Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Τώρα, μόνο ο Θεός.........Για εμάς ΠΑΝΤΑ, μόνο ο Θεός!















Λείπουν οι δότες για μεταμοσχεύσεις ήπατος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρά το γεγονός ότι η αύξηση του ετήσιου ποσοστού επιβίωσης ύστερα από μεταμόσχευση ήπατος ξεπερνά το 90% και η πενταετής το 70%, υπάρχει παγκόσμια έλλειψη επαρκούς αριθμού μοσχευμάτων.
Εξαιτίας αυτής, οδηγούνται στον θάνατο χιλιάδες ασθενείς, που βρίσκονται στις λίστες αναμονής των μεταμοσχευτικών κέντρων. Ακόμη και στις ΗΠΑ κάθε χρόνο προχωρεί σε μεταμόσχευση μόνο το 20% των ασθενών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Οι διαστάσεις του προβλήματος γίνονται δραματικές στην κεραυνοβόλο ηπατική ανεπάρκεια, όπου η θνησιμότητα, χωρίς επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος, ξεπερνά το 80%.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, που διοργανώνει, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία. Η μεταμόσχευση ήπατος αποτελεί θεραπεία εκλογής για παιδιά με ηπατοπάθεια τελικού σταδίου, τόνισε ο γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος Δημήτρης Σαμωνάκης, από τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η μεταμόσχευση λεπτού εντέρου, πρόσθεσε, αποτελεί πλέον καθιερωμένη θεραπεία σε ασθενείς με μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια του εντέρου και σε επιπλοκές τής παρεντερικής διατροφής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/10/2007
Επισημαίνω ότι σαν άνθρωπος δυσκολεύομαι να σχολιάσω οτιδήποτε αρνητικό όταν απέναντι μου υπάρχει πρόβλημα υγείας. Περνώντας όμως από τα περίπτερα σήμερα με όλες τις εφημερίδες αναρτημένες και πρωτοσέλιδα το θέμα Χριστόδουλου αναρωτιόμουν......Bοήθησε ποτέ κανέναν ασθενή έως σήμερα; Περίμενε ποτέ στα εξωτερικά ιατρεία; Περίμενε ποτέ στην ουρά να πάρει λεφτά από το ΙΚΑ για τα φάρμακα; Δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο Θεό; Μάλλον όχι.....

Περαστικά σε όλους τους ασθενείς του κόσμου...Ανεξαιρέτως.

5 σχόλια:

tzonakos είπε...

Συμφωνώ.
Αισθάνθηκα λίγο κακός αφού είχα βάλει και το τελευταίο μου δημοσίευμα κατα του κ.Χριστόδουλου, αλλα δεν ήταν δύσκολο να διαχωρίσω το ανθρώπινο πρόβλημα απο τον συγκεκριμένο ασθενή, και όχι μόνο επειδη μάλλον δεν εχει ποτέ ο ίδιος υποστεί τα όσα τραβάμε εμείς οι κοινοί θνητοί, δηλαδή το ποίμνιό του.
Αν αυτού, διδάσκει απο του άμβωνος πολιτική και περι θεού και αγάπης την ίδια στιγμή που πολύς κόσμος βλέπει οτι αυτά δεν εφαρμόζονται παρα μόνο στον βαθμό που εξυπηρετεί την "πελατεία" των θρησκειών.
Ποιός απο μας πιστεύει οτι αν πάθει τα ίδια με αυτόν, θα τύχει και όμοιας μεταείρισης και προβολής ;

Είναι δείγμα ταπεινοφροσύνης όλος αυτός ο ντόρος των ΜΜΕ περι του αρχιεπίσκοπου ;
Το αντίθετο.

Ψυχάκιας είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στα "περί παπάδων".

Επειδή αναφέρεις τα ΜΜΕ, θα σου δηλώσω ευθέως ότι θεωρώ αποκλειστική αιτία της Κ.Α.Τ.Α.Ν.Τ.Ι.Α.ς μας (εκτός από την προσωπική ευθύνη του καθενός)τα ΜΜΕ και τους Δημοσιογράφους (όχι όλους εννοείται, αλλά 8,5/10).

