Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Νέες Δημοσιογραφικές Επιτυχίες


















Για να μην είμαστε συνεχώς άδικοι, με τους φίλους μας τους Δημοσιογράφους πρέπει να τους αναγνωρίσουμε τις επιτυχίες που πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες μετά τη σεισμική δόνηση στη περιοχή της Μεθώνης. Ποιο συγκεκριμένα:

1. Κατάφεραν 3 (μόνο!) ημέρες μετά το σεισμό να βρουν τη δημοσιευμένη(!) έκθεση-πρόβλεψη της ομάδας ΒΑΝ και φυσικά να ξεκινήσουν το γνωστό copy-paste κατηγορητήριο προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

2. Κατάφεραν να "ξεσκεπάσουν" την έλλειψη γνώσεων και επιστημονικής κατάρτισης των σεισμολόγων με τις εύστοχες copy-paste ερωτήσεις τους. Όπως: "Να μείνουν οι κάτοικοι έξω από τα σπίτια τους;" ή "Να περιμένουμε νέο σεισμό ή όχι;". Σημειωτέο ότι αυτές οι ερωτήσεις έγινα 15(!) ολόκληρα λεπτά μετά τη πρώτη δόνηση. Καλή ερώτηση πραγματοποιήθηκε και από δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, και ήταν η εξής: "Μιά φίλη μου παρατήρησε ότι όποτε γίνεται σεισμός στην Ινδονησία λίγες μέρες αργότερα γίνεται και στην Ελλάδα..Ισχύει όντως αυτό;"

3. Επέδειξαν επαγγελματική
και κοινωνική ωριμότητα καθώς ψύχραιμα ενημέρωναν συνεχώς το κόσμο ότι περιμένουμε νέο μεγάλο σεισμό.

4. Μετέφρασαν με άριστη επιστημονική μεθοδολογία όλες τις δημοσιευμένες εκθέσεις της ομάδας ΒΑΝ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περιμένουμε νέο μεγάλο σεισμό στο "τετράγωνο" που περικλείει την Πελοπόννησο (βλέπε φώτο). Για την ιστορία αναφέρω ότι η ομάδα ΒΑΝ διαφωνεί με το συμπέρασμα των δημοσιογράφων αλλά....ποιος τους δίνει σημασία;

5. Κατάφεραν για πρώτη φορά (όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τουλάχιστον) να καταφέρουν το "μόνιασμα" όλων των Ελλήνων σεισμολόγων στα εξής συμπεράσματα:
"Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις των σεισμολόγων είναι όχι επιστημονικό αλλά κοινωνικό φαινόμενο"
"οι συγκρούσεις των Ελλήνων σεισμολόγων οφείλονται στο γενικότερο φαινόμενο έλλειψης κοινωνικού επιπέδου και ποιότητας"
"ότι οι Δημοσιογράφοι δεν είναι Επιστήμονες(;)"
"ότι στη Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία(;)"
"ότι όλη η φαγωμάρα γίνεται κάθε φορά για τα κονδύλια και τις θέσεις(;)"

6. Συντόνισαν εξειδικευμένες ομάδες σχολιασμού των θεμάτων Σεισμολογίας αποτελούμενες από προσωπικότητες τις Επιστημονικής κοινότητας όπως ο Χαρδαβέλας και ο Γιακουμάτος.

7. Βιντεοσκόπησαν κάθε κομμάτι σοβά και κάθε ρωγμή σε κάθε σπίτι της Μεθώνης με σκοπό να αρχειοθετηθεί το υλικό και να δοθεί προς χρήση στην τεχνική υπηρεσία της κοινότητας. Έως τότε απλά το προβάλλουν για ενημερωθεί πλήρως ο Έλληνας πολίτης.

8. Αναπαρήγαγαν συχνά το επιστημονικό συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο αν η εν λόγω σεισμική δόνηση δεν είχε επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο θα θρηνούσαμε θύματα. Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα κατέληξαν μετά από έντονες επιστημονικο-δημοσιογραφικές διεργασίες και μας το παρουσίαζαν συνέχεια για να κατανοήσουμε επιτέλους ότι η τύχη μας προστατεύει.

Τέλος θα ήθελα να δηλώσω την ικανοποίηση μου και το αίσθημα ασφάλειας που νιώθω σαν Έλληνας πολίτης με τον αγώνα που δίνουν από κοινού, καταπατώντας τον επιστημονικό και ατομικό εγωισμό τους, όλοι οι Έλληνες σεισμολόγοι (ανιδιοτελώς) για την πρόβλεψη των σεισμικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger