Τρίτη 13 Μαΐου 2008

«Δανειστείτε ελεύθερα»!

Αυτό που βλέπει το σύνολο του πολιτικού κόσμου (??) και βιώνει καθημερινά ο πολίτης, μάλλον διαφεύγει από τους τραπεζίτες μας. Ίσως επειδή ασχολούνται με την κερδοφορία τους...

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ.Τάκης Αράπογλου υποστήριξε ότι έρευνα της Ένωσης αποδεικνύει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερχρέωσης.

«Δανειστείτε ελεύθερα»!

Ο κ.Αράπογλου, που ταυτόχρονα ηγείται της Εθνικής Τράπεζας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, ότι η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σύμφωνα με όσα είπε, η έρευνα αναφέρεται γενικά στην συμβολή των τραπεζών στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτήν, συγκεκριμένα στοιχεία θα δείχνουν ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά και γενικευμένα προβλήματα υπερχρέωσης και αδυναμίας αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων σε βαθμό που να δημιουργεί ανησυχία για την πορεία της οικονομίας, του τραπεζικού συστήματος αλλά και της πλειονότητας των δανειοληπτών.

Ζηλεύουν τα χάλια των άλλων...

Σε σύγκριση μάλιστα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης της χρηματοδότησης των τραπεζών προς του ιδιώτες, καθώς το ποσοστό δανεισμού ως προς το ΑΕΠ, υπολείπεται σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών αυτών.

Ερωτηθείς για αυξημένες χρεώσεις και προμήθειες τραπεζών σε επιμέρους τραπεζικές συναλλαγές ο κ. Αράπογλου τόνισε ότι με την σταδιακή δημιουργία του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA), η οποία έχει ξεκινήσει, θα επιλυθούν όλα τα ζητήματα που συνδέονται με χρεώσεις και προμήθειες με οφέλη για τους συναλλασσομένους.

http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

Greek Rider είπε...

Πολύ ωραία η φωτογραφία με τον καρχαρία και αντιπροσωπευτική!!

Αν δεν χρεωθεί και ο τελευταίος Έλληνας μέχρι τα αυτιά δεν θα ησυχάσουν..

Powered By Blogger