Οι παπάδες, όπως και κάθε "ηγέτης", καλά κάνει και δουλεύει των κόσμο.

Αυτό που έγω δεν μπορώ να καταλάβω είναι, ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ???

Ψυχάκιας είπε...

Και μην ξεχνάμε ότι όσο καριο...ς και να είσαι στη ζωή σου, έρχονται κάποιες στιγμές που συνειδητοποιείς ότι με λαμογιές δεν τη σκαπουλάρεις πάντα!! Έκει νιώθεις (φαντάζομαι!) όλους αυτούς που κορόιδευες κάποτε!

Καλό μάθημα αλλά έρχεται πάντα λίγο αργά!

gyristroula2 είπε...

Αν κατάλαβα καλά, ο Αρχιεπίσκοπος με μεταστατικό καρκίνο θα έπαιρνε το σπάνιο ηπατικό μόσχευμα που κανονικά προοριζόταν για κάποιον πχ νεότερο, με πιο πολλές ελπίδες σωτηρίας ή ακόμη και για κάποιο παιδί;
Κι αυτοί θα πέθαιναν, για να ζήσει αυτός;
Μπράβο χριστιανικό πνεύμα!
Είναι ρομαντικό να περιμένουμε αλτρουισμό και ανιδιοτέλεια από έναν θρησκευτικό ηγέτη;

Ψυχάκιας είπε...

Αγαπητή μου κατάλαβες απολύτως σωστά και εκπλήσσομαι με την έκπληξή σου!!

" Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν " (χρησιμοποιώ τη παροιμία χωρίς να θέλω να μειώσω τα γουρουνάκια). Όλοι οι ¨ηγέτες¨ είναι ακριβώς το ίδιο είτε είναι πολιτικοί ηγέτες, στρατιωτικοί ηγέτες είτε θρησκευτικοί ηγέτες κοκ.

Δεν πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούν για κανέναν άλλο εκτός από τη στολή τους. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Αυτοί καλά κάνουν και εκμεταλλεύονται το κόσμο ¨κάτω άπαυτους¨.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι όταν λες σε κάποιον "πιάσε με μαλ*** μου αρέσει" αυτός αρχικά να σε κοιτάξει, να μονολογήσει για λίγο "κοίτα ένα μαλ*** ρε παιδιά" και μετά να σε σκίσει. Αυτό κάνουν και όλοι αυτοί.

Το περίεργο είναι ότι όλοι εμείς δεν κάνουμε τίποτα.

Περαστικά σε οποιονδήποτε έχει πρόβλημα υγείας αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να κλαίνε για τον κάθε Χριστόδουλο ή να θέλουν να του δωρίσουν τα όργανά τους.

Και επιπλέον να ρωτήσω το εξής: Κανένας δεν ξυπνάει να δει την νέα "εσωκομματική" διαμάχη των παππάδων με αφορμή την διαδοχή!!!

Εκκλησία, κόμματα, ομάδες, ΜΜΕ, μόδα και γενικά όλες αυτές οι ομαδικές παπαριές είναι το πρόσωπο του ίδιου προβλήματος...Ο κάθε άνθρωπος σήμερα δεν έχει καμία αξία αν δεν είναι κάπου ομαδοποιημένος, κάπου οπαδός, να ανήκει σε ένα μαντρί. Δεν μπορούμε τον εαυτό μας , δεν έχουμε ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, δεν έχουμε κανένα περιεχόμενο. Αποκτάμε οντότητα μόνο μέσα σε εκκλησίες με επίπλαστους συντρόφους πιστούς, μόνο μέσα στα γήπεδα με επίπλαστους συντρόφους Ολυμ-Παναθ-Αεκι-ους, μόνο μέσα στην μόδα με επίπλαστους συντρόφους fashion freaks. Έξω αποκεί μας λυπόμαστε..είμαστε τίποτα.

ΕΛΕΟΣ ΧΑΖΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!!

Powered By Blogger