Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Περηφάνια.......

Ανησυχίες BBC για το μέλλον της Πεντέλης

Ρεπορτάζ αφιερωμένο στην Πεντέλη μετά τις πυρκαγιές και τις προσπάθειες καταπάτησης ορισμένων επιτήδειων μετέδωσε η τηλεόραση του BBC. Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την προστασία του καμένου δάσους, ενώ μεταφέρει και τις ανησυχίες του δημάρχου της Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου για τις πιέσεις των εργολάβων. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει αν η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί τη διασφάλιση της αναδάσωσης της Πεντέλης, θα ξεκινήσει η ανεξέλεγκτη και παράνομη οικοδόμησή της.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ μία Βρετανίδα κάτοικος της Πεντέλης, προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην παρέχει οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση, καθώς δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα και επισημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.

www.kathimerini.gr

4 σχόλια:

Unknown είπε...

φίλε την καλημέρα μου.Δεν είναι η πρώτη φορά που μας ξεμπροστιάζουν οι ξένοι αλλά ούτε και η τελευταία.Και δεν βλέπω πλέον θέμα αδιαφορίας της κυβέρνησης.Πιστεύω ότι υπάρχει αδυναμία να ελέγξει τους συνεταιριστικούς οργανισμούς(ο ένας μάλιστα λέγεται συνεταιριστικός οικοδομικός οργανισμός δασοφυλάκων!!!)οι οποίοι γαμάνε την περιοχή εδώ και δεκαετίες και έτσι η κυβέρνηση αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν όπως κυλάνε εδώ και χρόνια,χωρίς πολιτικό κόστο.Άντε τώρα να τα βάλουν με την Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ που διεκδικεί το μεγαλύτερο κομμάτι του Υμηττού αλλά και με το μοναστήρι που είναι στην κορυφή της Πεντέλης που τα τελευταία χρόνια ,απο τις συνεχείς προεκτάσεις,έχει γίνει σαν ένα μεγάλο χωριό.Και βέβαια αφού ανοίξα τα σκυλάδικα και δεν είναι θέμα στις ειδήσεις ο Έλληνας δεν κάθεται να το ψάξει απλά κάθεται πάνω σε μία στίβα λουλούδια και νομίζει πως κάνει κάτι...Τα σέβη μου...

island είπε...

ο παραπάνω είμαι εγώ...κάπως κόλλησε το σύστημα

tzonakos είπε...

Εχουμε συνηθίσει απο αρνητικά δημοσιεύματα Βρετανών αλλα φοβάμαι οτι τουλάχιστον τώρα, εχουν δίκιο.
Εννοείται οτι δεν πρέπει με τίποτα να αρχίσουν να κτίζουν και απορώ πώς στο καλό μπορεί να θέλουν να κτίσουν τη στιγμή που 100.000 διαμερίσματα στην Αττική παραμένουν απούλητα !
Εχω την αίσθηση οτι στο παρασκήνιο πέφτει πολύ "ξύλο" για την διεκδίκηση των καμμένων απο μεγαλοκαρχαρίες.
Εγω δεν πρόκειται ουτε να χτίσω, ουτε να αγοράσω κατι εκει, και το μόνο που μπορώ να κάνω ειναι να τους κράξω όπως μπορώ.
Ειναι θέμα κυβέρνησης και αν δεν κάνουν κατι θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

tzonakos είπε...

Καλημερα κιόλας, ξέχασα, δεν εχω ξυπνήσει γκαλά λέμε :)

Powered By Blogger