Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Άκου τους απάνθρωπους....

Ο Μεντβέντεφ θέλει να ελέγχει τις διακοπές των ρώσων αξιωματούχων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προτίθεται να ελέγχει τις διακοπές στο εξωτερικό των ρώσων αξιωματούχων, πολλοί από τους οποίους έγιναν πρωταγωνιστές κοσμικών γεγονότων στην Κουρσεβέλ, των γαλλικών Αλπεων, γράφει η εφημερίδα Kommersant. Για το Κρεμλίνο, τέτοιου είδους ταξίδια βλάπτουν την εικόνα της Ρωσίας στο εξωτερικό και αντιμετωπίζονται αρνητικά από τους Ρώσους, κυρίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε εγκύκλιο που υποχρεώνει τα μέλη της κυβέρνησής του και τους υπουργούς των οποίων προΐσταται να τον ενημερώνουν για τον τόπο και τη διάρκεια των διακοπών τους, κυρίως εξαιτίας των υποθέσεων αυτών, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται.



Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η απόφαση ελήφθη έπειτα από τη δημοσίευση άρθρων για τις διακοπές του προέδρου της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής Λεονίντ Τιαγκάτσεφ, του διευθυντή των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Κοζίν και του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων Εβγκένι Μούροφ.

Οι ρώσοι κρατικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται σε διακοπές κινδυνεύουν επίσης να διωχθούν σύμφωνα με τον νέο νόμο κατά της διαφθοράς στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό αεροσκάφος ή θα φιλοξενηθούν από επιχειρηματία, σύμφωνα με την Kommersant.

Η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

http://world.flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger