Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009

Καταγγέλλουν καρτέλ στο ψωμί

Πτώση έως και 50% σημείωσαν οι τιμές στις πρώτες ύλες για την παρασκευή του ψωμιού, αλλά η τιμή της φραντζόλας με τα 350 γραμμάρια βάρος, φθάνει τα 80 λεπτά.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι καταναλωτές αλλά και οι παραγωγοί σιταριού που κάνουν λόγο για καρτέλ και πετούν το μπαλάκι στους αλευρο-παραγωγούς, όπως και οι αρτοποιοί, που επισημαίνουν ότι το αλεύρι αυξήθηκε έως και 150% μέσα σε 1,5 χρόνο, εκείνοι όμως δεν ανέβασαν το ψωμί αντίστοιχα, κι έτσι τώρα δεν μπορούν να μειώσουν την τιμή.

Η τιμή του σιταριού μπορεί να έπεσε, σύμφωνα με τα όσα λένε οι παραγωγοί, το αλεύρι όμως παραμένει ακριβό, για αυτό και ζητούν ουσιαστικότερους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής.

1.http://www.euro2day.gr

2.http://www.euro2day.gr

1 σχόλιο:

tzonakos είπε...

Δεν φταίνε αυτοί, ο άλλος ήτανε.
Ο άλλος δηλ. οι αλευροβιομήχανοι κάνουν την πάπια φυσικά.
Κι εξακολουθούμε να αγοράζουμε ακριβό ψωμί.
Και κυνηγούν την ακρίβεια οι υπουργοί αλλα τίποτα δεν γίνεται.
Ποτέ. Εδω και 20 χρόνια κάθε φορά ο υπουργός ανοίγει πόλεμο με την ακρίβεια.
Ρίχνει βαρύγδουπες δηλώσεις στην τηλεόραση και μετά, τίποτα.
Αν διαμαρτυρηθείς στο φούρναρη θα σου πει "ο αλευράς φταίει".
Αν ο αλευράς εχει κατεβάσει τιμες στο μεταξύ, θα το μάθεις εσυ ;
Δεν νομίζω.

Εσένα σαν καταναλωτή υποτίθεται θα σε προστατέψει το Κράτος... το ποιό ; Α, οκ ναι, ξέρω.