Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Θέατρο παραλόγου στο τραμ

Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες για δύο ακατάλληλους οδηγούς

Παρέλυσε ολόκληρη η πρωτεύουσα για μία ακόμη φορά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συμπαρίστανται και αντιδρούν στο πρωτοφανές, για τα δεδομένα τους, φαινόμενο απόλυσης δύο οδηγών στο τραμ.

Με πρόσχημα το αίσθημα αλληλεγγύης, θέτουν το επιβατικό κοινό σε κατάσταση ομηρίας διεκδικώντας τη διατήρηση ενός καθεστώτος που δεν συναντάται σε καμία άλλη επιχείρηση της ιδιωτικής αγοράς.

Οι δύο οδηγοί του τραμ που απολύθηκαν είχαν δεχθεί πολλαπλές παρατηρήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες ότι ο ένας οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ο δεύτερος επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα δεν έμπαινε στην καμπίνα του οδηγού χωρίς τη... μητέρα του.

Η χθεσινή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία οδηγών των λεωφορείων (ΕΘΕΛ), του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), του μετρό (ΑΜΕΛ) και του τραμ, ήταν η τρίτη κατά σειρά με αφορμή τις δύο απολύσεις. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην Τραμ Α.Ε. κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού εργασίας.

http://news.kathimerini.gr

Διαβάστε επιπλέον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger