Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Έλεος πια...έχουν σταματήσει τα ρολόγια;

" Συντρόφισσες, σύντροφοι, πριν μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν στο Κίνημα μας φαντάσματα που μας τρομοκρατούσαν. Μερικά από τα φαντάσματα αυτά ήταν η ευρωπαϊκή ενοποίηση, η σοσιαλδημοκρατία. Σήμερα η εισήγηση του Προέδρου διαπιστώνει ότι είναι καιρός πια να ξεπεράσουμε τις παιδικές ασθένειές μας.

Διατρέχουμε όμως έναν κίνδυνο. Να παραβλέψουμε ότι μερικά κρίσιμα ερωτήματα για τον προσανατολισμό του Κινήματος μας και της Πατρίδας μας παραμένουν ακόμα ασαφή. Θα αναφέρω δύο. Ποιος είναι ο Σοσιαλισμός που πρέπει να επιδιώξουμε; Ποια είναι τα δικά μας προτάγματα; Μήπως ακολουθούμε ένα διαχειριστικό πραγματισμό; Μήπως ακολουθούμε μία πολιτική η οποία δεν διαφέρει από την πολιτική της εκσυγχρονιστικής Δεξιάς;

Το δεύτερο: Με ποιο τρόπο θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να δώσει στην Ελληνική Κοινωνία τη μεταρυθμιστική εκείνη δυναμική, να το ριζοσπαστικοποιήσει έτσι ώστε να μπορεί η κοινωνία μας να λύσει τα τιτάνεια προβλήματά της;

Για να απαντήσουμε σ΄αυτά τα ερωτήματα χρειάζεται να πάρουμε θέση σε μερικά κρίσιμα ζητήματα..........Συντρόφισσες και Σύντροφοι, πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες, μπορούμε να διαμορφώσουμε προγράμματα, μπορούμε να προωθήσουμε ιδέες, μπορούμε να δώσουμε στην κοινωνία μια νέα δυναμική. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα του εκσυγχρονισμού και της σοσιαλιστικής πορείας. Μπορούμε να τολμήσουμε ενωμένοι, αν οργανώσουμε το ΠΑΣΟΚ ως ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική δύναμη. Αν έχουμε μπροστά μας το όραμα μιας Ελλάδας ισχυρής, κοινωνικά δίκαιης και δημοκρατικής. Ας παλέψουμε και θα το πετύχουμε. Ευχαριστώ "

[ Ομιλία στο Γ΄ Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, 15 Απριλίου 1994 ]

πηγή: "Για μια κοινωνία ισχυρή Για μια ισχυρή Ελλάδα" του Κώστα Σημίτη. σελ. 181 & σελ. 189

Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες με λύπηση. Επιτέλους κάποιος να τους ξυπνήσει και να τους ενημερώσει, ότι η "εξέλιξη" είναι κάτι το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί και σε άλλους τομείς εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία και την αγορά κινητής τηλεφωνίας....και ότι δεν πονάει ας μην φοβούνται!!


Το παρόν κείμενο κοινοποιήθηκε προς σχολιασμό την 10/10/07
(A) στον κο Βενιζέλο, στη ψηφιακή διεύθυνση
http://evenizelos.blogspot.com/
(B) στον κο Παπανδρέου στο http://www.papandreou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger