Αιτία είναι το συγκριτικά μικρό κόστος της επένδυσης που φθάνει τις 100 χιλ. ευρώ (το τελικό κόστος βέβαια εξαρτάται από τη θέση, το μέγεθος του χώρου, τον «αέρα» και την ύπαρξη τραπεζιών σε εξωτερικούς χώρους) αλλά και το ότι αποτελεί μια «εύκολη» επένδυση που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση ούτε την ένταξη σε κάποιο δίκτυο franchise.
Η ραγδαία άνοδος κατανάλωσης καφέ στη χώρα μας αποτυπώνεται στις καφετέριες που ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» ανά την επικράτεια. «Θέλγητρο» τα περιθώρια κέρδους που αφήνει ο καφές που κατά μέσο όρο στις μεγάλες ελληνικές πόλεις πωλείται πάνω από 2,20 ευρώ (μη σερβιριζόμενος) το ποτήρι, όταν οι καφεπαραγωγοί τον πωλούν έναντι 0,60 - 0,70 ευρώ το κιλό.
Αρωμα χρυσού στα φλιτζάνια του καφέ
2 σχόλια:
To ποσόν που αναφέρεις είναι το ίδιο ακριβώς με το ποσόν που έδωσαν πέρισι οι Ελληνες σε "φακελάκια".
Ο τζίρος τους ειναι τρελός, αν σκεφτείς οτι το κέρδος τους ειναι πάνω απο 300% στους καφέδες.
tzonako τώρα πια λύθηκε το μυστήριο. Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί έχει "απογειωθεί" η τιμή του καφέ.....ωχ παναγία μου!!
Δημοσίευση σχολίου