Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Κωνσταντόπουλος και Μάνος για το νέο πολιτικό τοπίο (?!!!)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αυτοτελείς μηχανισμούς εξουσίας» χαρακτήρισε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στη διημερίδα για το νέο κομματικό τοπίο στη Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. «Τα ΜΜΕ απλώς αξιοποιούν τις αδυναμίες των πολιτικών», τόνισε ο Στέφανος Μάνος.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, στο κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο, ανέφερε ότι «ο δημόσιος βίος είναι νοσηρός» και μίλησε για «αλληλομετάθεση ευθυνών χωρίς διάθεση επίλυσης των προβλημάτων από τα κόμματα εξουσίας». Τόνισε, μάλιστα, πως «η ανομία στα ΜΜΕ οδηγεί στην αδιαφάνεια τα οικονομικά των κομμάτων» κι ότι «τα κόμματα προσαρμόζονται σε πολιτικό μαϊμουδισμό που επιβάλλουν τα μέσα».

Ο Στ. Μάνος υποστήριξε πως δεν επίκειται καμιά αλλαγή στο κομματικό τοπίο. «Ο νέος εκλογικός νόμος ενισχύει σκανδαλωδώς τον νικητή», ανέφερε κι επισήμανε ότι «αλλαγή θα είχαμε αν άλλαζαν μυαλά οι ψηφοφόροι και συνειδητά συμπεριφέρονταν ωσάν να ίσχυε απλή αναλογική». Ανέφερε ότι απαιτούνται λύσεις για την αθλιότητα στη δημόσια διοίκηση, το χαμηλό επίπεδο στην Παιδεία, την ατολμία στο Ασφαλιστικό και τη διαφθορά, ενώ χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για «το τελευταίο πράγμα που απομένει στη χώρα μας», το περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger