Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007

Χτίσε το Μύθο σου στην Ελλάδα!

Μεταρρύθμιση ο χωροταξικός σχεδιασμός (08/11/07)


Το σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας συζητείται για πρώτη ημέρα σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο για το χωροταξικό σχεδιασμό.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υποστήριξε ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης χωροταξικής ανάπτυξης που ταυτόχρονα θα προστατεύει και το περιβάλλον.

"Είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που γίνεται στη χώρα" είπε χαρακτηριστικά.

Το σχέδιο θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό της πορεία ανάπτυξης της χώρας αφού αναμένεται να δρομολογήσει αλλαγές στη διοικητική δομή με προτάσεις για μείωση του αριθμού των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων.

Αναμένεται επίσης να τεθούν κανόνες για την ανάπτυξη των αστικών κέντρων και να καταργηθεί η εκτός σχεδίου δόμηση.

Προβληματισμός για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό (11/11/07)


Προβληματισμό προκαλεί ο τρόπος προώθησης του Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Όπως κατήγγειλαν στο ΣΚΑΪ εκπρόσωποι περιβαλλοντικών φορέων, το σχέδιο φαίνεται ότι υπαγορεύτηκε από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, ξένες και εγχώριες που έχουν ως στόχο να κατακλύσουν τις ελληνικές ακτές με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και μεζονέτες που θα πωλούνται ως δεύτερη παραθεριστική κατοικία.

Ο Κρίτων Αρσένης, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού υπογράμμισε ότι ήδη 6 μήνες πριν από την έκδοση του Χωροταξικού, οφ σορ εταιρίες αγόρασαν μεγάλες εκτάσεις σε παραλιακές περιοχές και νησιά.

Ενστάσεις για το χωροταξικό διατύπωσε και η Σύμβουλος Επικρατείας και μέλος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, Μαρία Καραμανόφ.

Όπως ανέφερε προωθείται το ισπανικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, το οποίο έχει καταστρέψει τις ακτές της Ισπανίας.

Πηγή:www.skai.gr

.....όπως είπε ο μεγάλος "Σαρακατσάνος" :

η Ελλάδα δεν χρειάζεται "Υπουργείο Περιβάλλοντος"
γιατί έχει το ΥΠΕΧΩΔΕ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: