Χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και γνωστός επιχειρηματίας, Μίνως Κυριακού, μετά την καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για παράνομη προβλήτα και άλλες αυθαίρετες κατασκευές στην εξοχική κατοικία του, στο Πόρτο Χέλι.

Ο κ. Κυριακού θα καταβάλει τη χρηματική εγγύηση έως ότου γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που έχει υποβάλει.

Πρωτοδικώς, ο κ. Κυριακού καταδικάστηκε, τον Φεβρουάριο του 2007, σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, άνευ μετατροπής και άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος της εφέσεως.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καταδικάστηκε για την αυθαίρετη κατασκευή μεγάλης προβλήτας στην εξοχική κατοικία στον Άγιο Αιμιλιανό της Ερμιόνης,καθώς και για το μπάζωμα της ακτής με τσιμέντο μέσα στην θάλασσα.

Μάλιστα, το δικαστήριο κατηγόρησε τις τοπικές αρχές ότι έκαναν τα "στραβά μάτια"ή κωλυσιέργησαν στον επιχειρηματία , προκείμενου να καλύψουν τις σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις στις οποίες είχε περιέλθει.

Με πρόταση του εισαγγελέα θα αναζητηθούν ευθύνες και στην πολεοδομία, την αστυνομία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, επειδή δεν εκτέλεσαν το πρωτόκολλο κατεδάφισης.

http://www.skai.gr