Δευτέρα 19 Μαΐου 2008


Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο, σε ποια σημεία συμφωνείτε και σε ποια όχι;





«Διευκρινίζουμε ότι η αγωγή κατά του κ. Γ.Παπανδρέου έχει κατατεθεί από τις 8/05/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο ανταποκριθήκαμε. Είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Γ.Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως «επίδειξη θράσους».

Άλλωστε η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη. Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε. Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

«Υ.Γ.: Οι ατεκμηρίωτες εκφράσεις ως προς εμάς που ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου και για τις οποίες ενάγεται ο κ. Γ.Παπανδρέου είναι 'αδιαφανής συναλλαγή', 'εκκολαπτόμενο σκάνδαλο', 'υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή', 'κάτω από το τραπέζι', 'μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού', 'έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς', βάσει των οποίων ο εναγόμενος αξίωσε από την έδρα της Βουλής 'την επέμβαση του εισαγγελέα'» καταλήγει η ανακοίνωση.

Aνακοίνωση Marfin Investment Group

Πηγή: http://www.in.gr

2 σχόλια:

dgalanis είπε...

συμφωνώ σε όλα

[με αυτό δεν θέλω να πω ότι συμφωνώ με τις πρακτικές της εταιρείας]

Ψυχάκιας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του κειμένου ανεξάρτητα με το ποιος ο συντάκτης.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα δυσφήμησης του.

Οι πρακτικές της εταιρείας θεωρώ ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο.

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει το αναφαίρετο φυσικό δικαίωμα της επιλογής.

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να επιλέξει να "εξαπατήσει" ή να "εξαπατηθεί".

Αν επιλέξεις να "εξαπατάς" έχεις (θα έπρεπε να είχες) απέναντι σου την τυφλή δικαιοσύνη. Αν επιλέξεις να "εξαπατάσαι" έχεις απέναντί σου...κανέναν γιατί όλοι είναι πάντα "πίσω σου".

Αν οποιοσδήποτε από τους 300 "ανεπάγγελτους" "χαραμοφάηδες" "κληρονόμους εξουσίας" έχει στη κατοχή του αποδείξεις περί της ενοχής (οποιαδήποτε μορφής)της εν λόγω εταιρείας ας τις προσκομίσει στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Εάν δεν έχει ας πάρει καμιά πρωινή εκπομπή για να ασχολείται με "Κούς Κούς", τσιφτετέλια και ομελέτες.

Φυσικά αναρωτιέμαι για το εξής.

Εάν υπάρχουν αποδείξεις περί ενοχής:

α) Που και γιατί είναι "κρυμμένες" τόσο καιρό;

β)Θα "μοιραστεί" η τράπουλα των κατηγοριών σε κάθε παίκτη του τραπεζιού (βλέπε πολιτικούς, επιχειρηματίες, ελεγκτές κλπ κλπ);

Powered By Blogger