Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Εφιάλτης

Ο περιβαλλοντικός συναγερμός χτυπά για άλλη μία φορά, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τη χώρα μας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα, που θα γίνει εντονότατο τα επόμενα χρόνια. Κι αντί για πραγματικά μέτρα, ακούμε εύκολα λόγια για προσφυγή στην πυρηνική ενέργεια! Ο κίνδυνος ερημοποίησης μεγάλων περιοχών της Ελλάδας τα επόμενα πενήντα χρόνια είναι πλέον ορατός: εκτιμάται ότι οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν κατά 25%. Πράγμα που σημαίνει ότι το νερό τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση θα λιγοστέψει επικίνδυνα.
ΟΜΩΣ για τ
η χώρα μας η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεπάγεται και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και, ουσιαστικά, διαιώνιση του φαύλου κύκλου: Όσο δεν λαμβάνουμε μέτρα για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο θα αυξάνουμε την κατανάλωση «βρώμικης» ενέργειας, με αποτέλεσμα ακόμα περισσότερη ρύπανση.
ΚΑΙ ενώ οι ε
πιστήμονες προειδοποιούν με στοιχεία, οι κυβερνήσεις των περισσότερων χωρών του κόσμου δεν δείχνουν να συνειδητοποιούν τους κινδύνους που έρχονται- και συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική τους για το περιβάλλον.
ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος κινείται δυστυχώς και η Ελλάδα. Και μάλιστα με χειρότερες επιδόσεις από τα περισσότερα κράτη. Η πρόσφατη εκδίωξη της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο επιβεβαιώνει την κυβερνητική αδράνεια να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πολιτική περιβάλλοντος στη χώρα μας φαίνεται να εξαντλείται σε ανούσιες διαμάχεςόπως αυτή ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό και τον Έλληνα επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.tanea.gr

4 σχόλια:

Greek Rider είπε...

@φίλε μου χαίρομαι για αυτή την ανάρτηση και θέλω να σου πω το εξής: Στην περιοχή μου φοβούνται να κάνουν φωτοβολταϊκά γιατί φοβούνται τους πιστολέρο που κυκλοφορούν ελεύθεροι και καμιά φορά εκβιάζουν κιόλας!

Αλλά και να μην υπήρχαν αυτοί η κυβέρνηση έκοψε τα προγράμματα με τα φωτοβολταϊκά.

Στη Γερμανία που έρχονται εδώ για να πάρουν λίγο ήλιο έχουν πιο πολλά φωτοβολταϊκά από ότι θα κάνουμε εμείς τα επόμενα 50 χρόνια.

Πες μου τώρα τι είμαστε σα χώρα;

Ψυχάκιας είπε...

Τι εννοείς πιστολέρο; "Εκπροσωπούν" κάποια συμφέροντα;

Greek Rider είπε...

Το εννοώ κυριολεκτικά! πιστολέρο που τρυπάνε πινακίδες...αλλά και φωτοβολταικά!!!

Είναι πολύ εύκολο σε τέτοιες συνθήκες γενικής χρήσης όπλων να ασκήσεις τρομοκρατία και εκβιασμό με πυροβολισμούς.

Ψυχάκιας είπε...

Γιαυτό και εμείς πάντα μπροστά σαν χώρα, βάλαμε κάτω τα υπέροχα μυαλά μας και είπαμε:

"Τι φωτοβολταϊκά, αιολικές ενέργειες, ανακυκλώσεις και μαλακίες; Το ένα το πυροβολούν, με το άλλο μπορεί να πέσεις σε καμιά άπνοια και άντε να ψάχνεις Ιφιγένεια και το τελευταίο βρωμάει....Πυρηνική ενέργεια φίλοι μου...Αόρατη, άοσμη, trendy, δεν πυροβολείτε και πάνω απ όλα...πολλά κυβικά μπετό για τα αδέρφια μας τους εργολάβους!!

θες ακόμα να μας χαρακτηρίσω ως κράτος ή να το αφήσω;

Powered By Blogger