Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Πολιτικές Μεταλλάξεις

Toυ Θανου Βερεμη

- Η κατατμημένη κοινωνία που εχθρεύεται τα κανονιστικά εμπόδια στα συμφέροντά της, φιλοδοξεί να καταστήσει το κράτος διακύβευμα αρματολικών διεκδικήσεων.

- Διανύουμε την εποχή του «επιτήδειου» κράτους, που προσπαθεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της μαχητικής κατατμημένης κοινότητας ώστε να μεταλλάσσεται μαζί με τους αντιπάλους του.


- Παρουσιάζει ενδιαφέρον η μετάλλαξη της ελληνικής Αριστεράς από ιδεολογία της συλλογικής δράσης, παραδοσιακά εχθρική προς την κοινωνία πολιτών, την οποία θεωρούσε ταξικό παρακολούθημα του ταξικού κράτους, σε οπαδό πλέον της κατατμημένης κοινωνίας.

-
Ετσι, η ανομία (που αποτελεί κατά Αριστοτέλη την έκπτωση της Δημοκρατίας), ονομάζεται Δημοκρατία, η αυθαιρεσία, δίκαιο του λαού, ο αρματολισμός, σοσιαλισμός και η αριστεία «ελίτα».

-
Σε ένα φατριαστικό σύστημα με γενικευμένη ανοχή προς την καταστρατήγηση των νόμων, οι αντιπαλότητες ανάμεσα σε διϊστάμενα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να διευθετηθούν ειρηνικά. Η σύγκρουση θα είναι παρατεταμένη και ο τελευταίος νικητής θα εγκαθιδρύσει το δικό του αυταρχικό πλέον καθεστώς, κατά το λατινοαμερικανικό πρότυπο.

http://news.kathimerini.gr...το πλήρες κείμενο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger