Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Πλουσιοπάροχο...

N.Y. Times: Πλουσιοπάροχο το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας

«Η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο πλουσιοπάροχα συνταξιοδοτικά συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υποστηρίζει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» (New York Times), σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα για τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η απεργία πραγματοποιήθηκε δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση προωθεί τη συνένωση περίπου 170 συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και την παροχή κινήτρων για την παραμονή στο ενεργό εργατικό δυναμικό της χώρας, τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, των οποίων τα κατώτατα όρια συνταξιοδότησης βρίσκονται στα 65 και 60 χρόνια, αντίστοιχα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην ανταπόκριση αναφέρεται επίσης ότι «το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα αντιμετωπίζει έλλειμμα 580 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία που θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης» . Τέλος, τονίζεται ότι «η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή εκλέχθηκε υποσχόμενη την επιτάχυνση των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών της χώρας, γεγονός όμως που δεν απέτρεψε τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τα προωθούμενα μέτρα» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger