Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Μπούς: Ένα οπλισμένο με πυρηνικά Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

pool President Bush press conference 17oct07 eng 195

Ο πρόεδρος Μπούς προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα ότι ρισκάρει έναν «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά, αν δεν καταβάλλει εντονότερες προσπάθειες για να αποτρέψει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

Σε συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο τη Τετάρτη, ο κ. Μπούς δήλωσε ότι ένα πυρηνικά οπλισμένο Ιράν αποτελεί σοβαρότατη απειλή και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Οι υπεύθυνοι για τα πυρηνικά του Ιράν θα κουραστούν απ’ την απομόνωση, επεσήμανε ο κ. Μπούς και θα αποφασίσουν ότι η τρέχουσα πολιτική τους δεν αξίζει το κόπο.
Πάντως μετά από συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε την υποστήριξη του προς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο κ. Μπούς δήλωσε τη Τετάρτη ότι θα ήθελε να ζητήσει απ’ τον κ. Πούτιν να εξηγήσει τα σχόλια του αυτά. Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι ο κ. Πούτιν του είχε πει τον περασμένο μήνα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο.

Πηγή:http://www.voanews.com

(?) Ένας ακόμα Μπούς δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την "Πρώτη Παγκόσμια Αυτοκτονία";;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger