Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ευχάριστη έκπληξη...(για λίγο όμως).

"Οφείλει η άλλη πλευρά να σκύψει και να κάνει τη δική της αυτοκριτική. Κι εμείς αντιστοίχως να μπούμε στα δικά της παπούτσια. Και αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα διαπιστώσουμε σήμερα ότι, όλα αυτά που τεχνητά μας χώριζαν, είναι παρελθόν. Ότι αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και ότι, το δίλημμα του παρελθόντος -Δεξιά ή Αριστερά- έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ανήκει οριστικά στο χθες, ανήκει σε αυτούς που αναζητούν ταυτότητα μέσα από τα φλάμπουρα του παρελθόντος. Και μέσα από την τεχνητή και κάθετη διαχωριστική γραμμή.


Σήμερα το δίλημμα είναι: Ανάπτυξη ή Λαϊκισμός. Και το δίλημμα αυτό διατρέχει, ως εγκάρσια τομή, το σύνολο του πολιτικού και κομματικού συστήματος. Και σε αυτό το δίλημμα του παρόντος και του μέλλοντος, οφείλουμε σιγά- σιγά να παίρνουμε θέση. Να έχουμε άποψη. Πού θέλουμε να πάμε. Να πάμε μπροστά ή να χαϊδεύουμε αυτιά και να μένουμε οριστικά πίσω;"

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί απόσπασμα από την ομιλία του κου Σπυλιωτόπουλου κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κου Γ. Λεονάρδου «Ο τελευταίος παλαιολόγος».


Παρότι η αρχειοθέτηση στο "ντουλάπι της ιστορίας" των όρων "αριστερά" και "δεξιά" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, το άκουσμα της παραπάνω δήλωσης από ένα στέλεχος τη Ν.Δ (και μάλιστα κυβερνητικού) μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη...


...μέχρι που διάβασα ένα παλαιότερο άρθρο του ιδίου το οποίο ενώ ξεκινάει ως εξής....


"
Αποτελεί πια κοινή πεποίθηση ότι ο κόσμος ολόκληρος μπήκε σε μια καινούργια εποχή. Τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Διαμορφώνεται ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν. Οι πρακτικές του χτες δεν έχουν πια καμιά δυναμική. Τα προβλήματα του σήμερα δεν έχουν ιδεολογικά χρώματα. Δεν είναι ούτε πράσινα, ούτε γαλάζια, ούτε κόκκινα. Οι προκλήσεις του αύριο δεν έχουν σχέση με το χτες. Δεν είναι ούτε από τα αριστερά, ούτε από τα δεξιά. Οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» ανήκουν ουσιαστικά στην ιστορία. "

...καταλήγει όπως όλα τα "βαμμένα" "πολιτικάντικα" κείμενα!

Με την παράταξη που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα με το τί ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και μπλα...μπλα..μπλα...

Η ευχάριστη έκπληξη κράτησε πολύ λίγο!



3 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

1.3.08
Καλησπέρα
Καλές Απόκριες
Καλό Μήνα
Καλή Σαρακοστή
Καλό Πάσχα
Καλή Ψήφο
Καλές Διακοπές
Καλό Χειμώνα
Έ!... και ...Καλά Χριστούουουγεννα!
Ν.
------------
Y.Γ.
Άμα βρείς καμμιά έκπληξη που να κράτησε πολύ, σού πρέπει κάποιο εκπληκτικό βραβείο.
Άλλου είδους αλλαγές κρατάνε πολύ (μέχρι την επόμενη αλλαγή). Όσες δεν είναι εκπληκτικές...

island είπε...

Άλλο οι εκπλήξεις και άλλο οι αλλαγές.Η αλλαγη΄τείνει να είναι μόνιμη ενώ οι εκπλήξεις παροδικές.Εκτός από την μονιμότητα του δημοσίου γενικά τις φοβόμαστε τις μόνιμες αλλαγές.Οπότε μην περιμένεις και πολλά πράγματα.

Ψυχάκιας είπε...

Η ταύτιση του αυτονόητου με το εκπληκτικό...ο χαρακτηρισμός του αυτονόητου ως έκπληξη...αυτό κρατάει πολύ αγαπητέ Ναπολέων, πάρα πολύ.

Κερδίζω τίποτα?

Island δυστυχώς δεν περιμένω τίποτα...Περιμένει άραγε κανείς κάτι; Εσύ περιμένεις τίποτα;

Powered By Blogger