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με την αντίστοιχη της Σλοβενίας. Συνέβησαν απίστευτα πράγματα μέσα σε δύο λεπτά και ανατρέψαμε μία διαφορά 16 πόντων. Τελικά κερδίσαμε το παιχνίδι ενάντια σε κάθε λογική (μπασκετική ή ακόμα και μαθηματική λογική). Κανονικά θα έπρεπε τώρα να πανηγυρίζω και να πετάω από χαρά όπως όλος αυτός ο κόσμος που ακούω στη γειτονιά μου....Όμως όχι, δυστυχώς σαν σωστός ψυχάκιας νιώθω τελείως διαφορετικά.

Βλέπω ακόμα και σε μια αθλητική διοργάνωση κάποια χαρακτηριστικά που έχουμε ως Έλληνες τα οποία με εκνευρίζουν, χαρακτηριστικά τα οποία είναι κοινά σε κάθε μας δραστηριότητα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας.

Αγνοούμε τα χάλια που έχει αυτή η ομάδα, πιο απλά αγνοούμε, γυρίζουμε την πλάτη στο πρόβλημα, (επισημαίνω εδώ προς αποφυγή οιασδήποτε παρεξήγησης, πως δεν είμαι σε θέση να σχολιάζω κανένα από τα όλα αυτά τα παιδιά που παίζουν στο παρκέ, καθήμενος στον καναπέ μου αγκαλιά με την μπυροκοιλιά μου) αγκαλιάζουμε την τύχη μας και πορευόμαστε με αυθάδεια και χωρίς λογική σκέψη στο μέλλον. Οι μεγάλοι καταστροφείς της χώρας μας, οι Δημοσιογράφοι του Έθνους αντί να αναδείξουν τα προβλήματα χρυσώνουν το υπόθετο και εμείς το δεχόμαστε και το υποστηρίζουμε λέγοντας τους και ευχαριστώ.

Ξαφνικά τα παιδιά του Γιαννάκη γίνανε λιοντάρια, παικταράδες ( είναι αναμφισβήτητα παικταράδες ), ξαφνικά η Ελληνική ψυχή μίλησε, τα καλάθια πήραν φωτιά και χίλιες δύο παπαριές.

Όχι ρε καραγκιόζηδες δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είμαστε μία πολύ κακή ομάδα με καλούς παίκτες. Κερδίσαμε μία καλύτερη ομάδα με παίκτες οι οποίοι έπαιζαν πολύ καλύτερα από τους δικούς μας. Τους κερδίσαμε τελείως από τύχη και γιαυτό το λόγο έπρεπε να είμαστε σεμνοί προβληματισμένοι και να δείξουμε σεβασμό απέναντι σε αθλητές οι οποίοι από καθαρή ατυχία βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση.

Ξυπνήστε ρε φερέφωνα Έλληνες και βάλτε το ακατοίκητο να δουλέψει. Με τυχαία στιγμιότυπα και συμπτώματα επιλεκτικής αμνησίας δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Δείτε τα προβλήματα κατάματα και αφήστε τα πανηγύρια και τους χoρούς. Ζείτε σε μια χώρα η οποία προχωράει(;) στο χρόνο από τύχη. Αν κερδίσαμε τυχαία μία καλύτερη ομάδα δείξτε σεβασμό στον καλύτερο αντίπαλο, χαρείτε αλλά μην χορεύετε. Δείτε το πρόβλημα κατάματα και μην περιμένετε πάλι αύριο τη τύχη να σας σώσει. Μην αρχίσετε να χορεύετε τη Κυριακή το βραδύ με πρασινο-μπλέ συνολάκια και από τη Δευτέρα περιμένετε πάλι τη τύχη να σας πληρώσει τα δάνεια. Μη χορεύετε στα γήπεδα των ντέρμπι με κοκινο-πράσινα συνολάκια τις Κυριακές και τις Δευτέρες να περιμένετε από τύχη να βρείτε δουλειά.

Ξυπνήστε.....δείτε τα προβλήματα....αυτά μένουν και πολλαπλασιάζονται.....η τύχη είναι μόνο μία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger