Η δημοτική αρχή θα παρέχει την ενημέρωση. Θα είναι ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στους δημότες και τις κατασκευάστριες εταιρείες. Ενώ είναι θετικό να καλλιεργείται οικολογική συνείδηση στους εργαζόμενους, με αυτόν τον τρόπο το μόνο που γίνεται είναι η μετάθεση ευθυνών στους κατοίκους και όχι ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών που είναι υπαρκτές εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα, τη στιγμή που το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται και δεν επαρκεί ούτε για τα είδη πρώτης ανάγκης, είναι προκλητικό να προτείνεται από τη διοίκηση του δήμου να φτιάξουν οι εργαζόμενοι ...«ρουφ γκάρντεν» στις ταράτσες τους. Και, μάλιστα, από μια διοίκηση, που κάθε άλλο παρά ευαισθητοποιημένη εμφανίζεται όταν πρόκειται να παραχωρήσει ελεύθερους χώρους σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Γιατί οι ελεύθεροι χώροι απαιτούν κατάργηση της εμπορευματοποίησης της γης, δηλαδή πολιτική εχθρική για τον δήμαρχο και το κόμμα του. Ετσι, λοιπόν, πουλά πράσινες ταράτσες, δηλαδή πράσινα άλογα...
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόγραμμα επιδοτήσεων για την προώθηση των αγροτικών καλλιεργειών επί των roof gardens. Το πρόγραμμα επιδοτήσεων θεωρείτε δεδομένο ότι θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και οριστικό χτύπημα στα καρτελς των λαικών αγορών και των super markets.
Σε δεύτερη φάση ο δήμαρχος κος Κακλαμάνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα ανακοινώσει αντίστοιχα σχέδια για την ανάπτυξη και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε μπαλκόνια, ημιυπαίθριους και ταράτσες.
Extreme Sports Events σε φωταγωγούς, στύλους της ΔΕΗ, γέφυρες και μνημεία θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη της ΓΓΑ.
Το υπουργείο τουρισμού τέλος, σε συνέχεια της μάχης που δίνει για έλεγχο των τιμών της τουριστικής βιομηχανίας προωθεί Πρόγραμμα "Ανταλλαγής Ταράτσας". Οι δικαιούχοι θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να περάσουν ευχάριστα τις διακοπές τους σε Ταράτσα της επιλογής τους με μόνο αντάλλαγμα τη διάθεση και της δικής τους Ταράτσας σε συνδικαιούχους του προγράμματος."Ρεπορτάζ Ψυχάκιας"
2 σχόλια:
Φίλε μου αυτή η μετάθεση ευθυνών στους πολίτες δηλώνει και την ανικανότητα του κράτους. Αυτό που λες δες το και αλλού:
1) Μην καταναλώνεται τόσο ρεύμα
2) Όχι στη σπατάλη νερού
Σωστά βέβαια αυτά αλλά δηλώνουν την αδυναμία του κράτους. Υπάρχουν όμως και χειρότερα:
1) Καθηγητές με ΑΣΕΠ=μετάθεση της ευθύνης μη διορισμού από το κράτος στους υποψηφίους
2) Δείκτες που δείχνουν μείωση της ανεργίας (παρά τις κακές συνθήκες εργασίας και την υποαπασχόληση)=μετάθεση της ευθύνης της ανεργίας στους πολίτες.
κτλ
Και όμως...δες το και αλλιώς.
Η ανικανότητα του κράτους δεν είναι όντως αποκλειστική ευθύνη του πολίτη (ψηφοφόρου);;
Δημοσίευση σχολίου