Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η οικονομία της καθημερινότητας. Είναι η προστασία της εργασίας. Είναι η στήριξη της οικογένειας, που δύσκολα τα «βγάζει» πέρα. Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε τις συνέπειες.
Πήραμε σειρά μέτρων για τη διασφάλιση των καταθετών, για την προστασία των δανειοληπτών, για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.
Αναπτύσσουμε στοχευμένα προγράμματα για τη στήριξη των τομέων και των κλάδων που πλήττονται περισσότερο.
Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Εξαντλούμε τα περιθώρια που υπάρχουν για να πετύχουμε το καλύτερο που μπορεί η πατρίδα μας.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι, πράγματι, δύσκολοι. Αποδείξαμε, ως τώρα, ότι η Κυβέρνηση αυτή διαθέτει ισχυρά ανακλαστικά. Αποδεικνύεται, από όλα τα στοιχεία, ότι οι αντοχές της Οικονομίας μας είναι ισχυρότερες, σε σχέση με πολλές άλλες. Έχουμε, ωστόσο, να αντιμετωπίσουμε τεράστια βάρη από το παρελθόν, χρόνιες παθογένειες, έντονες πιέσεις του διεθνούς περιβάλλοντος.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε τόσο δύσκολους καιρούς, δεν χωρούν ανευθυνότητες και στείρες αντιπαραθέσεις. Eμείς -η Κυβέρνηση, η Παράταξή μας- δεν είχαμε και δεν έχουμε διλήμματα. Ακολουθούμε σταθερά, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, το δρόμο της υπευθυνότητας. Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης. Ακούμε κάθε εφαρμόσιμη πρόταση και εξαντλούμε κάθε περιθώριο για τη στήριξη των τομέων που πλήττονται περισσότερο, την προστασία της εργασίας, την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Εργαζόμαστε με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών. Αλλά και με τη σιγουριά ότι, στο τέλος του δρόμου, υπάρχει μια καλύτερη μέρα. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.


http://www.primeminister.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger