Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Χωρίς σχόλιο...

Βράβευση οδηγών λεωφορείων της ΕΘΕΛ για την κοινωνική τους προσφορά

Στη φιλοδοξία του υπουργείου για δημιουργία «πράσινων μεταφορών» αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΘΕΛ, στην οποία βραβεύθηκαν δύο οδηγοί για την κοινωνική τους προσφορά, καθώς και τα παιδιά των υπαλλήλων της εταιρείας που πέτυχαν σε ΑΕΙ της χώρας και αρίστευσαν ως μαθητές της Γ' Λυκείου.

Αναφερόμενος στις βραβεύσεις των δύο οδηγών και των νέων παιδιών, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι στη σημερινή υλιστική κοινωνία αγνοούμε άλλες σημαντικές παραμέτρους της ζωής που μας οδηγούν στη διάκριση και δεν σχετίζονται με την οικονομική επιτυχία.

Στο στόχο της ΕΘΕΛ για σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Νικόλας Τσαμπαρλής και επαίνεσε τις πρωτοβουλίες του ΓΓ του υπουργείου Σίμου Σιμόπουλου ώστε να οδηγηθεί η ΕΘΕΛ στην κορυφή των επιχειρήσεων με πρωτοβουλίες που προστατεύουν το περιβάλλον.

Στον κόπο που καταβάλλουν χιλιάδες εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στεργίου.

Στη συνέχεια, βραβεύθηκε ο Λεωνίδας Δημακόπουλος που το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2007 έσωσε τη ζωή του νεαρού Θεμιστοκλή Πράπα, ο οποίος είχε εγκλωβισθεί στο οικογενειακό αυτοκίνητο μετά από ατύχημα. Ο πατέρας του, βαριά τραυματισμένος, στη θέση του οδηγού, δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οδηγώντας στη γραμμή Α2 ο κ. Δημόπουλος, αντί για την επιβράβευση, αντιμετώπισε εκείνο το βράδυ την έντονη αποδοκιμασία και τις αντιδράσεις επιβατών διότι με την πράξη του τους είχε καθυστερήσει.

Ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Βίτσας, στις 16 Απριλίου 2007 βοήθησε ανάπηρο αλλοδαπό, που δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο λεωφορείο της γραμμής Χ94 για το αεροδρόμιο Σπάτων, παίρνοντάς τον αγκαλιά κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή του. Λίγους μήνες αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Βίτσας βοήθησε μια εγκυμονούσα που έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο λεωφορείο. Της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και η γυναίκα συνήλθε.

Πέρα από τους δύο εξαίρετους οδηγούς, στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 44 παιδιά υπαλλήλων που πέτυχαν σε ΑΕΙ και είχαν αριστεύσει ως μαθητές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger