Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Oι εκπλήξεις των εκλογών

image

Τρανταχτές εκπλήξεις επεφύλασσε, για κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η μάχη του σταυρού. Ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου και τη μείωση εδρών στα δύο μεγάλα κόμματα. Από τη ΝΔ εκτός Κοινοβουλίου μένουν μεταξύ άλλων οι Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Καλός, Ζέτα Μακρή και Νίκος Γεωργιάδης και από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Στέφανος Τζουμάκας και Γιώργος Ανωμερίτης.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που επέστρεψε μετά από μία θητεία στον Δήμο Αθηναίων και πάλι στην Α΄ Αθηνών, κερδίζει την πρωτιά για τη ΝΔ, ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης, Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή και Άννα Ψαρούδα Μπενάκη. Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η Έλενα Κουντουρά και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας. Στη Β΄ Αθηνών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μιχάλης Λιάπης, Κώστας Χατζηδάκης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Άρης Σταθάκης, Θεόδωρος Κασσίμης, ενώ «μάχη» δίνεται μεταξύ του Γιάννη Παπαθανασίου και της Σοφίας Βούλτεψη.

Στην Α΄ Πειραιώς η ΝΔ εκλέγει δύο βουλευτές, τους Βασίλη Μιχαλολιάκο και Παναγιώτη Μελά, ενώ εκτός Βουλής μένει ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός. Στη Β΄ Πειραιώς εκλέγονται δύο βουλευτές της ΝΔ και από την απόφαση του Πρωθυπουργού αν θα επιλέξει την έδρα σε αυτή την περιφέρεια ή στην Α΄ Θεσσαλονίκης, θα εξαρτηθεί η εκλογή του Αναστάσιου Νεράτζη, καθώς ο Γιάννης Τραγάκης εξασφαλίζει την επανεκλογή του. Εκπλήξεις υπάρχουν και στην περιφέρεια, καθώς φαίνεται ότι δεν εκλέγονται ο Νίκος Γεωργιάδης στην Κέρκυρα και η Ζέτα Μακρή στη Μαγνησία.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι πρώτος σε σταυρούς με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών και ακολουθούν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς. Εκτός Βουλής μένουν οι Θανάσης Τσούρας, Παντελής Οικονόμου και Άννα Φόνσου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται πρώτος στη Β΄ Αθηνών και ακολουθούν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Δημαράς, Μιλένα Αποστολάκη, Μαρία Δαμανάκη, Απόστολος Κακλαμάνης, Πέτρος Ευθυμίου, Βάσω Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Κώστας Γείτονας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σοφία Σακοράφα, ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης προηγείται για την τελευταία εκλόγιμη θέση του Χρήστου Πρωτόπαπα, ο οποίος φαίνεται ότι μένει εκτός Βουλής, όπως και τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ανωμερίτης, Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Μπίστης.

Στην Α΄ Πειραιά χωρίς σταυρό εκλέγεται ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ όπως φαίνεται, δεν εκλέγεται η τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος. Στη Β΄ Πειραιά εκλέγονται οι Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Διαμαντίδης, ενώ εκτός Βουλής μένει ο ηθοποιός Γιώργος Ματαράγκας. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης δεν εκλέγεται όμως μέχρι αυτήν τη στιγμή και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

Πηγή: madata.gr

Μήπως τελικά υπάρχει......ΕΛΠΙΔΑ;;;
Πηγή: ΨΥΧΑΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger